ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία η ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, ύστερα από ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία προκήρυξε πανελλαδική 24ωρη απεργία.

Αρνούμενοι να δεχτούν το τελεσίγραφο του υπουργείου για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι ναυτεργάτες πρόκειται να απεργήσουν – γεγονός που ανατρέπει τα σχέδια όσων είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν ενόψει του Πάσχα.

Όσοι σκόπευαν να ταξιδέψουν στα νησιά τη Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να βρουν τώρα εισιτήριο στα αντίστοιχα δρομολόγια κάποιας άλλης μέρας και αυτό ενώ ήδη τα ακτοπλοϊκά έχουν γίνει ανάρπαστα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΝΟ:

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ομόφωνα αποφάσισε την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Διοίκηση της ΓΣΕΕ για τις 17/4/2024 ημέρα Τετάρτη, με κεντρικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την διασφάλιση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Οι Έλληνες Ναυτεργάτες, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, είναι από τους πρώτους που έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της ακρίβειας γιατί είναι οι μόνοι, που στην καλύτερη περίπτωση, εργάζονται 5 με 6 μήνες το χρόνο για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους όλο τον χρόνο.

Ταυτόχρονα, όπως έχει καταγγελθεί πολλαπλώς από την Ομοσπονδία μας, τα επιδόματα ανεργίας για τους ναυτεργάτες είναι πενιχρά σε αντίθεση με τα αντίστοιχα επιδόματα της ξηράς και οι προϋποθέσεις επιδότησης της ανεργίας είναι πράγματι απαγορευτικές.

Παράλληλα, η κατάσταση η οποία επικρατεί στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και στις δημόσιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την απόκτηση των διαφόρων πιστοποιητικών και πτυχίων που είναι απαραίτητα για την άσκηση του ναυτικού επαγγέλματος, δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των ναυτικών με αποτέλεσμα να οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα με αντίστοιχη οικονομική τους επιβάρυνση.

Η Ομοσπονδία μας προβάλλει και υπογραμμίζει συνεχώς την πάγια και σταθερή θέση της για την ασφάλεια των θαλάσσιων συγκοινωνιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα απαιτώντας την καθιέρωση αυξημένων οργανικών συνθέσεων και ενός νέου νομοθετικού πλαισίου που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας ώστε να εξασφαλίζονται πλήρως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και κυρίως η ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και του πληρώματος. Και μέσα από τις νέες αυτές διαδικασίες, να αναβαθμιστεί και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων Ναυτεργατών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Η ΠΝΟ παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και παρεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται και καλεί τα μέλη της να παραμένουν σε εγρήγορση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δήμος Ερμιονίδας: Αντικατάσταση φθαρμένων και κατεστραμμένων πινακίδων οδικής σήμανσης

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση ΟΕΒΕ Άργους με τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο live

AGGELOS DRITSAS

Η ταλαιπωρία των κατοίκων των Διδύμων επιδιώκεται να επαναληφθεί με την ανοχή και την επιβράβευση του ΚΤΕΛ Αργολίδας Α.Ε ……….

AGGELOS DRITSAS

Ελλάδα: Μεταξύ των ουραγών της Ε.Ε. και στη διαφάνεια

AGGELOS DRITSAS

Το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε δεσμευτική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου στο Πόρτο Χέλι

AGGELOS DRITSAS

Νεκρός άνδρας στην παραλία Κιβερίου στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ξεσήκωσε το Ναύπλιο ο Κωνσταντίνος Αργυρός – Πλήθος κόσμου στη μεγάλη συναυλία ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΞΕΡΙΑΣ» ΑΡΓΟΥΣ (12/03/25

AGGELOS DRITSAS

Μπαίνουν σε λειτουργία στην Αργολίδα οι ηλεκτρονικές πινακίδες μηνυμάτων οδικής κυκλοφορίας

AGGELOS DRITSAS

Σε 11 άτομα πέρασε χειροπέδες η αστυνομία στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Γιορτή Πατάτας στα Δίδυμα το βράδυ της Κυριακής 24ης Αυγούστου

AGGELOS DRITSAS