– www.Dritsas.gr

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, Νίκο Παπαθανάση, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, την Τρίπολη, την Τρίτη 28 Μαΐου.

«Παραγωγικές επενδύσεις, θέσεις εργασίας και νέα πνοή για τον τόπο είναι η κοινή στρατηγική με τον κ. Παπαθανάση», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού, ο οποίος έκανε λόγο για «έργα ΣΔΙΤ άνω των 750.000.000 ευρώ».

Αμφότεροι είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να μελετήσουν τον χάρτη του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης που αφορούσε το βιομηχανικό πάρκο και να συζητήσουν για τα επόμενα βήματα ανάπτυξης της περιοχής, αλλά και γενικότερα για έργα της Πελοποννήσου.

«Μας συνδέει μακρά φιλία και εξαιρετική συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό. Θέλω να τον συγχαρώ για την προσπάθεια που καταβάλει και να τον ευχαριστήσω για την κοινή στρατηγική που αναπτύσσουμε.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ισχυρά προγράμματα από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το Ταμείο Ανάκαμψης. «Τρέχουν» πάνω από 750.000.000 ευρώ σε έργα ΣΔΙΤ.

Επίσης, υπάρχει το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης που στηρίζει την περιοχή της Μεγαλόπολης και τους Δήμους Οιχαλίας, Τρίπολης και Γορτυνίας», σχολίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός, στάθηκε με τη σειρά του, στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με το Υπουργείο και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το περιφερειακό χωροταξικό.

«Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, δίνοντας μεγάλη έμφαση και στο Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης. Παραγωγικές επενδύσεις, θέσεις εργασίας και νέα

πνοή για τον τόπο είναι οι στόχοι της αποδοτικής συνεργασίας που έχουμε με το Υπουργείο . Πολύ σύντομα θα έχουμε το περιφερειακό χωροταξικό και επίσης δουλεύουμε από κοινού για ένα «μπουκέτο» δράσεων ώστε να δημιουργηθούν συνέργειες και προστιθέμενη αξία, που είναι και το βασικό ζητούμενο για την Περιφέρειά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης, ανέφερε πως έχουν γίνει αιτήσεις από 229 επιχειρήσεις για να χρηματοδοτηθούν και έτσι θα καλυφθούν άμεσα 420 θέσεις εργασίας. «Προχωρά και ο κόμβος οικονομίας, είμαστε σε καλό δρόμο για να αλλάξουμε το επιχειρηματικό μοντέλο της περιοχής», δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Για την συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την στρατηγική που ακολουθείται συνολικά, μίλησαν η Βουλευτής Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη, ο Βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, ενώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, Νίκο Παπαθανάση, συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., Δέσποινα Γκαράνη.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης, όπου και συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης και βελτίωσης των υποδομών και των εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποίησε επίσκεψη μνήμης και τιμής στην Ακροναυπλία

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Ανδριανός Παρέμβαση στη Βουλή για τη φημολογία λειτουργίας τζαμιού στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Δήμος Ναυπλίου και το Μουσικού Σχολείου Αργολίδας γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα Μουσικής

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Νιόπαντρο ζευγάρι φωτογραφήθηκε με τα ευρωπαϊκά τρόπαια

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός: Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις χωρίς έπαρση και αλαζονεία

AGGELOS DRITSAS

Saladi Project: Στρατηγική επένδυση 266 εκατ. ευρώ για το πρώην ξενοδοχείο γυμνιστών στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Έχασε τη ζωή του, το πρωί της Παρασκευής 9 Μαϊου στον χώρο του βιολογικού Άργους – Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Μπλεγμένος με ναρκωτικά ο 34χρονος που χτύπησε με σίδερο την σύζυγό του και την περιέλουσε με χλωρίνη

AGGELOS DRITSAS

“Έτοιμοι για την απόλυτη πρόκληση; Το Nafplio Castle – Run σας καλεί να ζήσετε την περιπέτεια!

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη εθελοντική δράση της Κοινότητας μας!!!

AGGELOS DRITSAS

Όλα τα ονόματα του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS