ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημιουργούνται Αγροτικά Τμήματα στα Επιμελητήρια

Όλο και πιο κοντά βρίσκεται η ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας, τα οποία και έχουν ως στόχο να δώσουν στους αγρότες όλα εκείνα τα εργαλεία που χρειάζονται για να αναδείξουν τον πρωτογενή τομέα ως κύριο μοχλό της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε άρθρο του νομοσχεδίου που παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τα Επιμελητήρια θα μπορέσουν να δημιουργήσουν και Αγροτικό Τμήμα για τα μέλη τους.

Πλέον οι κατηγορίες θα γίνουν τέσσερις από τρεις που ισχύει μέχρι σήμερα και έτσι τα Επιμελητήρια θα μπορούν να κατανείμουν τα μέλη τους στα εξής τμήματα ανάλογα με τη δραστηριότητα των μελών τους:

α) μεταποιητικό,
β) εμπορικό,
γ) αγροτικό και
δ) υπηρεσιών.

Τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια κατανέμουν τα μέλη τους σε τμήματα επαγγελματιών και υπηρεσιών, ενώ τα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια κατανέμουν τα μέλη τους σε τμήματα βιοτεχνών και υπηρεσιών.

Όπως σημειώνεται, σκοπός των Αγροτικών Τμημάτων είναι η κάθε μορφής ενημερωτική, οργανωτική και επαγγελματική στήριξη των μελών των επιμελητηρίων, η προαγωγή και προστασία των επαγγελματικών, οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων τους, αλλά και η προώθηση συνεργασιών που ενισχύουν τη συμβολή του αγροτικού τομέα στη στήριξη της οικονομίας και στην τοπική ανάπτυξη».

Επισημάνθηκε ότι οι ραγδαίες αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον και οι σοβαρές ενδείξεις αλλαγών στην Κοινή Γεωργική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέδειξαν την έλλειψη συμμετοχικής συμφωνημένης αγροτικής πολιτικής στην Ελλάδα, αλλά και στις Περιφέρειες, που είναι το σχεδιαστικό αναπτυξιακό επίπεδο.

Παράλληλα, το κενό που υπάρχει στην εκπροσώπηση των αγροτών στα θεσμικά όργανα έχει ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνει τη διαμόρφωση συμφωνημένης αγροτικής πολιτικής και να στερεί από τους εμπλεκόμενους στον πρωτογενή τομέα, ως βασικού πυλώνα της αγροτικής οικονομίας, εργαλεία στήριξής του.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τα αγροτικά τμήματα θα μπορέσουν να συμβάλλουν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να ενδυναμωθεί ο αγροτικός τομέας μέσω καινοτόμων πρακτικών, ώστε το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο να υποστηριχθεί μέσω συμβουλευτικών κέντρων και να ακολουθηθεί η σωστή προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

3 θέσεις για ηλεκτροτεχνίτες εναερίων – υπογείων δικτύων στον ΔΕΔΔΗΕ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ανδρέας Πουλάς – Βουλευτής Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του αγώνα Run Greece στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού “Ο Καββαδίας” σας προσκαλεί στις αποκριάτικες εκδηλώσεις!

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινά το σεμινάριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Επιμελητήριο Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Άργους – Μυκηνών παρουσία του Δημάρχου

AGGELOS DRITSAS

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης.

AGGELOS DRITSAS

“Από το σκοτάδι στο Φώς”: Ομιλία στην Ενορία Αγίας Τριάδος Λυγουριού

AGGELOS DRITSAS

Ανάβαλος-“Φύκια και μεταξωτές κορδέλες”ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Ποδηλατάδα Αγάπης στα Πυργιώτικα Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Καλημέρα, Τρίτη και 13 Σήμερα όλα καλά ΤΚ Ίρια Κάντια Καρναζεικα.!!!!!

AGGELOS DRITSAS

Στην Κρήτη ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον σύντροφο του

AGGELOS DRITSAS