ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Διακρίσεις Μαθητών της Πελοποννήσου σε Ευρωπαϊκές Δράσεις | Δημήτρης Πτωχός: «Επιδιώκουμε τη συνεργασία με τους νέους, συνεχίστε να σκέφτεστε Ευρωπαϊκά»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στην 47η εθνική συνδιάσκεψη επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος.

«Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας και να σας ζητήσω να συνεχίσετε να σκέφτεστε ευρωπαϊκά, να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς και εκδηλώσεις που ανοίγουν τους ορίζοντές σας και σίγουρα θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε και πολιτική σκέψη, κάτι που χρειαζόμαστε ως χώρα, αν αναλογιστούμε και τη μεγάλη αποχή των νεαρών ηλικιών στις εκλογικές διαδικασίες», ανέφερε αρχικά ο Περιφερειάρχης, ενώ μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας με τους νέους της Περιφέρειάς μας σε πολλαπλά επίπεδα.

«Χρειαζόμαστε τις προτάσεις σας, τις ιδέες σας και την ενέργειά σας. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων και αποτελείτε πηγή έμπνευσης για εμάς, ώστε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να αποκτήσει φωνή η γενιά σας και μέσα στα όργανα της Περιφέρειας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού, Βασίλη Σιδέρη, καθηγητών συνοδών και γονέων, οι μαθητές και οι μαθήτριες ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υποστήριξη και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τα όργανα των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων της χώρας μας, για τις επιτροπές, τους διαγωνισμούς και τις δυνατότητες που έχουν παιδιά της ηλικίας τους να συμμετέχουν σε δομές και δράσεις της ΕΕ.

Επίσης, ο Γιώργος Ρισβάνης, Διοργανωτής της 47ης Εθνικής Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος και η Ελβίρα Μεντζελιώτη, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, Υπεύθυνη για την Στρατηγική Ανάπτυξη, αναφέρθηκαν στις προοπτικές, στην αξία της συμμετοχής και στις επόμενες προκλήσεις.

Ακολούθησε βράβευση των μαθητών από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό και τον Αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Σιδέρη.

Εκ μέρους των Σχολείων που έλαβαν μέρος στο συνέδριο:

1ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Μπαλαφούτη Βασιλική

Χαραλαμπιδοπούλου Δήμητρα

Συνοδός Καθηγήτρια: κα. Βασιλική Κέλλη

3ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Πουλουπάτη Μαρία

Μπαξεβανάκη Ιουλία

Συνοδός Καθηγήτρια: κα. Μπούρα Παναγιώτα

2ο ΓΕΛ Τρίπολης

Αγγελος Κολλάρας

Εμμανουήλ Παναγιώταρος

Συνοδός Καθηγήτρια: κα. Δημοπούλου Έφη

Από τους παραπάνω μαθητές, ως εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος σε αποστολές του εξωτερικού, διακρίθηκαν οι:

Μαρία Πουλουπάτη και Άγγελος Κολλάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Αργολίδας ΣΥΚΑ.ΦΙ.ΑΡ «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

AGGELOS DRITSAS

Παναργειακός Ακαδημία Ποδοσφαίρου

AGGELOS DRITSAS

Διαχείριση απορριμμάτων: Αγγίζουν τα 3 εκ ευρώ οι οφειλές δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήθηκε, μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2025

AGGELOS DRITSAS

Η Εθελοντική Ομάδα Λυγουριού σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΩ ΣΟΦΙΚΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα γιορτάζουμε την μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προδρόμμου

AGGELOS DRITSAS

Με μεγαλοπρέπεια τιμάται και φέτος η μνήμη του Αγίου Αναστασίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Ναύπλιο. BINTEO DRONE

AGGELOS DRITSAS

Η Αργολίδα και το Έπος του ’40 Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Κτηματολόγιο: Στην Αργολίδα τα περισσότερα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα

AGGELOS DRITSAS