Πα. Οκτ 22nd, 2021

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Γ. Πατούλης: “Παράταση των συμβασιούχων COVID Περιφερειών και Δήμων”

E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

Γ. Πατούλης: «Αναγκαία τόσο η παράταση των συμβάσεων του προσωπικού που προσελήφθη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, όσο και η ισότιμη μεταχείριση εργαζομένων στην Κεντρική Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση» 

Στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός επιτελικού κράτους στο οποίο όλες οι βαθμίδες διοίκησης θα έχουν ξεκάθαρο ρόλο, ουσιαστικές αρμοδιότητες και πόρους για να τις ασκήσουν, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. Γ. Πατούλης κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη.

Αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα για την πρωτοβουλία της σημερινής συνεδρίασης και της εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στο πλαίσιο της  ΔΕΘ, επισήμανε ότι αποτελεί ιστορική ευκαιρία η παρούσα φάση προκειμένου να υπάρξει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο μέσω του οποίου θα αναδεικνύεται ο  κομβικός ρόλος των Περιφερειών κατά τα πρότυπα και των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε.

Αναφερόμενος ο κ. Πατούλης στην υφιστάμενη κατάσταση, επισήμανε ότι είναι ανάγκη να δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία στον Πρώτο και Δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης προκειμένου να είναι σε θέση να ασκήσουν χωρίς εμπόδια τα καθήκοντά τους. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το προσωπικό που απασχολείται στις Περιφέρειες δεν έχει τις ίδιες απολαβές με τους συναδέλφους τους στην κεντρική διοίκηση, με συνέπεια πολλοί από αυτούς να επιδιώκουν την μετακίνησή τους σε υπηρεσίες υπουργείων και κεντρικών φορέων.

Με δεδομένα τα κενά που υπάρχουν στις υπηρεσίες και τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω πανδημίας, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο αίτημα που έχει διατυπώσει και με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για παράταση των συμβάσεων του προσωπικού που προσελήφθη για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας. «Είναι αναγκαίο να παραταθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων που έχουν προσληφθεί στις Περιφέρειες και στους Δήμους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας και να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού» σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της άνισης αντιμετώπισης των εργαζομένων των Περιφερειών και της Κεντρικής Διοίκησης καταθέτοντας υπόμνημα υπαλλήλων των Περιφερειών. Πρόκειται για στελέχη κλάδων ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Ιατρών Ειδικοτήτων και ΠΕ Ιατρών Ελεγκτών που υπηρετούν στις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και στις Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των  Περιφερειών και Περιφερειακών τα οποία διαμαρτύρονται καθώς έχουν άνιση μεταχείριση σε σύγκριση με συναδέλφους τους που εργάζονται στις ίδιες υπηρεσίες με ίδια καθήκοντα.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ