ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δήμος Επιδαύρου: Έπεσαν υπογραφές για την αναβάθμιση του κόμβου στο Λυγουριό

Κοινοποίηση

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Αυγούστου, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, το συμφωνητικό με τον ανάδοχο του προϋπολογισμού 540.000 ευρώ έργου αναβάθμισης του κόμβου στο Λυγουριό.

Δώδεκα μήνες είναι η προθεσμία περαίωσης του εν λόγω έργου, το οποίο -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας- θα συμβάλει στην αύξηση της οδικής ασφάλειας στην πιο πάνω περιοχή όπου έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα στο Ναύπλιο με τον ΔΕΔΔΗΕ και το συμφωνητικό για την μετακίνηση των δικτύων διανομής του οργανισμού, στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της χάραξης του δρόμου Στέρνα – Γυμνό.

Σε δηλώσεις του, στη συνέχεια, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι πλέον ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της στρατηγικής της Περιφέρειας για την Αργολίδα, καθώς το έργο της ασφαλούς διασύνδεσής της με τον αυτοκινητόδρομο Α7 προχωρεί κανονικά, ενώ μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο ξεκινά και το έργο της μαρίνας στο Ναύπλιο, όπως επίσης και το έργο στα Φίχτια.

Πρόσθεσε ακόμα ο περιφερειάρχης, ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο η Αργολίδα θα έχει τα περίπου 9 εκ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, πίστωση η οποία προορίζεται για την αναβάθμιση της ασφάλειας σε ήδη επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου της εν λόγω Περιφερειακής Ενότητας.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπενθύμισε ότι υπάρχει από την Περιφέρεια δεσμευμένη πίστωση 15 εκ ευρώ για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής των αρχαιολογικών χώρων στην διαδρομή Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, έργο για το οποίο έχει συναινέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Το υπ’ αριθμόν ένα στρατηγικό έργο που θα πρέπει να υλοποιηθεί στην Πελοπόννησο είναι η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού V, Κόρινθος – Καλαμάτα – Πάτρα” σημείωσε ο Π. Νίκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου ο Εμπορικός Συλλογος Ναυπλίου σας καλεί στην Λευκή Νύχτα

admin

Αργολίδα: Σύλληψη για διακίνηση ναρκωτικών στο Κρανίδι

diktio

Σύλληψη 25χρονου στο Άργος με ποσότητα κάνναβης

diktio

Η ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβε 58χρονο αλλοδαπό που κυκλοφορούσε με μαχαίρι στο Άργος

diktio

Οι υποψήφιοι στην Αργολίδα της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”

admin

Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αργολίδας

diktio

“Νέα Πελοπόννησος”: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του Πέτρου Τατούλη στην Αργολίδα (βίντεο)

diktio

Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς: Τι συμβαίνει στην Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους;

diktio

Η Acer ανακοίνωσε το νέο high end compact gaming PC Predator Orion X

diktio

Τρεις εκδηλώσεις υποστηρίζει η Κοινωφελής Επιχείρηση Άργους Μυκηνών αυτή την εβδομάδα

diktio

Γλέντι με γνήσιες μικρασιάτικες μελωδίες στη Νέα Κίο – Συνεχίζεται το πρόγραμμα των Κιανών 2023

diktio

Δυνατά φιλικά για τα κορίτσια του Φείδωνα Άργους με Μοσχάτο και Παναθηναϊκό

diktio