ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημιουργούνται Αγροτικά Τμήματα στα Επιμελητήρια

Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας, τα οποία και έχουν ως στόχο να δώσουν στους αγρότες όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναδείξουν τον πρωτογενή τομέα ως κύριο μοχλό της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του νομοσχεδίου που παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τα Επιμελητήρια θα μπορέσουν να δημιουργήσουν και Αγροτικό Τμήμα για τα μέλη τους.

Πλέον οι κατηγορίες θα γίνουν τέσσερις από τρεις που ισχύει μέχρι σήμερα και έτσι τα Επιμελητήρια θα μπορούν να κατανείμουν τα μέλη τους στα εξής τμήματα ανάλογα με τη δραστηριότητα των μελών τους:

α) μεταποιητικό,
β) εμπορικό,
γ) αγροτικό και
δ) υπηρεσιών.

Τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια κατανέμουν τα μέλη τους σε τμήματα επαγγελματιών και υπηρεσιών, ενώ τα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια κατανέμουν τα μέλη τους σε τμήματα βιοτεχνών και υπηρεσιών.

Όπως σημειώνεται, σκοπός των Αγροτικών Τμημάτων είναι η κάθε μορφής ενημερωτική, οργανωτική και επαγγελματική στήριξη των μελών των επιμελητηρίων, η προαγωγή και προστασία των επαγγελματικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων τους, αλλά και η προώθηση συνεργασιών που ενισχύουν τη συμβολή του αγροτικού τομέα στη στήριξη της οικονομίας και στην τοπική ανάπτυξη».

Επισημάνθηκε ότι οι ραγδαίες αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον και οι σοβαρές ενδείξεις αλλαγών στην Κοινή Γεωργική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέδειξαν την έλλειψη συμμετοχικής συμφωνημένης αγροτικής πολιτικής στην Ελλάδα, αλλά και στις Περιφέρειες, που είναι το σχεδιαστικό αναπτυξιακό επίπεδο.

Παράλληλα, το κενό που υπάρχει στην εκπροσώπηση των αγροτών στα θεσμικά όργανα έχει ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνει τη διαμόρφωση συμφωνημένης αγροτικής πολιτικής και να στερεί από τους εμπλεκόμενους στον πρωτογενή τομέα, ως βασικού πυλώνα της αγροτικής οικονομίας, εργαλεία στήριξής του.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τα αγροτικά τμήματα θα μπορέσουν να συμβάλλουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να ενδυναμωθεί ο αγροτικός τομέας μέσω καινοτόμων πρακτικών, ώστε το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο να υποστηριχθεί μέσω συμβουλευτικών κέντρων και να ακολουθηθεί η σωστή προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ετήσιος χορός και κοπή πίτας του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Αργολίδας

admin

Στο Άργος η θεατρική παράσταση «Αυτός, ο Άλλος και το Παντελόνι του»

diktio

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο το κλειστό γυμναστήριο Ζαχάρως

diktio

Όταν η ‘’αυλαία πέφτει’’ υπάρχουν και εκείνοι που παραμένουν πίσω.

AGGELOS DRITSAS

Ζητείται delivery από το coffeelab Ναυπλίου

diktio

Του έκοψε τα ελαιόδεντρα προκαλώντας του ζημιά χιλιάδων ευρω

admin

Ιωάννης Σαρρής – Δημιουργική συνΕργασία Επιδαύρου

admin

Κωνσταντίνος Μάκαρης: Επιμένει για έλεγχο από ορκωτούς ΒΙΝΤΕΟ

admin

Γιατί εμφανίστηκαν νωρίτερα φέτος τα κουνούπια

AGGELOS DRITSAS

Μυκήνες και Επίδαυρος στα ταξίδια περιπέτειας για τουρίστες της Βόρειας Αμερικής

diktio

Πέτρος Κωτσοβός: Ένας νέος άνθρωπος και επιστήμονας υποψήφιος στο Άργος με την “Αλλαγή Πορείας”

diktio

Με Ξενογιαννακοπούλου στο Ναύπλιο η Προσυνεδριακή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ

admin