ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας: Αδικαιολόγητα χαμηλές οι τιμές στην Αργολίδα

Βασική αποστολή της ΔΕΣΑ είναι η αντικειμενική πληροφόρηση των γεωργών. Αποτελεσματικός και επιτυχημένος παραγωγός είναι αυτός που μπορεί να ξεχωρίζει τις φήμες και την παραπληροφόρηση και δεν τις υιοθετεί, ούτε τις αναπαράγει.

Η χθεσινή ανακοίνωση της «Ένωσης Αγροτών της Βαλένθια» (AVA-ASAJA) στο freshplaza -που ακολουθεί- αποτυπώνει την πραγματικότητα για την τρέχουσα περίοδο και αναδημοσιεύεται για την αντικειμενική πληροφόρηση των παραγωγών.

Ευνοϊκές προβλέψεις για την Αγορά Εσπεριδοειδών

Σύμφωνα λοιπόν με την χθεσινή ανακοίνωση της AVA-ASAJA στο freshplaza «…είναι φυσιολογικό να υπάρχει επιβράδυνση στις αγορές πορτοκαλιών Navel, επειδή τα Χριστούγεννα μόλις έχουν μείνει πίσω και κατά τις πρώτες εβδομάδες του έτους υπάρχει λιγότερη εμπορική δραστηριότητα».

Όσον αφορά τις τιμές παραγωγού, Η AVA-ASAJA αναφέρει ότι «…τα εσπεριδοειδή δεν θα υποστούν μειώσεις, καθώς η μειωμένη παραγωγή στην Ισπανία, μαζί με τη χαμηλότερη γευστική ποιότητα των αιγυπτιακών πορτοκαλιών και τις τιμές ρεκόρ στη βιομηχανία χυμών δημιουργούν ένα ευνοϊκό σενάριο για τους παραγωγούς».

Ως εκ τούτου η AVA-ASAJA ζητά από τους καλλιεργητές εσπεριδοειδών «να μην πανικοβληθούν, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρέπει να βιάζονται να πουλήσουν τις παραγωγές τους και ότι οι τιμές θα πρέπει να καθοριστούν σε αρκετά υψηλό επίπεδο για να καλύψουν το κόστος παραγωγής».

Στα 0,50€/kg τα Navel στην Ισπανία

Ενδεικτικό της καλή πορείας των τιμών στα εσπεριδοειδή είναι οι τιμές* των πορτοκαλιών Νάβελ στην Βαλένθια της Ισπανίας οι οποίες αυξήθηκαν αυτήν την εβδομάδα στα 0,50€/kg, από 0,48€/kg την προηγούμενη. Σύμφωνα με το δελτίο τιμών παραγωγού της 08/01/2024 που εκδίδει το παρατηρητήριο τιμών της Αγοράς της Βαλένθια, οι τιμές* παραγωγού των Navel κυμαίνονται από 0,41€/kg έως 0,50€/kg και έχει ξεκινήσει η εμπορία των πορτοκαλιών Navel Lane Late, σε τιμές από 0,47€/kg έως 0,56€/kg. Πηγή: precioscitricos.com

*Συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα «κοπής» που επιβαρύνουν τον παραγωγό.

Αδικαιολόγητα χαμηλές οι τιμές στην Αργολίδα

Με βάση τα παραπάνω, αδικαιολόγητα χαμηλές διαμορφώνονται αυτήν την εβδομάδα οι τιμές παραγωγού στην Αργολίδα, με τα ΝΑΒΕΛ στα 0,31 έως 0,33 €/kg, τις ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΕΣ στα 0,50 έως 0,55 €/kg και τα ΝΟΒΑ: 0,40 €/kg.

ΔΕΣΑ: 0,31 €/kg ελάχιστη τιμή για τα ΝΑΒΕΛ

Η ΔΕΣΑ συστήνει στους παραγωγούς αυτοσυγκράτηση και να λάβουν υπόψη τους πως αν επιτρέψουν οι τιμές των ΝΑΒΕΛ να κατρακυλήσουν κάτω από τα 0,31 €/kg, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί το κόστος παραγωγής για να διατηρηθούν τα χωράφια παραγωγικά και την επόμενη χρονιά.

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: epitropicoop@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας “Δεσμοί Αίματος”

diktio

Καράπαυλος: Το Ναύπλιο άλλαξε σελίδα . Όλα στο φως

admin

Τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού

diktio

Επιστολή Νίκα στους Δημάρχους της Πελοποννήσου για την αποκομιδή απορριμμάτων από το οδικό δίκτυο

diktio

Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης: Η 14η Σχολή Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης «ανοίγει πανιά»

diktio

Το 17ο Ράλλυ Δαναών έρχεται στις 18 και 19 Νοεμβρίου

diktio

Το 3% των πυρκαγιών ευθύνονται φέτος για το 80% των καμένων δασικών εκτάσεων

diktio

Μιχαηλίδου: «Πλέον, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα εισπράττουν τη σύνταξή τους στο ακέραιο»

admin

Handball Premier: Ο Διομήδης Άργους αντιμετωπίζει την Bianco Monte Δράμα το Σάββατο

diktio

Ζητείται ακίνητο για την στέγαση του Κέντρου Υγείας Ναυπλίου

diktio

Γέμισε το λιμάνι του Ναυπλίου με ιστιοπλοϊκά που συμμετέχουν στο 13ο Catamarans Cup

diktio

Σύλλογος Αργείων “Ο Δαναός”: Πρωτοχρονιάτικη πίτα και συναυλία βραβευμένων νέων σολίστ

diktio