ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους από την εντυπωσιακή ψαριά!

Αυτά είναι! Μία απίστευτη ψαριά πέτυχαν ψαράδες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας καθώς έπιασαν στα δίχτυα τους έναν τόνο βάρους σχεδόν μισού τόνου και μάλιστα χρειάστηκε και γερανός για να μεταφερθεί.

Οι ψαράδες και οι κάτοικοι της περιοχής δεν πίστευαν στα μάτια τους με τον τόνο 485 κιλών που «έβγαλε» το Ιόνιο Πέλαγος και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ψαριές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον Αστακό.

Σύμφωνα με το iaitoloakarnania.gr το φιλέτο κιτρινόπτερου τόνου πωλείται προς περίπου 25 ευρώ το κιλό στην αγορά, με τη ζήτηση του συγκεκριμένου ψαριού να είναι μεγάλη.

Ψάρεψαν τόνο 485 κιλών στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

Τόνοι που μπορεί να φτάσουν πάνω από 450 κιλά

Ο κιτρινόπτερος τόνος (επιστημονική ονομασία Thunnus albacares) συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα είδη τόνου, φτάνοντας σε βάρος πάνω από 180 κιλά, αλλά είναι σημαντικά μικρότερος από τον ερυθρόπτερο τόνο του Ατλαντικού και του Ειρηνικού, που μπορεί να φτάσει πάνω από 450 κιλά, και ελαφρώς μικρότερος από τον μεγαλόφθαλμο τόνο και τον νότιο ερυθρόπτερο τόνο.

Ο κιτρινόπτερος τόνος συναντάται σε τροπικά και θερμά νερά του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού. Όλοι οι τόνοι είναι μεγάλοι θηρευτές, που διανύουν μεγάλες αποστάσεις στη θάλασσα. Μπορούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους μερικούς βαθμούς πάνω από την ατμοσφαιρική θερμοκρασία. Σχεδόν τα 2/3 των παγκόσμιων αλιευμάτων αλιεύονται στον Ειρηνικό Ωκεανό,  το 1/3 στον Ινδικό Ωκεανό και λιγότερο από το 10% στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Θεωρείται ότι υπάρχουν ξεχωριστά αποθέματα στον Ατλαντικό, τον Ινδικό, τον Ανατολικό και τον Δυτικό Ωκεανό. Όλα τα αποθέματα του είδους υπεραλιεύονται ή είναι πλήρως εκμεταλλευμένα.

Ο ερυθρός ή κόκκινος τόνος του Ατλαντικού (επιστημονική ονομασία: Thunnus thynnus) είναι το μεγαλύτερο είδος τόνου και ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια με οστέινο σκελετό (οστεϊχθύες). Είναι γνωστός επίσης ως τόνος με γαλάζια πτερύγια ή κυανόπτερος και επίσης κόπανος, όρκυνος, ορτσίνι, μαγιάτικο, γλουπέας, γοφός ή γόφος ή απλά τόνος.

Στο παρελθόν σε αυτό το είδος συμπεριλαμβανόταν και ο ερυθρός τόνος του Ειρηνικού (Thunnus orientalis). Ο ερυθρός τόνος του Ατλαντικού απαντάται σε όλο τον Ατλαντικό, συμπεριλαμβανομένης της Μεσογείου.

Με βάρος που φτάνει τα 450 κιλά, ο ερυθρός τόνος ανταγωνίζεται τα είδη μαύρη και γαλάζια μακάιρα (ή μάρλιν) και τον ξιφία ως το μεγαλύτερο είδος στη τάξη των περκόμορφων. Είναι ένα γρήγορο και δυνατό ψάρι, το οποίο κατατάσσεται στους κορυφαίους θηρευτές του ωκεανού. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι οι μύες του παράγουν αρκετή θερμότητα ώστε να έχει υψηλότερη θερμοκρασία σώματος από αυτή του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Σέρφαρε Free 5g Νεολαία!!! με ταχύτητα φωτός!

AGGELOS DRITSAS

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

AGGELOS DRITSAS

Μπήκαν οι βάσεις για την ενεργοποίηση της αδελφοποίησης Ναυπλίου – Όττομπρουν

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ LEXIS ΦΑΝΗ ΜΑΝΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “ΝΙΚΗ” πραγματοποιεί ειδική εκδήλωση στο Ναύπλιο,

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Ανακοίνωση αναβολής συνεδρίασης Δημ.Συμβουλίου

AGGELOS DRITSAS

Στην Ερμιόνη γιόρτασαν του Παμμεγίστους Ταξιάρχες

AGGELOS DRITSAS

Πανηγύρι Στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχό

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Τροχαίο τα ξημερώματα με 5 τραυματίες

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Για αυτό ζητάω σήμερα την ψήφο σου

AGGELOS DRITSAS

Σε ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου έκοψε την πίτα της

AGGELOS DRITSAS