Κυ. Αυγ 9th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DIGITALCITIES I.K.E

Δείτε πώς να χρησιμοποιείτε τα στατιστικά του Facebook για τη βελτίωση της σελίδας σας!

Δείτε πώς να χρησιμοποιείτε τα στατιστικά του Facebook για τη βελτίωση της σελίδας σας!

Τα στατιστικά του facebook προσφέρουν πολύ χρήσιμα στοιχειά για την σελίδα σας, αρκεί να γίνετε σωστή εκτίμηση.

Η εκδοχή του Analytics στο Facebook ονομάζετε Facebook Insights (διαθέσιμο αφού η σελίδα σας έχει λάβει 30 likes).

Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να κάνετε βελτιώσεις στο περιεχόμενο σας και να καθορίσετε την καλύτερη ώρα για να δημοσιεύσετε τις αναρτήσεις σας.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις μετρήσεις, κάντε κλικ στο Στατιστικά στο επάνω μέρος της σελίδας. Από εδώ, μπορείτε να κάνετε κλικ στις καρτέλες για να δείτε μια ποικιλία από στατιστικά στοιχεία.

Επισκόπηση

στατιστικά facebook επισκόπηση

Η Επισκόπηση παρέχει τα πιο σημαντικά στοιχεία. Αριθμεί τα likes της σελίδας, την απήχηση των δημοσιεύσεων, και την αλληλεπίδραση των χρηστών.

Στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να δείτε τις πέντε πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις σας. Για κάθε ανάρτηση, δείτε τις αντίστοιχερς μετρήσεις σχετικά με την απήχηση, τη στόχευση και την αλληλεπίδραση των χρηστών. Στην τελευταία στήλη βλέπετε , ποιες αναρτήσεις έχετε προωθήσει.

Σε πόσους αρέσει

Στην ενότητα αυτή, θα δείτε ένα γράφημα που δείχνει την ανάπτυξη της σελίδας σας από την άποψη του κοινού. Μπορείτε να αλλάξετε το εύρος ημερομηνιών για να δείτε το σύνολο των likes στη σελίδα σας για ένα συγκεκριμένο εύρος ημερομηνιών ή μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Για το χρονικό διάστημα που έχετε επιλέξει, μπορείτε επίσης να δείτε τα καθαρά “μου αρέσει”, που είναι ο αριθμός των νέων likes μείον τα unlikes και τα πληρωμένα “μου αρέσει”.

Το Facebook σας επιτρέπει επίσης να ξέρετε από που προήλθαν τα likes στη σελίδα σας. Αυτά μπορεί να έγιναν είτε από τη σελίδα σας, είτε από διαφήμιση ή χορηγούμενη ανάρτηση, από μία πρόταση σελίδας ή μια κινητή συσκευή.

Απήχηση

Στην ενότητα Απήχηση, μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με την απήχηση των αναρτήσεων σας και αν αυτή προήλθεοργανικά (οι άνθρωποι βρίσκουν τη σελίδα σας μόνοι τους) ή μέσω πληρωμένης διαφήμισης.

Σε αυτή την ενότητα επίσης θα δείτε μία ανάλυση των συνολικών “μου αρέσει,” τα σχόλια και τις κοινοποιήσεις από τις δημοσιεύσεις σας. Τα δεδομένα αυτά είναι σημαντικό, διότι φαβερώνουν το πώς οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τη σελίδα σας.

Μπορείτε επίσης να δείτε ένα γράφημα των αρνητικών ενεργειών στο προφίλ σας. Αυτό περιλαμβάνει οποιαδήποτε unlikes στη σελίδα σας, τυχόν αποκρύψεις δημοσιεύσεων και πόσες φορές κάποιος έχει αναφέρει τη σελίδα ή τις δημοσιεύσεις σας ως spam. Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Επειδή μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε αν οι δημοσιεύσεις σας είναι αρεστές ή όχι στους χρήστες.

Τέλος, μπορείτε να δείτε τη συνολική απήχηση του προφίλ σας, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιεύσεων σας, των διαφημίσεων σας, των αναφορών, των δημοσιεύσεων στη σελίδα σας από άλλους και τα check-in. Η συνολική απήχηση είναι διαφορετική από την απήχηση των δημοσιεύσεων, διότι αναφέρεται στη σελίδα σας στο σύνολό της.

Επισκέψεις

Η ενότητα Επισκέψεις παρέχει λεπτομερή στατιστικά για τις επισκέψεις της σελίδας, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της σελίδας σας που οι χρήστες επισκέπτονται συχνότερα (χρονολόγιο, πληροφορίες ή φωτογραφίες).

Λίγο πιο κάτω θα δείτε μια λίστα με τα κορυφαία sites που στέλνουν κόσμο στη σελίδα σας στο Facebook. Αυτές οι πληροφορίες σας λένε πώς ο κόσμος βρίσκει τη σελίδα σας στο Facebook. Για παράδειγμα, αν διαφημίζετε σε κάποια άλλη ιστοσελίδα, εδώ θα δείτε πόσο αποτελεσματική είναι και πόσο κόσμο φέρνει στη σελίδα σας.

Δημοσιεύσεις

Θέλετε να μάθετε πότε το κοινό σας είναι online; Στην ενότητα Δημοσιεύσεις, θα δείτε ένα γράφημα που δείχνει ποιες ημέρες της εβδομάδας και ποιες ώρες της ημέρας οι fans σας είναι online. Το συμπέρασμα; Αν δημοσιεύετε τις ημέρες και τις ώρες που οι οπαδοί σας είναι online, έχετε μια καλύτερη ευκαιρία να τους προσελκύσετε.

Κάντε κλικ στο κουμπί Τύποι δημοσίευσης για να δείτε με ποιους τύπους δημοσιεύσεων οι χρήστες ασχολούνται πιο συχνά (links και φωτογραφίες), και το μέσο όρο αλληλεπίδρασης με την κάθε δημοσίευση (συμπεριλαμβανομένων των κλικ, των likes, των σχόλιων και των κοινοποιήσεων)

Αυτές οι πληροφορίες σας λέει τι είδους δημοσιεύσεις αποδίδουν καλύτερα στη σελίδα σας. Ίσως έχετε εξαιρετικές φωτογραφίες που παίρνουν πάρα πολλά αρέσει, ή ενδιαφέροντα άρθρα σε blog που έχουν πολλές κοινοποιήσεις. Δώστε έμφαση στο είδος του περιεχομένου που αρέσει στους χρήστες και αλληλεπιδρούν μαζί του περισσότερο.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε με μια πιο λεπτομερή ματιά τις δημοσιεύσεις σας. Για κάθε post, μπορείτε να δείτε τον τύπο του (φωτογραφία ή υπερσύνδεσμος ή), τη στόχευση, την απήχηση, την αλληλεπίδραση και ταχρήματα που δαπανήθηκαν για την προώθηση. Μάθετε ποιες δημοσιεύσεις είναι περισσότερο ή λιγότερο δημοφιλείς. Τι κάνετε με αυτές τις πληροφορίες; Κάντε περισσότερες δημοσιεύσεις παρόμοιες με αυτές που είναι πιο δημοφιλείς στο κοινό σας!

Άτομα

Η ενότητα ΄Ατομα σας επιτρέπει να εξετάσετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού σας: το ποσοστό των γυναικών και των ανδρών, ακόμη και τις πόλεις που ζουν οι fans σας.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να διαμορφώσετε το περιεχόμενό σας σε ό, τι ενδιαφέρει περισσότερο τους οπαδούς σας. Για παράδειγμα, αν το κοινό σας είναι ως επί το πλείστον είκοσι κάτι, απόφοιτοι πανεπιστημίου, δεν θα τους ενδιαφέρει και πολύ να τους μιλήσετε για συνταξιοδότηση. Αντ ‘αυτού, μοιραστείτε περιεχόμενο που είναι χρήσιμο σε αυτούς, όπως και συμβουλές για την εύρεση της πρώτης τους εργασίας.

Πρωτότυπο άρθρο: http://www.socialmediaexaminer.com/how-to-use-social-media-insights-to-improve-your-marketing/

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook