ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέα ένταση με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη – Χαιρέτισε ξανά ναζιστικά

Σε νέο ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στην αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, προχώρησε ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, με την έναρξη της διαδικασίας και μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων, ο κ. Πλεύρης χαιρέτησε και πάλι ναζιστικά φροντίζοντας αυτή τη φορά να τον δει η έδρα. Μάλιστα έκανε λόγο για «αυνάνες της αριστεράς» και δήλωσε υποστηρικτής του Μεταξά.

Είπε χαρακτηριστικά μέσα στο δικαστήριο: «Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι».

Στη συνέχεια ο κ. Πλεύρης σήκωσε το χερι του με την πρόεδρο του δικαστηρίου να τον ρωτά αν αυτή του η συμπεριφέρεσαι θεωρεί ότι ευνοεί τον πελάτη του. Ωστόσο, η προεδρος δεν είπε τίποτα αναφορικά με τον ναζιστικό χαιρετισμό που έλαβε χώρα για τρίτη συνεχόμενη φορά εντός της αίθουσας.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης επεσήμανε ότι «ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει».

What's your reaction?

Related Posts

1 of 765