ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, Νίκο Παπαθανάση, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, την Τρίπολη, την Τρίτη 28 Μαΐου.

«Παραγωγικές επενδύσεις, θέσεις εργασίας και νέα πνοή για τον τόπο είναι η κοινή στρατηγική με τον κ. Παπαθανάση», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού, ο οποίος έκανε λόγο για «έργα ΣΔΙΤ άνω των 750.000.000 ευρώ».

Αμφότεροι είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να μελετήσουν τον χάρτη του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης που αφορούσε το βιομηχανικό πάρκο και να συζητήσουν για τα επόμενα βήματα ανάπτυξης της περιοχής, αλλά και γενικότερα για έργα της Πελοποννήσου.

«Μας συνδέει μακρά φιλία και εξαιρετική συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό. Θέλω να τον συγχαρώ για την προσπάθεια που καταβάλει και να τον ευχαριστήσω για την κοινή στρατηγική που αναπτύσσουμε.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ισχυρά προγράμματα από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το Ταμείο Ανάκαμψης. «Τρέχουν» πάνω από 750.000.000 ευρώ σε έργα ΣΔΙΤ.

Επίσης, υπάρχει το Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης που στηρίζει την περιοχή της Μεγαλόπολης και τους Δήμους Οιχαλίας, Τρίπολης και Γορτυνίας», σχολίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός, στάθηκε με τη σειρά του, στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με το Υπουργείο και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το περιφερειακό χωροταξικό.

«Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, δίνοντας μεγάλη έμφαση και στο Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης. Παραγωγικές επενδύσεις, θέσεις εργασίας και νέα

πνοή για τον τόπο είναι οι στόχοι της αποδοτικής συνεργασίας που έχουμε με το Υπουργείο . Πολύ σύντομα θα έχουμε το περιφερειακό χωροταξικό και επίσης δουλεύουμε από κοινού για ένα «μπουκέτο» δράσεων ώστε να δημιουργηθούν συνέργειες και προστιθέμενη αξία, που είναι και το βασικό ζητούμενο για την Περιφέρειά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης, ανέφερε πως έχουν γίνει αιτήσεις από 229 επιχειρήσεις για να χρηματοδοτηθούν και έτσι θα καλυφθούν άμεσα 420 θέσεις εργασίας. «Προχωρά και ο κόμβος οικονομίας, είμαστε σε καλό δρόμο για να αλλάξουμε το επιχειρηματικό μοντέλο της περιοχής», δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Για την συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την στρατηγική που ακολουθείται συνολικά, μίλησαν η Βουλευτής Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη, ο Βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, ενώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας, Νίκο Παπαθανάση, συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., Δέσποινα Γκαράνη.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης, όπου και συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης και βελτίωσης των υποδομών και των εγκαταστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Κοκκινάδες στην Αργολίδα. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τεχνικό σεμινάριο

AGGELOS DRITSAS

Μαγική βραδιά χθες το βράδυ στον πολυχώρο ΑRtiki στην Ερμιονίδα BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Η διαχείριση του νερού είναι η μεγαλύτερη αναπτυξιακή πρόκληση των επόμενων ετών.

AGGELOS DRITSAS

Πανηγύρι Στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Η νέα εμφάνιση του Ερμής Κιβερίου είναι επιπέδου champions league

AGGELOS DRITSAS

«Απάτητες παραλίες», φύλαξη με drone και πλαφόν στις ομπρέλες: Οι αλλαγές από το σχέδιο νόμου

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησε το 1o Οδοιπορικό της Λέσχης Φίλων Μοτοσυκλέτας Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Μια αξέχαστη βραδιά μας χάρισε ο αεικίνητος Σύλλογος Γονέων στη χοροεσπερίδα

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πανηγυρίζει το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα στο Παλαμήδι

AGGELOS DRITSAS

Καταδικάστηκε ο 33χρονος που βούτηξε το κεφάλι γάτας σε ποτήρι με μπύρα

AGGELOS DRITSAS

Έκπτωτος κηρύχθηκε ο ανάδοχος της συντήρησης του οδικού τμήματος Άργους – Κουτσοποδίου

AGGELOS DRITSAS