Πε. Ιούλ 16th, 2020

Δασικούς δρόμους στο Σταυροπόδι διάνοιξε η Π.Ε. Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ

Μετά από αίτημα του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με δύο μηχανήματα και ένα φορτηγό που έχουν διατεθεί μέχρι και τις 25 Αυγούστου από την Περιφέρεια, προχώρησαν σε διάνοιξη, διαπλάτυνση και καθαρισμό δασικών δρόμων στο Σταυροπόδι Αργολίδας, καθώς επίσης και σε υποτυπώδη σήμανση.

13 μέρες δουλεύουν πυρετωδώς τα μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με το δασαρχείο και την πυροσβεστική για να φτιάξουν τον δρόμο στο δάσος του Σταυροποδίου του Δήμου Ναυπλιέων.

Εδώ και 11 χρόνια δεν πέρναγε σχεδόν τίποτα από το σημείο, καθώς ο δρόμος είχε να καθαριστεί από το 2009 με αποτέλεσμα να καταστεί ουσιαστικά απροσπέλαστος.

Παρόντες ήταν επίσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Βασίλης Γεωργόπουλος και ο επιβλέπων της δασικής υπηρεσίας Κώστας Καλλίνης.

 Μετά την σημερινή ολοκλήρωση του έργου στο Σταυροπόδι, τα μηχανήματα θα μεταβούν αύριο στο όρος Άκρως του Δήμου Επιδαύρου προκειμένου να προβούν και εκεί σε παρόμοιες εργασίες.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις γίνονται στα πλαίσια της αντιπυρικής προστασίας και της διευκόλυνσης των κατοίκων των περιοχών αυτών οι οποίοι ασχολούνται με αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες.

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook