Δε. Σεπ 21st, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DIGITALCITIES I.K.E

Δείτε LIVE την παρουσίαση του «Αντ. Τρίτσης» για την Πελοπόννησο

Υπουργός Εσωτερικών live
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ" ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ" ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Gepostet von best-tv.gr am Montag, 29. Juni 2020

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος», με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο. Την εκδήλωση διοργανώνει η ΠΕΔ Πελοποννήσου, πρόεδρος της οποίας είναι ο δήμαρχος ‘Αργους, Δημήτρης Καμπόσος και θα μετάσχουν οι δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Συζητούνται οι δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για έργα που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της περιοχής και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για έργα προϋπολογισμού τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε περίπου 5.000 έργα σε όλη την Ελλάδα και 40.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Στο πρόγραμμα δίνεται προτεραιότητα σε έργα που προάγουν την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών (αντικαταστάσεις πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, αναβάθμιση βιολογικών καθαρισμών, ασφάλεια αστικών εγκαταστάσεων, χώροι αναψυχής για παιδιά, ανακύκλωση, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κλπ), ενώ καινοτομία του προγράμματος αποτελεί η χρηματοδότηση για αντισεισμική προστασία σχολικών κτιρίων, κατασκευή σχολικών κτιρίων με ΣΔΙΤ και έργα πρόσβασης των ΑμΕΑ στις παραλίες και στη θάλασσα.

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με απόφαση του κ. Θεοδωρικάκου εντάσσονται 52 έργα σε δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 111.522.764 ευρώ τα οποία είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα («Φιλόδημος») αλλά δεν διέθεταν επαρκή χρηματοδότηση για να εκτελεσθούν.

Δείτε την παρουσίαση εδώ

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook