ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημήτρης Πτωχός: «Έχουμε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας, καμία απειλή για τον άνθρωπο από την πανώλη μικρών μηρυκαστικών»

Σε κτηνοτροφική μονάδα στην ορεινή Κορινθία εντοπίστηκε κρούσμα πανώλης μικρών μηρυκαστικών με την αντίδραση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου να είναι άμεση.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη λήψη των επιβεβλημένων από τον ευρωπαϊκό κανονισμό μέτρων με στόχο τον περιορισμό και εκρίζωση της νόσου πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, σύσκεψη υπό τον ΓΓ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Στρατάκο και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού.

«Δυστυχώς, εντοπίστηκε κρούσμα πανώλης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση με στόχο τον περιορισμό και την λήψη των απαραίτητων μέτρων. Η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΠΕ Κορινθίας δείχνει και τον βαθμό ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων. Ακολουθούμε το πρωτόκολλο, έχουμε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας και καλό θα ήταν να επαναλάβουμε πως δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιου Γκιολή, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Σπύρου Ζαχαριά, του Αντιπεριφεριάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Φίλια, του Πρόεδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα, του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, Παναγιώτη Χατζηνικολάου, της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων, Μαίρης Γιαννιού και του διευθυντή κτηνιατρικών υπηρεσιών ΔΕ ΠΕΚΔΥ, Κώστα Μήλιου.

Επίσης, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρης Μουρίκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Μάρκος Λέγγας, ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, Λάμπρος Τζούμης, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και στελεχών της Διεύθυνσης Αργοτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Να σημειωθεί πως η ιχνηλάτηση της νόσου οδήγησε τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και τις ιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών, στον εντοπισμό του κρούσματος της Κορινθίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συναυλία από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ε.Π.Σ.Αργολίδας:Απονομή του κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ομάδα της Α1 Κατηγορίας 2023-2024 ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ Γ.Σ.

AGGELOS DRITSAS

Το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ φιλοξένησε το 14 Γυμνάσιο Περιστερίου

AGGELOS DRITSAS

Κινητή Μονάδα Υγείας Αργολίδας: Που θα γίνουν δωρεάν rapid test

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Πουλάνε δημόσιο αναδασωτέο δάσος στην Ερμιονίδα – Πως κατάφεραν να το αποχαρακτηρίσουν

AGGELOS DRITSAS

Oρκωμοσία του Γιάννη Μαλτέζου και της νέας Δημοτικής Αρχής Άργους Μυκηνών ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο ατύχημα στην παραλιακή οδό Ναυπλίου – Νέας Κίου(φώτο-βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Η 12η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

AGGELOS DRITSAS

Η Αργολίδα 2000 στη Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και τα έθιμα με τις Αροδαρές & τις Φούντες

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο – Ναυτική Εβδομάδα Γέμισε με μελωδίες & κόσμο η Πλατεία Αγίου Γεωργίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Καθιερωμένη συνάντηση του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

AGGELOS DRITSAS