www.AggelosDritsas.gr
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία η ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, ύστερα από ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία προκήρυξε πανελλαδική 24ωρη απεργία.

Αρνούμενοι να δεχτούν το τελεσίγραφο του υπουργείου για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι ναυτεργάτες πρόκειται να απεργήσουν – γεγονός που ανατρέπει τα σχέδια όσων είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν ενόψει του Πάσχα.

Όσοι σκόπευαν να ταξιδέψουν στα νησιά τη Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να βρουν τώρα εισιτήριο στα αντίστοιχα δρομολόγια κάποιας άλλης μέρας και αυτό ενώ ήδη τα ακτοπλοϊκά έχουν γίνει ανάρπαστα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΝΟ:

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ομόφωνα αποφάσισε την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Διοίκηση της ΓΣΕΕ για τις 17/4/2024 ημέρα Τετάρτη, με κεντρικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την διασφάλιση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Οι Έλληνες Ναυτεργάτες, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, είναι από τους πρώτους που έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της ακρίβειας γιατί είναι οι μόνοι, που στην καλύτερη περίπτωση, εργάζονται 5 με 6 μήνες το χρόνο για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους όλο τον χρόνο.

Ταυτόχρονα, όπως έχει καταγγελθεί πολλαπλώς από την Ομοσπονδία μας, τα επιδόματα ανεργίας για τους ναυτεργάτες είναι πενιχρά σε αντίθεση με τα αντίστοιχα επιδόματα της ξηράς και οι προϋποθέσεις επιδότησης της ανεργίας είναι πράγματι απαγορευτικές.

Παράλληλα, η κατάσταση η οποία επικρατεί στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και στις δημόσιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την απόκτηση των διαφόρων πιστοποιητικών και πτυχίων που είναι απαραίτητα για την άσκηση του ναυτικού επαγγέλματος, δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των ναυτικών με αποτέλεσμα να οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα με αντίστοιχη οικονομική τους επιβάρυνση.

Η Ομοσπονδία μας προβάλλει και υπογραμμίζει συνεχώς την πάγια και σταθερή θέση της για την ασφάλεια των θαλάσσιων συγκοινωνιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα απαιτώντας την καθιέρωση αυξημένων οργανικών συνθέσεων και ενός νέου νομοθετικού πλαισίου που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας ώστε να εξασφαλίζονται πλήρως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και κυρίως η ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και του πληρώματος. Και μέσα από τις νέες αυτές διαδικασίες, να αναβαθμιστεί και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων Ναυτεργατών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Η ΠΝΟ παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και παρεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται και καλεί τα μέλη της να παραμένουν σε εγρήγορση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-01-2024 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Η Ελληνική Παιδεία πάντα μας αρέσει και με συνέπεια την υπηρετούμε.

AGGELOS DRITSAS

Αναγνωσταράς : Αγαπητέ φίλε Σωκράτη, όταν λες όλα στο φως το κάνεις με αποδείξεις και ονόματα

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Ταβέρνα ζητά Α΄ μάγειρα με γνώσεις μεσογειακής κουζίνας

AGGELOS DRITSAS

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

AGGELOS DRITSAS

Απεργούν οι κτηνίατροι και για την υποχρεωτική λήψη DNA απο τα ζώα που δεν στειρώνουμε

AGGELOS DRITSAS

Οι δεκατεσσερες εθελοντές, εθελόντριες, φίλες, φίλοι , και μελη του ΠΕΡΠΟΣΕ

AGGELOS DRITSAS

“Alekos Vretos Trio” στο Caradu No 8 στο Άργος με μεσογειακούς ήχους και τζαζ διάθεση

AGGELOS DRITSAS

Με επιτυχία έπεσε η αυλαία της εκπομπής” Κυριακή στο Χωριό ξανά” στη Νέα Επίδαυρο!

AGGELOS DRITSAS

Το Ναύπλιο θα επισκεφθεί ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

AGGELOS DRITSAS

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΔΕΥΑ-ΝΑΥΠΛΙΟΥ #2024 «Τσαντίρ μαχαλάς» Εικόνες που μας ντροπιάζουν

AGGELOS DRITSAS

 Λαογραφικό Εργαστήρι Δήμου Ερμιονίδας & Κοινότητα Κρανιδίου 2024-2028.

AGGELOS DRITSAS