ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαχείριση απορριμμάτων Πελοποννήσου: Πάνω από 2.2 εκατ. ευρώ τα χρέη δήμων στην ΤΕΡΝΑ

Μόλις λίγοι μήνες χρειάστηκαν, προκειμένου να εμφανιστούν τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στην κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, καθώς, χωρίς καν να λειτουργούν όλες οι υποδομές του έργου και χωρίς να συμμετέχουν ακόμα στη διαδικασία όλοι οι δήμοι, έχει ήδη σωρευτεί ένα ποσό που ξεπερνά τα 2.200.000 ευρώ και αποτελεί τα χρέη των δήμων προς την ΤΕΡΝΑ, τον ιδιώτη που συμμετέχει στη ΣΔΙΤ.

Πρόκειται για χρήματα που δεν έχουν πληρώσει τους τελευταίους μήνες οι δήμοι των οποίων τα απορρίμματα μεταφέρονται στην μονάδα της Παλαιόχουνης στην Αρκαδία.

Το συγκεκριμένο ποσό είναι ιδιαίτερα υψηλό και ήδη απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συνέχιση της κεντρικής διαχείρισης, καθώς είναι βέβαιο ότι η εταιρεία δεν θα δέχεται για πολύ ακόμα τα σκουπίδια των δήμων που δεν θα τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον Παναγιώτη Νίκα.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

Σύσκεψη συγκάλεσε το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σχετικά με το θέμα των συνεχιζόμενων καθυστερήσεων -από ορισμένους δήμους της πρώτης διαχειριστικής ενότητας-, της καταβολής του αντιτίμου προς την εταιρεία διαχείρισης των απορριμμάτων τους, η οποία γίνεται στη μονάδα της Παλαιόχουνης.

“Το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει, η οφειλή έχει ξεπεράσει τα 2,2 εκ ευρώ και απευθύνω έκκληση προς τους δήμους να τακτοποιήσουν την υποχρέωσή τους” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 514