– www.Dritsas.gr
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία η ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, ύστερα από ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία προκήρυξε πανελλαδική 24ωρη απεργία.

Αρνούμενοι να δεχτούν το τελεσίγραφο του υπουργείου για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι ναυτεργάτες πρόκειται να απεργήσουν – γεγονός που ανατρέπει τα σχέδια όσων είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν ενόψει του Πάσχα.

Όσοι σκόπευαν να ταξιδέψουν στα νησιά τη Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να βρουν τώρα εισιτήριο στα αντίστοιχα δρομολόγια κάποιας άλλης μέρας και αυτό ενώ ήδη τα ακτοπλοϊκά έχουν γίνει ανάρπαστα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΝΟ:

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ομόφωνα αποφάσισε την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Διοίκηση της ΓΣΕΕ για τις 17/4/2024 ημέρα Τετάρτη, με κεντρικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την διασφάλιση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Οι Έλληνες Ναυτεργάτες, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, είναι από τους πρώτους που έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της ακρίβειας γιατί είναι οι μόνοι, που στην καλύτερη περίπτωση, εργάζονται 5 με 6 μήνες το χρόνο για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους όλο τον χρόνο.

Ταυτόχρονα, όπως έχει καταγγελθεί πολλαπλώς από την Ομοσπονδία μας, τα επιδόματα ανεργίας για τους ναυτεργάτες είναι πενιχρά σε αντίθεση με τα αντίστοιχα επιδόματα της ξηράς και οι προϋποθέσεις επιδότησης της ανεργίας είναι πράγματι απαγορευτικές.

Παράλληλα, η κατάσταση η οποία επικρατεί στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και στις δημόσιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την απόκτηση των διαφόρων πιστοποιητικών και πτυχίων που είναι απαραίτητα για την άσκηση του ναυτικού επαγγέλματος, δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των ναυτικών με αποτέλεσμα να οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα με αντίστοιχη οικονομική τους επιβάρυνση.

Η Ομοσπονδία μας προβάλλει και υπογραμμίζει συνεχώς την πάγια και σταθερή θέση της για την ασφάλεια των θαλάσσιων συγκοινωνιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα απαιτώντας την καθιέρωση αυξημένων οργανικών συνθέσεων και ενός νέου νομοθετικού πλαισίου που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας ώστε να εξασφαλίζονται πλήρως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και κυρίως η ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και του πληρώματος. Και μέσα από τις νέες αυτές διαδικασίες, να αναβαθμιστεί και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων Ναυτεργατών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Η ΠΝΟ παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και παρεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται και καλεί τα μέλη της να παραμένουν σε εγρήγορση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Και το Άργος στηρίζει Καμπόσο!

AGGELOS DRITSAS

Εκδικάστηκε στο Ναύπλιο η ένσταση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

𝝥𝝦𝝤𝝨𝝟𝝠𝝜𝝨𝝜 𝝚𝝟𝝙𝝜𝝠𝝮𝝨𝝜𝝨 𝝚𝝢𝝙𝝞𝝖𝝫𝝚𝝦𝝤𝝢𝝩𝝤𝝨 – 𝗔𝗥𝗚𝗢𝗦 𝗦𝗧𝗥𝗘𝗘𝗧 𝗙𝗢𝗢𝗗 𝗙𝗘𝗦𝗧𝗜𝗩𝗔𝗟

AGGELOS DRITSAS

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ Τ.V. SKAI «ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ»

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΟΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ11 – ΠΡΟ ΜΙΝΙ (γεν. 2014 και μικρότεροι).

AGGELOS DRITSAS

Δήλωση Πέτρου Τατούλη, υπ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για το αν είναι αντάρτης της ΝΔ

AGGELOS DRITSAS

Σεβασμός στη Δημοτική Περιουσία ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ηλικιωμένη εντοπίστηκε νεκρή κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς σε σπίτι στην Ιστιαία

AGGELOS DRITSAS

Ποια αυτοκίνητα δεν θα μπαίνουν στα πλοία

AGGELOS DRITSAS

Διακρίσεις για δυο μαθητές του 1ου Λυκείου Άργους στον 84ο Διαγωνισμό «Ο Θαλής»

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ναυτική Εβδομάδα 2025

AGGELOS DRITSAS