Τρ. Νοέ 30th, 2021

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης Κατάλληλο το νερό στις βρύσες

d8c427c7dd6445d50d9342ac3fcef82e_XL
E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

Με το ίδιο αίσθημα ευθύνης όπως αυτό που επιδείξαμε την 10/09/2021 όταν ενημερώναμε για την ποιότητα του νερού έτσι και σήμερα και αφού έχουμε βεβαιωθεί με πάρα πολλές αναλύσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας σας ανακοινώνουμε ότι το νερό που έρχεται στην βρύση μας είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση (πόσιμο).

Σε κάθε περίπτωση όμως σας εφιστούμε την προσοχή για την ορθή και λελογισμένη χρήση του .

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. από την πρώτη στιγμή ενστερνίστηκε το σύνθημα για #ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ_ΣΤΗ_ΒΡΥΣΗ . Αυτή η εμπιστοσύνη χτίζεται καθημερινά κυρίως μέσα από αυτή την υπεύθυνη στάση της Διοίκησης και των στελεχών της όταν μπορεί και ενημερώνει υπεύθυνα για την ποιότητά του νερού που φτάνει στα σπίτια μας και τις επιχειρήσεις μας.

Δεν θα παίξουμε με την υγεία των δημοτών μας .

Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό και χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΝ

«ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕΥΑΝ 19/10/2021»

Προς Πρόεδρο ΔΕΥΑΝ κ. Καχριμάνη και Δ/ντη κ. Μαστορίκο

Σήμερα, Τρίτη 19/10/21 ελήφθησαν δείγματα από όλο το δίκτυο ύδρευσης που εξυπηρετείται από τις πηγές της Λέρνης με τα παρακάτω αποτελέσματα:

 Υπολειμματικό ΧλώριοΗλεκτρική ΑγωγιμότηταΧλωριούχα(Cl)
Μονάδα μέτρησηςmg/lμS/cmmg/l
Παραμετρική τιμή>0.202.500250
Ναύπλιο0,3580685
Τολό0,41938128
Βιβάρι0, 341.171220
Άγιος Αδριανός0,36913116
Ηραίο Μιδέας0.321,227240

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Ελήφθησαν δείγματα από διάφορα σημεία του δικτύου που τροφοδοτούνται από την πηγή της Λέρνης. Παντού, η ποιότητα του νερού βρέθηκε εντός των ορίων που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία.

Στην πόλη του Ναυπλίου παρατηρείται ολική αλλαγή της ποιότητας, ακολουθούμενη από το Τολό και τον Άγιο Αδριανό.

Σίγουρα υπάρχει αλλαγή και στα ακρότατα σημεία του δικτύου, στο Βιβάρι της ΔΕ Ασίνης και το Ηραίο της ΔΕ Μιδέας, αλλά με σχετικά υψηλή, εντός των ορίων, συγκέντρωση των χλωριούχων.

Αναμένεται αλλαγή της ποιότητας του νερού και σε αυτές τις περιοχές που θα πιστοποιηθεί από τις αναλύσεις που θα ξαναγίνουν αύριο ώστε να αποτυπωθεί η περεταίρω βελτίωση της ποιότητας του νερού. Οι περιοχές αυτές αποτελούν και τα σημεία με την μικρότερη κατανάλωση και άρα αργεί περισσότερο η ανανέωση του νερού που υπάρχει ήδη στο δίκτυο.

Συμπερασματικά, η ποιότητα νερού βρίσκεται πλέον εντός των ορίων που ορίζει η νομοθεσία σε όλες τις περιοχές που υδρεύονται από τις πηγές της Λέρνης. Μένει μόνο να πιστοποιηθεί η αλλαγή και στα πιο απομακρυσμένα σημεία.

Ναύπλιο 19/10/21

 Πατάτσης Γιώργος
Χημ. Μηχ. ΔΕΥΑΝ

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ