ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Διακρίσεις Μαθητών της Πελοποννήσου σε Ευρωπαϊκές Δράσεις | Δημήτρης Πτωχός: «Επιδιώκουμε τη συνεργασία με τους νέους, συνεχίστε να σκέφτεστε Ευρωπαϊκά»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στην 47η εθνική συνδιάσκεψη επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος.

«Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας και να σας ζητήσω να συνεχίσετε να σκέφτεστε ευρωπαϊκά, να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς και εκδηλώσεις που ανοίγουν τους ορίζοντές σας και σίγουρα θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε και πολιτική σκέψη, κάτι που χρειαζόμαστε ως χώρα, αν αναλογιστούμε και τη μεγάλη αποχή των νεαρών ηλικιών στις εκλογικές διαδικασίες», ανέφερε αρχικά ο Περιφερειάρχης, ενώ μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας με τους νέους της Περιφέρειάς μας σε πολλαπλά επίπεδα.

«Χρειαζόμαστε τις προτάσεις σας, τις ιδέες σας και την ενέργειά σας. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων και αποτελείτε πηγή έμπνευσης για εμάς, ώστε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να αποκτήσει φωνή η γενιά σας και μέσα στα όργανα της Περιφέρειας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού, Βασίλη Σιδέρη, καθηγητών συνοδών και γονέων, οι μαθητές και οι μαθήτριες ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υποστήριξη και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τα όργανα των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων της χώρας μας, για τις επιτροπές, τους διαγωνισμούς και τις δυνατότητες που έχουν παιδιά της ηλικίας τους να συμμετέχουν σε δομές και δράσεις της ΕΕ.

Επίσης, ο Γιώργος Ρισβάνης, Διοργανωτής της 47ης Εθνικής Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος και η Ελβίρα Μεντζελιώτη, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, Υπεύθυνη για την Στρατηγική Ανάπτυξη, αναφέρθηκαν στις προοπτικές, στην αξία της συμμετοχής και στις επόμενες προκλήσεις.

Ακολούθησε βράβευση των μαθητών από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό και τον Αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Σιδέρη.

Εκ μέρους των Σχολείων που έλαβαν μέρος στο συνέδριο:

1ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Μπαλαφούτη Βασιλική

Χαραλαμπιδοπούλου Δήμητρα

Συνοδός Καθηγήτρια: κα. Βασιλική Κέλλη

3ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Πουλουπάτη Μαρία

Μπαξεβανάκη Ιουλία

Συνοδός Καθηγήτρια: κα. Μπούρα Παναγιώτα

2ο ΓΕΛ Τρίπολης

Αγγελος Κολλάρας

Εμμανουήλ Παναγιώταρος

Συνοδός Καθηγήτρια: κα. Δημοπούλου Έφη

Από τους παραπάνω μαθητές, ως εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος σε αποστολές του εξωτερικού, διακρίθηκαν οι:

Μαρία Πουλουπάτη και Άγγελος Κολλάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ελισάβετ Ανδρονικίδη Τάγκαλη: Μια Πρωταθλήτρια Ευρώπης υποψήφια στο Άργος με την “Αλλαγή Πορείας”

AGGELOS DRITSAS

Ρήγμα από τα κύματα στη πρύμνη του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος»

AGGELOS DRITSAS

6ος δρόμος Κάστρου Άργους «Από τον οικισμό της αρχαίας Δειράδας στη Λάρισα»

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Γ. Σιδέρης  : Οι εκδηλώσεις του τριημέρου 07/02, 08/02 & 09/02

AGGELOS DRITSAS

Εθελοντική αιμοδοσία στο Δημοτικό Ιατρείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΚΤΕΛ παρέδωσε στο σχολείο 6χρονο μαθητή αιμόφυρτο και σοβαρά τραυματισμένο

AGGELOS DRITSAS

Σπιτική Λαγάνα: Απλή και πανεύκολη συνταγή

AGGELOS DRITSAS

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Kart στην Καλαμάτα

AGGELOS DRITSAS

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απεβίωσε ο Πάπας Φραγκίσκος (1936-2025)

AGGELOS DRITSAS

Νέο «σοκ» Γυναίκα αστυνομικός από το Ναύπλιο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

AGGELOS DRITSAS

Να σε βρούνε τέζα» – Τύπωσε… κηδειόχαρτα για αυτόν που τον «κάρφωσε» στην Τροχαία

AGGELOS DRITSAS

Το ΕΚΑΒ Αργολίδας σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας

AGGELOS DRITSAS