ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας: Αδικαιολόγητα χαμηλές οι τιμές στην Αργολίδα

Βασική αποστολή της ΔΕΣΑ είναι η αντικειμενική πληροφόρηση των γεωργών. Αποτελεσματικός και επιτυχημένος παραγωγός είναι αυτός που μπορεί να ξεχωρίζει τις φήμες και την παραπληροφόρηση και δεν τις υιοθετεί, ούτε τις αναπαράγει.

Η χθεσινή ανακοίνωση της «Ένωσης Αγροτών της Βαλένθια» (AVA-ASAJA) στο freshplaza -που ακολουθεί- αποτυπώνει την πραγματικότητα για την τρέχουσα περίοδο και αναδημοσιεύεται για την αντικειμενική πληροφόρηση των παραγωγών.

Ευνοϊκές προβλέψεις για την Αγορά Εσπεριδοειδών

Σύμφωνα λοιπόν με την χθεσινή ανακοίνωση της AVA-ASAJA στο freshplaza «…είναι φυσιολογικό να υπάρχει επιβράδυνση στις αγορές πορτοκαλιών Navel, επειδή τα Χριστούγεννα μόλις έχουν μείνει πίσω και κατά τις πρώτες εβδομάδες του έτους υπάρχει λιγότερη εμπορική δραστηριότητα».

Όσον αφορά τις τιμές παραγωγού, Η AVA-ASAJA αναφέρει ότι «…τα εσπεριδοειδή δεν θα υποστούν μειώσεις, καθώς η μειωμένη παραγωγή στην Ισπανία, μαζί με τη χαμηλότερη γευστική ποιότητα των αιγυπτιακών πορτοκαλιών και τις τιμές ρεκόρ στη βιομηχανία χυμών δημιουργούν ένα ευνοϊκό σενάριο για τους παραγωγούς».

Ως εκ τούτου η AVA-ASAJA ζητά από τους καλλιεργητές εσπεριδοειδών «να μην πανικοβληθούν, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρέπει να βιάζονται να πουλήσουν τις παραγωγές τους και ότι οι τιμές θα πρέπει να καθοριστούν σε αρκετά υψηλό επίπεδο για να καλύψουν το κόστος παραγωγής».

Στα 0,50€/kg τα Navel στην Ισπανία

Ενδεικτικό της καλή πορείας των τιμών στα εσπεριδοειδή είναι οι τιμές* των πορτοκαλιών Νάβελ στην Βαλένθια της Ισπανίας οι οποίες αυξήθηκαν αυτήν την εβδομάδα στα 0,50€/kg, από 0,48€/kg την προηγούμενη. Σύμφωνα με το δελτίο τιμών παραγωγού της 08/01/2024 που εκδίδει το παρατηρητήριο τιμών της Αγοράς της Βαλένθια, οι τιμές* παραγωγού των Navel κυμαίνονται από 0,41€/kg έως 0,50€/kg και έχει ξεκινήσει η εμπορία των πορτοκαλιών Navel Lane Late, σε τιμές από 0,47€/kg έως 0,56€/kg. Πηγή: precioscitricos.com

*Συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα «κοπής» που επιβαρύνουν τον παραγωγό.

Αδικαιολόγητα χαμηλές οι τιμές στην Αργολίδα

Με βάση τα παραπάνω, αδικαιολόγητα χαμηλές διαμορφώνονται αυτήν την εβδομάδα οι τιμές παραγωγού στην Αργολίδα, με τα ΝΑΒΕΛ στα 0,31 έως 0,33 €/kg, τις ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΕΣ στα 0,50 έως 0,55 €/kg και τα ΝΟΒΑ: 0,40 €/kg.

ΔΕΣΑ: 0,31 €/kg ελάχιστη τιμή για τα ΝΑΒΕΛ

Η ΔΕΣΑ συστήνει στους παραγωγούς αυτοσυγκράτηση και να λάβουν υπόψη τους πως αν επιτρέψουν οι τιμές των ΝΑΒΕΛ να κατρακυλήσουν κάτω από τα 0,31 €/kg, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί το κόστος παραγωγής για να διατηρηθούν τα χωράφια παραγωγικά και την επόμενη χρονιά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: epitropicoop@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Live στο Άργος ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης

AGGELOS DRITSAS

Είμαστε εδώ για να βροντοφωναξουμε σταματήστε την διάλυση του ΕΣΥ

AGGELOS DRITSAS

Η Ομάδα Γυναικών Ναυπλίου συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης

AGGELOS DRITSAS

PULSE: Προβάδισμα 15,5 μονάδων στη ΝΔ

AGGELOS DRITSAS

Η σειρά GIGABYTE 4K Tactical Gaming Monitors πρωτοπορεί και αποσπά ευρεία αποδοχή

AGGELOS DRITSAS

Λυκόσουρα: Η αρχαιότερη πόλη του κόσμου (10.000 – 8.000 Π.Χ.)

AGGELOS DRITSAS

Mαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία εξπρές το Σαββατοκύριακο

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: “2η Γιορτή Μανταρινιού” στο Δρέπανο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε δεσμευτική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου στο Πόρτο Χέλι

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Δώρα και 100 μερίδες φαγητού από μαθητές του “Αυτενεργώ” στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

AGGELOS DRITSAS

Τα 5 θέματα που θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Αργά το απόγευμα επί της οδού Κορίνθου περίπου στο ύψος του Νοσοκομείου

AGGELOS DRITSAS