ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτική αρχή Δημήτρη Καμπόσου: “Θα σας το ξαναπούμε κ.Μαλτέζο: Δεν έχετε την τεχνογνωσία να διοικήσετε τον Δήμο! Δεν μπορείτε!”

Η επιτομή του πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες, είναι η σημερινή ανακοίνωση του του κ. Μαλτέζου για τα σχολεία, ο οποίος για ακόμα μια φορά αποδεικνύει πόσο χαμένα πήγαν τα χρόνια που πέρασε σε θέσεις που του δόθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς να καταφέρει να μάθει τίποτα!

Δεν γνωρίζει βασικά ζητήματα και άκρως σοβαρά!

Πάμε λοιπόν!

Ο φορέας που ήταν υπεύθυνος για την μελέτη και κατασκευή των σχολείων, ήταν ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων ΑΕ – ΟΣΚ κατασκευαστικός φορέας του Δημοσίου αρμόδιος για την ανέγερση δημόσιων εκπαιδευτικών υποδομών και τον εξοπλισμό τους. Το 2013 συγχωνεύθηκε με άλλους δημόσιους κατασκευαστικούς οργανισμούς. Συχνά κατασκεύαζε επίσης σχολικά κτίρια στην επικράτεια με προγραμματικές συμβάσεις ή ανάλογες υπουργικές αποφάσεις. Εποπτεύουσα αρχή ήταν αρχικά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενώ αργότερα υπήρχε συνδυαστική εποπτεία και από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και έπειτα η ευθύνη μετατέθηκε στους εκάστοτε Δήμους. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και αφορά όλους τους Δήμους της Ελλάδας!

Δεν παραδόθηκε στον Δήμοποτέαρχείο με τις μελέτεςκατασκευής, τα αρχεία που κατασκευάστηκαν η ακόμα και οιοικοδομικέςάδειες που θα έπρεπε να συνοδεύουν κάθε σχολικόσυγκρότημα με την ευθύνη για αυτό να βαραίνει το κεντρικόκράτος και συγκεκριμένα τοΥπουργείοΠαιδείαςπου παρέδωσε την αρμοδιότητα γιακτήριαχωρίςκανένααρχείοκαι καμιάοικοδομικήάδεια!Το ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια αυτό δεν σημαίνει πως τα κτίρια είναι επικίνδυνα.Τα σχολικά κτίρια κατασκευάστηκαν με μελέτες και σχέδια του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων με συγκεκριμένες προδιαγραφές και με τους όρους της τέχνης και της επιστήμης.

Εδώ και μερικά χρόνια γίνεται μια τεραστία προσπάθεια από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας να συγκεντρωθεί όποιο υλικό υπάρχει (συχνά πεταμένο σε παλιές αποθήκες του αρχείου του κράτους, με ποντίκια κ.λ.π.όπως π.χ. η αποθήκη του Ναυπλίου) για να ανασυσταθούν οι φάκελοι των σχολείων.

Σε κάθε αίτημα,απαντάμε υπεύθυνα με επίσκεψη από ομάδαέμπειρωνστατικώνμηχανικώνώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εμφανήπιθανάστατικάπροβλήματα τα οποία θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μας και φυσικάπροχωράμεγια να ενταχθούν τα κτήρια σε μια διαδικασίαόπου θα εκδοθούν οι οικοδομικέςάδειες.

Φυσικά κατανοούμε πως όταν κάποιος δεν έχει εργαστεί στη ζωή του σε βαθμό να παραγάγει έργο,δεν μπορεί να γνωρίζει και τις διαδικασίες, τους χρόνους και την ευθύνη των όσων υπόσχεται! Όμως στην προκειμένη περίπτωση ο συγκεκριμένος, χρησιμοποιεί ένα τόσο σοβαρό θέμα για την δική του προβολή για προεκλογικούς λόγους και αυτό είναι τουλάχιστον επαίσχυντο!

Ας μας απαντήσει λοιπόν ο κ.Μαλτέζος, αφού πρώτα ενημερωθεί για την πραγματικότητα:

Τι εννοεί όταν λέει, θα εκδοθούν άμεσα οι οικοδομικές άδειες;

Με ποιο προσωπικό θα κάνει τους ελέγχους στατικής επάρκειας;

Ποιος θα εκπονήσει τις στατικές μελέτες επάρκειας;

Με ποια υλικοτεχνική υποδομή θα κάνει όλα τα παραπάνω ο Δήμος, όταν ΚΑΝΕΝΑΣ Δήμος σε όλη την Ελλάδα δεν υλοποιεί αντίστοιχες μελέτες;

Τέλος σε περίπτωση που δοθεί η υλοποίηση των μελετών σε εξειδικευμένο προσωπικό εκτός της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, να μας απαντήσει το κόστος που έχει υπολογίσει για αυτές(;)

Η δημοτική μας αρχή αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα θέματα και δεν αντιμετωπίζει ως ψηφοφόρους τους πολίτες να τους λέει προεκλογικά όσα θέλουν να ακούσουν!

Θα σας το ξαναπούμε δεν έχετε την τεχνογνωσία να διοικήσετε τον Δήμο! Δεν μπορείτε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η χώρα στον “φούρνο” το επόμενο 10ήμερο με 40άρια – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

diktio

Παρούσα στις Περιφερειακές εκλογές η Πράσινη Πελοπόννησος – Το ψηφοδέλτιο της Αργολίδας

diktio

“Όλοι μαζί για τον συνάνθρωπο”: Δύο πολιτιστικοί σύλλογοι της Αργολίδας συγκεντρώνουν βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς

diktio

Άργος: Στον Παναργειακό B.C. ο Γιώργος Λιάκος

diktio

Αυτές τις ημέρες κάποιοι άνθρωποι εργάζονται παραπάνω για να κρατήσουν καθαρό το Δήμο μας

AGGELOS DRITSAS

Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης: Η τοξικότητα αυτών των εκλογών δεν έχει προηγούμενο!

diktio

Ακούστηκαν μετά από 6 χρόνια οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Άργους – Μυκηνών

admin

Δήμος Επιδαύρου: Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος με τον Τάσο Χρόνη και με τη “Δύναμη Προοπτικής”

diktio

Ψηφίστηκε ο νέος “δικαστικός χάρτης” από τη Βουλή

AGGELOS DRITSAS

Αντιπυρική περίοδος: Εννέα μέτρα για τη δασοπυρόσβεση

AGGELOS DRITSAS

ΑΚΑΔΗΜΙΑ 98 ΝΑΥΠΛΙΟΥ

admin

Αγία Τριάδα Ναυπλίου: Τρόφιμα και απορρυπαντικά συγκεντρώνει ο Σύλλογος καρκινοπαθών Αργολίδας

diktio