ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος Ναυπλιέων: Έργο ανάπλασης στη Κοινότητα Δρεπάνου προϋπολογισμού 3.400.000€

Ο Δήμος Ναυπλιέων, στην προσπάθειά του για την αναβάθμιση της εικόνας του αστικού ιστού και τη βελτίωση του μικροκλίματος στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης, αποφάσισε την ανάπλαση οδών, πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων του αστικού ιστού της Τ.Κ Δρεπάνου.

Ένα έργο προυπολογισμού 3.400.000€.

Η αξιοποίηση κάθε ελεύθερου (οποιασδήποτε κλίμακας) Δημόσιου χώρου είναι επιβεβλημένη για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, τις καλύτερες ανθρωποκεντρικές εξυπηρετήσεις, την εξυγίανση, την ασφάλεια και την αναψυχή.

Η ανάπλαση θα γίνει με άξονα τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και με γνώμονα την αειφορία. Την εξυπηρέτηση δηλαδή των σημερινών αναγκών των κατοίκων, με την ταυτόχρονη μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την διαφύλαξη τουλάχιστον ίδιων πόρων για τις επόμενες γενιές.

Η περιοχή παρέμβασης συνολικού εμβαδού 28.000 m² περιλαμβάνει τα παρακάτω τμήματα οδών και κοινόχρηστων χώρων:

• Επαρχιακή οδός Ναυπλίου-Δρεπάνου

• Επαρχιακή οδός Δρεπάνου-Κάντιας

• Επαρχιακή οδός Δρεπάνου-Τολού

• Επαρχιακή οδός Δρεπάνου-Πλάκας

• Κεντρική Πλατεία Δρεπάνου και χώρος Ηρώου

• Περιβάλλων χώρος Ιερού Ναού Αδριανού και Ναταλίας και Κτηρίου Κοινωνικών εκδηλώσεων του Ι.Ν

• Οικόπεδο Κοινοτικού γραφείου-Αναψυκτήριου

Βασικός στόχος της ανάπλασης με άξονα και αφετηρία τα περιβαλλοντολογικά οφέλη είναι η βελτίωση των περιβαλλοντολογικών συνθηκών, η προστασία, αναβάθμιση και βελτίωση του τοπικού αστικού ιστού του οικισμού προς διευκόλυνση της καθημερινής ζωής των κατοίκων, με την αξιοποίηση των παραπάνω υπαίθριων χώρων.

Η αξιοποίηση κάθε ελεύθερου δημόσιου χώρου του αστικού ιστού, και η ανάπλαση του με βιοκλιματικό σχεδιασμό, είναι επιβεβλημένη:

• Για την βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής

• Για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, με έμφαση στον ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό, δηλαδή, καλύτερες και ανθρωποκεντρικά οργανωμένες εξυπηρετήσεις, εξυγίανση των χώρων, ασφάλεια, κοινωνική επαφή, αναψυχή.

• Για την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του Δημόσιου χώρου.

Αναλυτικά:

Με την λειτουργική αναβάθμιση θα εξασφαλιστούν:

– Πεζοδρόμια – ζώνες πεζών – για απρόσκοπτη προσπέλαση και κυκλοφορία των πεζών.

– Χώροι προσωρινής στάθμευσης οχημάτων ενσωματωμένη στο πλάτος των πεζοδρομίων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η άναρχη στάθμευση.

– Ζώνη απρόσκοπτης πορείας ατόμων μειωμένης κινητικότητας (Α.Μ.Κ) και στοιχείων διευκόλυνσης (ενδείξεις, ράμπες, κ.τ.λ.).

– Πλακόστρωση με αντιολισθηρό δάπεδο, υψηλής αντοχής, ενιαίου ύφους, που θα χαρακτηρίζει κινήσεις πεζών, οχημάτων, κ.λ.π.

– Απρόσκοπτη όδευση τυφλού κατά μήκος των πεζοδρομίων όπου είναι εφικτό.

– Διαβαθμισμένος, ομοιόμορφος φωτισμός σε όλο το μήκος της διαδρομής των πεζών, με την τοποθέτηση φωτιστικών ιστών, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ανά τακτές αποστάσεις και με ενιαίο πνεύμα χωροθέτησης.

– Αστικός εξοπλισμός όπως καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων, δοχεία απορριμμάτων, μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων, βιοκλιματικά στέγαστρα σκίασης κ.λ.π. σε επιλεγμένα κομβικά σημεία σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

– Εμπλουτισμός και βελτίωση του υπάρχοντος πρασίνου, είτε σε νησίδες είτε μεμονωμένα (δεντροφύτευση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΑΥΠΛΙΟ : Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα 2 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Χθες βράδυ γυρίσαμε το χρόνο..60 ολόκληρα χρόνια πριν.

AGGELOS DRITSAS

Τα Άγια Θεοφάνιαστο Δήμο Άργους – Μυκηνών.

AGGELOS DRITSAS

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

 ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ : Δοξολογία & Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

AGGELOS DRITSAS

ΣΤΙΒΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2000 ΜΑΘΑΙΝΩ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ..

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου και του υφυπουργού Β. Σπανάκη

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη εχθές στα πλαίσια του Πόρτο Χελιωτικου καρναβαλιού ο Χρώματοπολεμος

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

AGGELOS DRITSAS

Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας: Έμπνευσή μας και σήμερα η 28η Οκτωβρίου 1940

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων οι παρακάτω κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου μας είναι στη διάθεση των δημοτών και επισκεπτών

AGGELOS DRITSAS

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ vs ΦΕΙΔΩΝ ΑΡΓΟΥΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗ

AGGELOS DRITSAS