Τε. Σεπ 23rd, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DIGITALCITIES I.K.E

Διαβήτης: πώς να ξανακερδίσετε την χαμένη υγεία;

Καλησπέρα! Το όνομά μου είναι Αγγελική Ιωαννίδου, είμαι 46 ετών. Εργάζομαι ως επικεφαλής μηχανικός ελέγχου ποιότητας σε εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής, έχω δύο παιδιά και έναν υπέροχο εγγόνο (και η εγγονή είναι στο δρόμο). Θεωρώ ότι η ζωή μου είναι πραγματικά χαρούμενη και λαμπερή! Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι – μόνο μια θεραπεία για διαβήτη μου επέτρεψε να την δω διαφορετικά.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι συνηθισμένο να ξεκινάει με ιατρικό ιστορικό … Λοιπόν, αρρώστησα με τον διαβήτη σε ηλικία 29 ετών. Το πιο αστείο είναι, ότι παρόλο που δουλεύω σε ένα εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής, ήμουν πάντα πολύ αδιάφορη με τα γλυκά, αυτό μεταφέρθηκε και στα παιδιά μου – προτιμούσαν επίσης κάτι αλμυρό αντί μια σοκολάτα σε όλη τη ζωή τους. Ωστόσο, οι διατροφικές συνήθειες «με χτύπησαν» με το άλλο άκρο – εγώ πάντα λάτρευα λουκάνικα, λουκάνικα με κέτσαπ (θυμάμαι στις δεκαετίες του ’90 που δοκιμάσαμε τότε το εξωτικό «hot dog» – και ερωτεύτηκα σ’ αυτό για πάντα) και αν είναι καπνιστό ή για παράδειγμα μια σχάρα κοτόπουλου – τότε το καλύτερο απ’ αυτό δεν μπορεί να είναι επιθυμητό. Εμείς και στο σπίτι ακόμη την ψησταριά εγκαταστήσαμε και πραγματικά ήταν το πιο ωραίο πράγμα – ψάρι, πουλί, με μια λέξη κάθε μέρα ήταν σαν ένα εορταστικό δείπνο.

Φυσικά, άρχισα να παίρνω βάρος, αλλά αυτό δεν με ενοχλούσε ιδιαίτερα, ειδικά αφού ο σύζυγός μου είπε ότι είμαι η πιο όμορφη γι’ αυτόν και η γυναίκα πρέπει να έχει καλή όρεξη. Λοιπόν και οι σωματικές ασκήσεις – στη δουλειά μου κουράζομαι έτσι που όταν επιστρέφω στο σπίτι είναι τρομερό να σκέφτω για να κάνω και κάτι άλλο. Στα υπόλοιπα τα πάντα ήταν φυσιολογικά, δεν κάπνιζα, δεν έπινα το αλκοόλ …

Τις λεπτομέρειες δεν θα πω, αλλά νομίζω ότι είναι γνωστό σε πολλούς ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη. Πρώτα αρχίζεις να κουράζεσαι πέρα από κάθε μέτρο, αλλά τα ξεγράφεις στο άγχος, την εργασία, την ηλικία στο τέλος. Λοιπόν, έχεις τις ζαλάδες, θέλεις να κοιμηθείς όλη την ώρα, τώρα και την οικολογία, και η ανόσια είναι αδύναμη, και τι θέλεις.

Φοβόμουν όταν το βάρος άρχισε να φεύγει από μόνο του, χωρίς καμία προσπάθεια εκ μέρους μου. Αρχικά, φυσικά, ήμουν ευτυχής που μπαίνω και πάλι στα παλιά μου τζιν και έπειτα συνειδητοποίησα ότι ήταν κάπως παράξενο … άρχισα να πίνω πολλά υγρά και να με συγχωρείστε άρχισα να τρέχω στην τουαλέτα. Σε γενικές γραμμές, μόλις είχα τον ελεύθερο χρόνο – πήγα στον γιατρό, ο θεραπευτής με έστειλε στον ενδοκρινολόγο, πέρασα όλες τις εξετάσεις – και διαπίστωσα ότι έχω τον σακχαρώδη διαβήτη. Του τύπου 2, εξαρτημένη από την ινσουλίνη, αλλά όπως είπε ο γιατρός, δεν μπορεί κανείς να προβλέψει πώς θα αναπτυχθεί η ασθένεια.

Η πρώτη μου αντίδραση ήταν: λοιπόν, αυτό δεν μπορεί να είναι την αλήθεια! Χθες ήταν όλα ακόμα φυσιολογικό, αλλά σήμερα χρειάζομαι να αλλάξω εντελώς τη ζωή μου για να είμαι καλά λίγο και πολύ.

Πιθανότατα, ήταν το πιο δύσκολο πράγμα – να δεχθώ ότι έχουν έρθει οι αλλαγές και δεν μπορώ να ξεφύγω από αυτές πουθενά. Αν και είχα μια αμαρτωλή σκέψη ότι θα ήταν καλύτερα αν δεν γνώρισα τη διάγνωσή μου, αλλά έπρεπε να συνεχίσω να ζω!

Η καταπολέμηση του διαβήτη είναι πρώτα από όλα και κυρίως η καταπολέμηση του εαυτού μου!

Η θεραπεία μου άρχισε με παραδοσιακά φάρμακα για να ελέγχω το επίπεδο του ζάχαρου, η αλλαγή της δίαιτας, οι προσπάθειες να κάνω την γυμναστική … Αλλά, θα σας πω την αλήθεια, ήμουν πολύ μέτρια σε όλα αυτά. Βασικά, λόγω του γεγονότος ότι πραγματικά ένιωθα λυπημένη για τον εαυτό μου, μου φαινόταν ότι δεν μπορούσα φυσιολογικά να σηκωθώ και να κάνω κάποια αθλήματα, ακόμα και απλές καθημερινές δουλείες φαινόταν σαν φορτίο μάρτυρας! Και η αγαπημένη μου εργασία δεν έφερνε ούτε χαρά.

Ολόκληρος ο κόσμος επικεντρώθηκε στους δείκτες των τεστ- ταινιών – αν το ζάχαρο είναι ακόμη πιο κοντά στον κανονικό, τότε μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο ή λιγότερο, εάν είναι αυξημένο – τέλος, έχω την κατάθλιψη μέχρι το τέλος της ημέρας. Το έλεγξα συνεχώς, σαν να διαπραγματευόμουνα με αυτό. Και οι άδειες ασθένειας ακολούθησαν το ένα μετά το άλλο.

Νομίζω ότι πολλοί έχουν περάσει απολύτως με το ίδιο δρόμο, ακόμα και με επιπλοκές, για παράδειγμα, με διαβητικά έλκη ή μειωμένη όραση …

Αλλά τώρα δεν είναι τόσο σημαντικό αυτό, αλλά το γεγονός ότι βρήκα έναν τρόπο να βοηθήσω τον εαυτό μου να απαλλαχτώ από τον διαβήτη! Μέχρι πρόσφατα αυτό φαινόταν εντελώς μη ρεαλιστικό, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ένα τέτοιο προϊόν.

Σχετικά με το SugaNorm άκουσα τυχαία- κουράστηκα στέκοντας στην ουρά για ταμείο στο σούπερ μάρκετ και άκουσα δύο γυναίκες να συζητήσουν ότι η μητέρα της μιας από αυτές ξεφορτώθηκε τον διαβήτη. Φυσικά, να ακούς κρυφά δεν είναι καλό πράγμα, αλλά ήταν ένα πολύ σημαντικό θέμα για μένα και έτσι δεν μπορούσα να αντισταθώ, πλησίασα και ζήτησα συγγνώμη ότι ανακατεύθηκα στην συζήτηση και μετά ρώτησα τι είδους θεραπεία είναι αυτή. Τότε και έμαθα γι’ αυτόν SugaNorm.

Αυτό δεν είναι φάρμακο με τη συνήθη “χημική” έννοια της λέξης, αλλά το φυσικό σκεύασμα. Το βασικό συστατικό αυτού του σκευάσματος, το οποίο έχει αντιδιαβητική επίδραση είναι – η ριβοφλαβίνη – συμβάλλει στη διάσπαση της γλυκόζης και την παραγωγή ορμονών. Περιέχει την μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Καθώς και οργανικά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στην απορρόφηση των βιταμινών, την εξομάλυνση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, το σκεύασμα περιέχει πολυφαινόλες και φλαβονοειδή, μειώνει το επίπεδο της γλυκόζης, της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, αυξάνει τα επίπεδα των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας, αραιώνει το αίμα, έχει αντιοξειδωτική δράση και βοηθά στην πρόληψη των πολλών φλεγμονωδών διεργασιών στο διαβήτη.

Όταν άρχισα να παίρνω το σκεύασμα για πρώτη φορά, το ζάχαρο άρχισε να μειώνεται βαθμιαία με κάθε έλεγχο. Και τότε (όταν επίτηδες δεν έκανα μερικές λήψεις για να ελέγξω τι θα συμβεί), αποδείχθηκε ότι το ζάχαρο βρισκόταν εντός των κανονικών ορίων (πιο κοντά στην κορυφή, αλλά είναι φυσιολογικό!), ακόμη και χωρίς πρόσθετη λήψη του SugaNorm. Παρεμπιπτόντως, σημείωσα ότι είχε κανονικοποιήθει την πίεση, η οποία ήταν πάντα λίγο ψηλότερη.

Η κατανάλωση του σκευάσματος είναι πολύ απλή – Οι κάψουλες «SugaNorm» λαμβάνονται 1 κάψουλα 2 φορές την ημέρα, το πρωί και πριν τον ύπνο. Τα αποτελέσματα θα εμφανιστούν ήδη στην πρώτη εβδομάδα (τουλάχιστον σε εμένα έτσι ήταν), αλλά είναι σημαντικό να ολοκληρώσετε την αγωγή και τις 40 ημέρες, και να το κάνετε δύο φορές το χρόνο. Εγώ το κάνω αυτό για το τρίτο έτος ήδη και σε όλες τις εξετάσεις το ζάχαρο είναι πάντα μια χαρά, φτου-φτου-φτου.

Λόγω αυτού, μπορώ να πω με καθαρή συνείδηση: ο διαβήτης αντιμετωπίζεται και γι’ αυτό δεν είναι απαραίτητο να ταξιδέψετε στο Ισραήλ, τις ΗΠΑ ή κάπου αλλού.

Σε γενικές γραμμές, αγαπητοί φίλοι σε ατυχία, έχουμε την ευκαιρία να αναρρώσουμε! Και θα ήταν ανόητο να μην το χρησιμοποιήσουμε – είναι σαν τη δεύτερη ευκαιρία για την υγεία που λαμβανόμαστε. Αλλά, φυσικά, είναι σημαντικό όχι μόνο να θεραπεύσουμε τον διαβήτη, αλλά και να σκεφτούμε πώς στην ουσία είναι καλή η ζωή μας, για να την αντιμετωπίσουμε ελαφρά! Φροντίστε την υγεία σας και απολαύστε τη ζωή!

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook