ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Διακρίσεις Μαθητών της Πελοποννήσου σε Ευρωπαϊκές Δράσεις | Δημήτρης Πτωχός: «Επιδιώκουμε τη συνεργασία με τους νέους, συνεχίστε να σκέφτεστε Ευρωπαϊκά»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στην 47η εθνική συνδιάσκεψη επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος.

«Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας και να σας ζητήσω να συνεχίσετε να σκέφτεστε ευρωπαϊκά, να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς και εκδηλώσεις που ανοίγουν τους ορίζοντές σας και σίγουρα θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε και πολιτική σκέψη, κάτι που χρειαζόμαστε ως χώρα, αν αναλογιστούμε και τη μεγάλη αποχή των νεαρών ηλικιών στις εκλογικές διαδικασίες», ανέφερε αρχικά ο Περιφερειάρχης, ενώ μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας με τους νέους της Περιφέρειάς μας σε πολλαπλά επίπεδα.

«Χρειαζόμαστε τις προτάσεις σας, τις ιδέες σας και την ενέργειά σας. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων και αποτελείτε πηγή έμπνευσης για εμάς, ώστε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και να αποκτήσει φωνή η γενιά σας και μέσα στα όργανα της Περιφέρειας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού, Βασίλη Σιδέρη, καθηγητών συνοδών και γονέων, οι μαθητές και οι μαθήτριες ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υποστήριξη και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τα όργανα των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων της χώρας μας, για τις επιτροπές, τους διαγωνισμούς και τις δυνατότητες που έχουν παιδιά της ηλικίας τους να συμμετέχουν σε δομές και δράσεις της ΕΕ.

Επίσης, ο Γιώργος Ρισβάνης, Διοργανωτής της 47ης Εθνικής Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος και η Ελβίρα Μεντζελιώτη, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, Υπεύθυνη για την Στρατηγική Ανάπτυξη, αναφέρθηκαν στις προοπτικές, στην αξία της συμμετοχής και στις επόμενες προκλήσεις.

Ακολούθησε βράβευση των μαθητών από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό και τον Αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Σιδέρη.

Εκ μέρους των Σχολείων που έλαβαν μέρος στο συνέδριο:

1ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Μπαλαφούτη Βασιλική

Χαραλαμπιδοπούλου Δήμητρα

Συνοδός Καθηγήτρια: κα. Βασιλική Κέλλη

3ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Πουλουπάτη Μαρία

Μπαξεβανάκη Ιουλία

Συνοδός Καθηγήτρια: κα. Μπούρα Παναγιώτα

2ο ΓΕΛ Τρίπολης

Αγγελος Κολλάρας

Εμμανουήλ Παναγιώταρος

Συνοδός Καθηγήτρια: κα. Δημοπούλου Έφη

Από τους παραπάνω μαθητές, ως εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος σε αποστολές του εξωτερικού, διακρίθηκαν οι:

Μαρία Πουλουπάτη και Άγγελος Κολλάρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

“Nafplio Basket Toyrnament” με χρηματικά έπαθλα και δώρα στις νικήτριες ομάδες

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο του Δήμου Ναυπλιέων. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Το Σάββατο του Λαζάρου αναβιώνει στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Άργους-Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Στα σκουπίδια …: Πόσες ιστορίες μπορεί να κρύβει μια φωτογραφία;

AGGELOS DRITSAS

Φωτιά στην Άρια Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Προσυνεδριακή Συνάντηση | Αθήνα | ΚΕΔΕ live

AGGELOS DRITSAS

Κασσελάκης από Αργολίδα: «Βρισκόμαστε κόντρα στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα»

AGGELOS DRITSAS

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκε από συντονίστρια Κοινοτικών Πόρων της ΝΔ η Καλλιόπη Σεμερτζίδου

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός 7,4 συγκλόνισε την Ιαπωνία

AGGELOS DRITSAS