ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους από την εντυπωσιακή ψαριά!

Αυτά είναι! Μία απίστευτη ψαριά πέτυχαν ψαράδες στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας καθώς έπιασαν στα δίχτυα τους έναν τόνο βάρους σχεδόν μισού τόνου και μάλιστα χρειάστηκε και γερανός για να μεταφερθεί.

Οι ψαράδες και οι κάτοικοι της περιοχής δεν πίστευαν στα μάτια τους με τον τόνο 485 κιλών που «έβγαλε» το Ιόνιο Πέλαγος και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ψαριές που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον Αστακό.

Σύμφωνα με το iaitoloakarnania.gr το φιλέτο κιτρινόπτερου τόνου πωλείται προς περίπου 25 ευρώ το κιλό στην αγορά, με τη ζήτηση του συγκεκριμένου ψαριού να είναι μεγάλη.

Ψάρεψαν τόνο 485 κιλών στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

Τόνοι που μπορεί να φτάσουν πάνω από 450 κιλά

Ο κιτρινόπτερος τόνος (επιστημονική ονομασία Thunnus albacares) συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα είδη τόνου, φτάνοντας σε βάρος πάνω από 180 κιλά, αλλά είναι σημαντικά μικρότερος από τον ερυθρόπτερο τόνο του Ατλαντικού και του Ειρηνικού, που μπορεί να φτάσει πάνω από 450 κιλά, και ελαφρώς μικρότερος από τον μεγαλόφθαλμο τόνο και τον νότιο ερυθρόπτερο τόνο.

Ο κιτρινόπτερος τόνος συναντάται σε τροπικά και θερμά νερά του Ατλαντικού, του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού. Όλοι οι τόνοι είναι μεγάλοι θηρευτές, που διανύουν μεγάλες αποστάσεις στη θάλασσα. Μπορούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους μερικούς βαθμούς πάνω από την ατμοσφαιρική θερμοκρασία. Σχεδόν τα 2/3 των παγκόσμιων αλιευμάτων αλιεύονται στον Ειρηνικό Ωκεανό,  το 1/3 στον Ινδικό Ωκεανό και λιγότερο από το 10% στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Θεωρείται ότι υπάρχουν ξεχωριστά αποθέματα στον Ατλαντικό, τον Ινδικό, τον Ανατολικό και τον Δυτικό Ωκεανό. Όλα τα αποθέματα του είδους υπεραλιεύονται ή είναι πλήρως εκμεταλλευμένα.

Ο ερυθρός ή κόκκινος τόνος του Ατλαντικού (επιστημονική ονομασία: Thunnus thynnus) είναι το μεγαλύτερο είδος τόνου και ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια με οστέινο σκελετό (οστεϊχθύες). Είναι γνωστός επίσης ως τόνος με γαλάζια πτερύγια ή κυανόπτερος και επίσης κόπανος, όρκυνος, ορτσίνι, μαγιάτικο, γλουπέας, γοφός ή γόφος ή απλά τόνος.

Στο παρελθόν σε αυτό το είδος συμπεριλαμβανόταν και ο ερυθρός τόνος του Ειρηνικού (Thunnus orientalis). Ο ερυθρός τόνος του Ατλαντικού απαντάται σε όλο τον Ατλαντικό, συμπεριλαμβανομένης της Μεσογείου.

Με βάρος που φτάνει τα 450 κιλά, ο ερυθρός τόνος ανταγωνίζεται τα είδη μαύρη και γαλάζια μακάιρα (ή μάρλιν) και τον ξιφία ως το μεγαλύτερο είδος στη τάξη των περκόμορφων. Είναι ένα γρήγορο και δυνατό ψάρι, το οποίο κατατάσσεται στους κορυφαίους θηρευτές του ωκεανού. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι οι μύες του παράγουν αρκετή θερμότητα ώστε να έχει υψηλότερη θερμοκρασία σώματος από αυτή του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ξεκίνησαν οι πρόβες των νεαρών παιδιών για το τοπικό έθιμο της Ερμιόνης,”γιάλα – γιάλα”.

admin

ΠΟΥ: Απίστευτα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά κοροναϊού και γρίπης, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται

admin

ΝΑΥΠΛΙΟ : Τα πεύκα στο λόφο του Προφήτη Ηλία Ξεράθηκαν ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

admin

29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 1 ΜΑΪΟΥ ΟΙΑΚΑΣ BASKETBALL ACADEMY ΝΑΥΠΛΙΟ

AGGELOS DRITSAS

Πυρήνες της Φωτιάς: Λιμενικοί των ΟΥΚ ανάμεσα στους συλληφθέντες

admin

Γονείς και σχολείο εν δράσει στο Ναύπλιο: Aνοιχτές συζητήσεις για γονείς και κηδεμόνες

diktio

Ναύπλιο: Νικητής στο σχολικό πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης 2024 το ΓΕΛ Βουλιαγμένης ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Οικογενειακή τραγωδία : Πατέρας βρήκε νεκρό το γιο του!

AGGELOS DRITSAS

Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι 2024 :Μαρία Πήλουρη- Γιάννης Γεωργόπουλος ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αύριο Τετάρτη 27/9 δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Άργους-Μυκηνών

diktio

Έρχεται η κακοκαιρία «Δωροθέα»- ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

admin

Συγχαρητήρια στην οικογένεια Δημαράκη & και την οικογένεια Μπαϊρακτάρη

AGGELOS DRITSAS