ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήλωναν εισόδημα 10.000 ευρώ και ξόδευαν έως και 200.000 ευρώ

Τις πρώτες κλήσεις για εξηγήσεις ή ακόμα και για έλεγχο άρχισε να στέλνει η εφορία στους περίπου 20.000 φορολογούμενους, οι οποίοι εντοπίστηκαν (από τη μεγάλη διασταύρωση στα στοιχεία 3,8 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων) να έχουν δηλώσει εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ, αλλά την ίδια χρονιά είχαν καταναλωτικές δαπάνες από 30.000 έως και 200.000 ευρώ.

Μάλιστα, ορισμένοι έχουν ήδη επισκεφτεί την εφορία τους και έχουν δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Σε όσες περιπτώσεις διαπιστωθεί ότι οι εξηγήσεις των φορολογούμενων δεν είναι πειστικές και δεν υπάρχουν στοιχεία, θα ξεκινήσει τακτικός έλεγχος, προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα της διασταύρωσης και να επιβληθούν οι φόροι και τα πρόστιμα, που προβλέπονται για απόκρυψη εισοδήματος.

Η διασταύρωση της ΑΑΔΕ ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο. Διασταυρώθηκε μια δέσμη διαθέσιμων στοιχείων σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα εισοδήματα για 3,8 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις με εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα διασταυρώθηκαν στοιχεία που αφορούν:

  • πληρωμές μέσω καρτών
  • τόκους καταθέσεων αλλά και τραπεζικών λογαριασμών με αθροιστικές κινήσεις άνω των 100.000 ευρώ στη διάρκεια του έτους
  • τόκους και δόσεις δανείων από καταναλωτικά και στεγαστικά έως πιστωτικές κάρτες
  • δαπάνες λιανικής σε κάθε είδους καταστήματα και στα σούπερ μάρκετ
  • δαπάνες για αγορά περιουσιακών στοιχείων από ακίνητα και αυτοκίνητα έως σκάφη αναψυχής
  • δαπάνες για ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθένειας
  • έξοδα νοσηλίων σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.
  • δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία
  • ακόμα και δαπάνες για φως, νερό, τηλέφωνο, εφόσον υπερέβαιναν τα 1.000 ευρώ.

Η διασταύρωση οδήγησε την ΑΑΔΕ σε ένα τεράστιο όγκο 80 εκατ. δεδομένων και πληροφοριών, τα οποία μπήκαν σε φίλτρα διασταυρώσεων, για να προκύψουν 440.000 φορολογούμενοι με αξιοσημείωτες διαφορές.

Για τους 20.000 από αυτούς οι διαφορές είναι μεγάλες, καθώς υπερβαίνουν τις 30.000, 50.000 ή ακόμα και 200.000 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μετά την τελική διασταύρωση, που έγινε με τα στοιχεία των τραπεζών, έχει διαμορφωθεί η οριστική λίστα με τα ονόματα των φορολογούμενων, που καλούνται προς άμεσο έλεγχο των υποθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Το πρώτο αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών από το Δήμο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Ανδριανός Παρέμβαση στη Βουλή για τη φημολογία λειτουργίας τζαμιού στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος: Τιμήσαμε και φέτος την εορτή του Αγίου Πνεύματος στο ομώνυμο εκκλησάκι στα Δίδυμα.

AGGELOS DRITSAS

Η Επίδραση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Αυτοεκτίμηση των Εφήβων

AGGELOS DRITSAS

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διεξαγωγή του “RUN GREECE ΝΑΥΠΛΙΟ 2024”

AGGELOS DRITSAS

Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ι. Ορφανός

AGGELOS DRITSAS

Γ.Ανδριανός – Εξασφαλίσαμε λύση στην εμπλοκή με το έργο της σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο στα Δερβενάκια.

AGGELOS DRITSAS

Μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά στα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Συμμετείχα στην συνάντηση εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Ορφανό

AGGELOS DRITSAS

Αξίζουν πολλά μπράβο στον πρόεδρο του πνευματικού και καλλιτεχνικού συλλόγου Πόρτο Χελιου ΦΑΡΟΣ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Διακινούσαν ηρωίνη και έκλεβαν ηλεκτρική ενέργεια

AGGELOS DRITSAS