ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Αυγούστου, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του προϋπολογισμού 540.000 ευρώ έργου αναβάθμισης του κόμβου στο Λυγουριό.

Δώδεκα μήνες είναι η προθεσμία περαίωσης του εν λόγω έργου, το οποίο -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας- θα συμβάλει στην αύξηση της οδικής ασφάλειας στην πιο πάνω περιοχή όπου έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα στο Ναύπλιο με τον ΔΕΔΔΗΕ και το συμφωνητικό για την μετακίνηση των δικτύων διανομής του οργανισμού, στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της χάραξης του δρόμου Στέρνα – Γυμνό.

Σε δηλώσεις του, στη συνέχεια, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι πλέον ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της στρατηγικής της Περιφέρειας για την Αργολίδα, καθώς το έργο της ασφαλούς διασύνδεσής της με τον αυτοκινητόδρομο Α7 προχωρεί κανονικά, ενώ μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο ξεκινά και το έργο της μαρίνας στο Ναύπλιο, όπως επίσης και το έργο στα Φίχτια.

Πρόσθεσε ακόμα ο περιφερειάρχης, ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο η Αργολίδα θα έχει τα περίπου 9 εκ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, πίστωση η οποία προορίζεται για την αναβάθμιση της ασφάλειας σε ήδη επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπενθύμισε ότι υπάρχει από την Περιφέρεια δεσμευμένη πίστωση 15 εκ ευρώ για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής των αρχαιολογικών χώρων στην διαδρομή Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, έργο για το οποίο έχει συναινέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Το υπ’ αριθμόν ένα στρατηγικό έργο που θα πρέπει να υλοποιηθεί στην Πελοπόννησο είναι η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού V, Κόρινθος – Καλαμάτα – Πάτρα” σημείωσε ο Π. Νίκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

AGGELOS DRITSAS

Γιορτή της Μητέρας – Υπαπαντή του Χριστού

admin

Συνάντηση Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού με τον πρόεδρο της ΕΟΚ

admin

ΑΡΗΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΦΕΙΔΩΝ ΑΡΓΟΥΣ 0-6

admin

Το 1ο Λύκειο Ναυπλίου συμμετείχε στο βιωματικό εργαστήριο «Go4Mint»

diktio

Ο πόλεμος των παρόχων για το «μπλε» τιμολόγιο ρεύματος

diktio

Καρναβαλικη παρέλαση στο Τολό

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Η “Φόνισσα” του Α. Παπαδιαμάντη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο CINE VALIA

diktio

Με λένε ΑσπασίαΉμουν υγιής κ γεμάτη όνειρα…

AGGELOS DRITSAS

Θρήνος στις Σέρρες: Πέθανε ο 30χρονος ποδοσφαιριστής Γιώργος Ζαγκλιβέρης

admin

Το Αργολικό ποδόσφαιρο είχε την τιμητική του στα βραβεία ΠΣΑΠΠ

diktio

Η πολυπληθής και άξια στελεχωμένη ομάδα της Επόμενης Μέρας Προχωράμε δυνατά για την τελική νίκη