ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Διακρίσεις Μαθητών της Πελοποννήσου σε Ευρωπαϊκές Δράσεις | Δημήτρης Πτωχός: «Επιδιώκουμε τη συνεργασία με τους νέους, συνεχίστε να σκέφτεστε Ευρωπαϊκά»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στην 47η εθνική συνδιάσκεψη επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος.

«Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας και να σας ζητήσω να συνεχίσετε να σκέφτεστε ευρωπαϊκά, να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς και εκδηλώσεις που ανοίγουν τους ορίζοντές σας και σίγουρα θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε και πολιτική σκέψη, κάτι που χρειαζόμαστε ως χώρα, αν αναλογιστούμε και τη μεγάλη αποχή των νεαρών ηλικιών στις εκλογικές διαδικασίες», ανέφερε αρχικά ο Περιφερειάρχης, ενώ μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας με τους νέους της Περιφέρειάς μας σε πολλαπλά επίπεδα.

«Χρειαζόμαστε τις προτάσεις σας, τις ιδέες σας και την ενέργειά σας. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων και αποτελείτε πηγή έμπνευσης για εμάς, ώστε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να αποκτήσει φωνή η γενιά σας και μέσα στα όργανα της Περιφέρειας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού, Βασίλη Σιδέρη, καθηγητών συνοδών και γονέων, οι μαθητές και οι μαθήτριες ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υποστήριξη και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τα όργανα των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων της χώρας μας, για τις επιτροπές, τους διαγωνισμούς και τις δυνατότητες που έχουν παιδιά της ηλικίας τους να συμμετέχουν σε δομές και δράσεις της ΕΕ.

Επίσης, ο Γιώργος Ρισβάνης, Διοργανωτής της 47ης Εθνικής Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος και η Ελβίρα Μεντζελιώτη, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, Υπεύθυνη για την Στρατηγική Ανάπτυξη, αναφέρθηκαν στις προοπτικές, στην αξία της συμμετοχής και στις επόμενες προκλήσεις.

Ακολούθησε βράβευση των μαθητών από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό και τον Αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Σιδέρη.

Εκ μέρους των Σχολείων που έλαβαν μέρος στο συνέδριο:

1ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Μπαλαφούτη Βασιλική

Χαραλαμπιδοπούλου Δήμητρα

Συνοδός Καθηγήτρια: κα. Βασιλική Κέλλη

3ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Πουλουπάτη Μαρία

Μπαξεβανάκη Ιουλία

Συνοδός Καθηγήτρια: κα. Μπούρα Παναγιώτα

2ο ΓΕΛ Τρίπολης

Αγγελος Κολλάρας

Εμμανουήλ Παναγιώταρος

Συνοδός Καθηγήτρια: κα. Δημοπούλου Έφη

Από τους παραπάνω μαθητές, ως εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος σε αποστολές του εξωτερικού, διακρίθηκαν οι:

Μαρία Πουλουπάτη και Άγγελος Κολλάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συντάξεις Νοεμβρίου: Πότε θα καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους

AGGELOS DRITSAS

Η ΤΕΚΑΛ προσωρινή ανάδοχος για έργο μεταφοράς νερού από τον Ανάβαλο στην Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

Ευρωεκλογές 2024: Πόσους σταυρούς βάζουμε στο ψηφοδέλτιο;

AGGELOS DRITSAS

Σε υψηλό 11ετίας η έλλειψη ταλέντων στην Ελλάδα

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία – Πότε θα «χτυπήσει» την Ελλάδα

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη εθελοντική δράση της Κοινότητας μας!!!

AGGELOS DRITSAS

Κορωνοϊός: Απίστευτος ο αριθμός όσων έχουν εμβολιαστεί μεταξύ των διασωληνωμένων

AGGELOS DRITSAS

Ανοδική πορεία για τον τζίρο τουριστικών καταλυμάτων και εστιατορίων

AGGELOS DRITSAS

Κώστας Καράπαυλος Πωωωωω!!!!!!

AGGELOS DRITSAS

Σεμινάριο σε Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Ενδυνάμωση στον επαγγελματικό ρόλο»

AGGELOS DRITSAS

Επειδή ότι ωραίο θέλω να το μοιράζομαι μαζί σου, θα σου μιλήσω για την αιμοδοσία.

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια ημέρα νερού! Νερό το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης !

AGGELOS DRITSAS