ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

𝚾𝚸𝛀𝚺𝚻𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚱𝚶𝚳𝚨 𝚻𝚶 𝚷𝚬𝚸𝚺𝚰𝚴𝚶 𝟑𝟐𝐨 𝚽𝚬𝚺𝚻𝚰𝚩𝚨𝚲 𝚴𝚨𝚼𝚷𝚲𝚰𝚶𝚼

Στα όσα χρέη κληρονόμησε η σημερινή δημοτική αρχή, θα πρέπει να συμπεριληφθεί ακόμα και το περσινό, 32ο Φεστιβάλ Ναυπλίου. Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Ορφανός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κόστος του φετινού Φεστιβάλ. Την ύπαρξη του περσινού χρέους επιβεβαίωσε «ον κάμερα» και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Βακαρέλης επισημαίνοντας την δυσκολία συμφωνιών συμμετοχής με νέους καλλιτέχνες, όταν ήταν γνωστές οι οφειλές σε συναδέλφους τους. Η σημερινή δημοτική αρχή ανέλαβε να κλείσει και αυτή την προσβλητική για το κύρος του Δήμου και του Φεστιβάλ πληγή που κληρονόμησε από την απελθούσα δημοτική αρχή.

Συνέντευξη τύπου και παρουσίαση του προγράμματος του 33ου Φεστιβάλ Ναυπλίου

Το πρόγραμμα του 33ου Φεστιβάλ Ναυπλίου παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2024 από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτριο Ορφανό και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Γιάννη Βακαρέλη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κώστα Καράπαυλο. Το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου αποτελεί αναμφισβήτητα τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Ναυπλιέων, ο οποίος γεννήθηκε το 1991,είναι βραβευμένο από την Ένωση Μουσικών Κριτικών Ελλάδας και κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο κ. Ορφανός αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμβολή τους στην ανάδειξη του πολιτιστικού θεσμού του δήμου και όλους όσοι συνέβαλαν στη διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων του 33ου Φεστιβάλ Ναυπλίου, αναφέρθηκε τόσο στο ισχυρό μουσικό αποτύπωμα του Φεστιβάλ, όσο και στην πολύ σημαντική, όπως την χαρακτήρισε, επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή να δώσει βήμα σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στα πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιάννης Βακαρέλης, σημείωσε πως βασικός στόχος της φετινής διοργάνωσης ήταν η ισορροπία ανάμεσα στην κλασσική, σύγχρονη μουσική και του λόγου, μέσα από μια ιδιαίτερη προσέγγιση, με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Με παρέμβασή του ο κ. Καράπαυλος χαρακτήρισε το Φεστιβάλ Ναυπλίου το μακροβιότερο και το σπουδαιότερο της περιφέρειας διεκδικώντας τα σκήπτρα και ενός από τα καλύτερα της χώρας. Τέλος υπογράμμισε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής από την επόμενη χρονιά να προβαίνει στην έγκαιρη ανακοίνωση του προγράμματος του Φεστιβάλ, ώστε να έχει μεγαλύτερη προβολή και απήχηση.

Η αυλαία του 33ου Φεστιβάλ Ναυπλίου, το οποίο περιλαμβάνει 9 συναυλίες και μια συζήτηση, θα ανοίξει το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, με τη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, στην πλατεία Συντάγματος και θα “πέσει” την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, με Ρεσιτάλ τσέλου και πιάνου στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Την συνέντευξη τύπου τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι, Οικονομικών Γιώργος Φραγκιουδάκης και Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, αρμόδια για την τεχνική υποστήριξη του Φεστιβάλ και ο Γιάννης Βαλιάντζας εκ μέρους των διοργανωτών.

Ακολουθεί σχετικό video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η Ερμιόνη άλλοτε και τώρα: 15 χρόνια δημιουργικής παρουσίας

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Ο Άγιος Νικόλαος ο κρασόκτιστος, ένα μικρό εκκλησάκι χτισμένο με κρασί. ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΚΑΡΙΣΜΑ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΧΟΜΕΝΟ 

AGGELOS DRITSAS

Τι αναφέρει το Λιμεναρχείου Ναυπλίου για την πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου σε σκάφη

AGGELOS DRITSAS

Oσκαρ: Νέα κατηγορία για το καλύτερο κάστινγκ από το 2026

AGGELOS DRITSAS

 ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ : Δοξολογία & Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

AGGELOS DRITSAS

ΣΠΕΤΣΕΣ : Εορτή των Θεοφανείων.

AGGELOS DRITSAS

Ιερός Καθεδρικός Ναός Ύδρας | Ο εορτασμός του Αγ. Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου

AGGELOS DRITSAS

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΤΕΧΝΗ – ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ στον Δήμο Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Νέο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Πού πάνε τα πλαστικά σκουπίδια στην Ελλάδα;

AGGELOS DRITSAS

Με 5 μετάλλια επέστρεψε ο Σ.Δ.Υ Αργολίδας από το διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου Κ-18

AGGELOS DRITSAS