ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διπλασιάστηκε η κατανάλωση κοκαΐνης τις γιορτές – Στο φουλ ο κορωνοϊός – Τι έδειξαν οι αναλύσεις στα λύματα

Όπως είπε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης «η πραγματικότητα δείχνει ότι τον τελευταίο μήνα είχαμε πολύ μεγάλη αύξηση στο γενικό φορτίο στα λύματα τόσο του κορωνοϊού, όσο και άλλων αναπνευστικών ιών όπως η γρίπη τύπου Α και του συγκυτιακού ιου».

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα λύματα της Περιφέρειας Αττικής, ο καθηγητής τόνισε ότι «οι αναλύσεις στα λύματα δεν λένε ποτέ ψέματα γιατί είναι πραγματικές μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο».

Περιμένουν αύξηση του ιικοού φορτίου

«Προφανώς το υλικό φορτίο του κορονοϊού είναι πολύ μεγαλύτερο από τα άλλα δύο, αλλά το ότι συνυπάρχουν και οι άλλοι δύο ιοί (γρίπη και RSV) κάνει το κοκτέιλ αυτό αρκετά σοβαρό» ανέφερε διευκρινίζοντας ότι η τελευταία εβδομάδα του 2023 έδειξε αυξήσεις της τάξης του 85 – 90% σε αυτούς τους ιούς και αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες δύο τρεις εβδομάδες θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερο ιικό φορτίο.

Για την γρίπη έκανε λόγο για υπερδιπλασιασμό του ιικού φορτίου και για πολύ μεγάλη διάδοση.

«Φέτος είδαμε μια καθυστέρηση της τάξης των 15 – 20 ημερών και αυτό οφείλεται ενδεχομένως στις πολύ καλές καιρικές συνθήκες που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Τώρα όμως, καθώς η υγρασία αυξάνει, οι θερμοκρασίες πέφτουν και οι κοινωνικές επαφές αυξάνουν σημαντικά είδαμε πολύ νωρίς αυτή την αύξηση του ιικού φορτίου» είπε.

«Νομίζω ότι κορύφωση θα είναι τις επόμενες δύο τρεις εβδομάδες και μετά θα αρχίσει μια αργή αποκλιμάκωση. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι παράλληλα αρχίζει από το Φεβρουάριο και το Μάρτιο η αύξηση της γρίπης τύπου Β» είπε, επισημαίνοντας ότι από τον Μάρτιο αναμένεται ένα νέο κύμα, αλλά πιο ασθενές, του κορονοϊού.
Διπλασιάστηκε η κατανάλωση κοκαϊνης τις γιορτές

Αναλύοντας τα ευρήματα στα λύματα της Περιφέρειας Αττικής ο κύριος Θωμαΐδης εστίασε επίσης στην αύξηση των ναρκωτικών ουσιών που παρατηρείται τις μέρες των εορτών.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα για τη διάδοση της κοκαϊνης, τόνισε ότι την περίοδο πριν από τα Χριστούγεννα η χρήση εκτινάσσεται από το 1 κιλό την ημέρα σε σχεδόν διπλασιασμό. «Είναι δεδομένο ότι μέσα στις γιορτές κι αυτό το έχουμε αποδείξει σε διάφορες εργασίες και δημοσιεύσεις, γίνεται κατάχρηση» τόνισε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας.

Όπως είπε ο καθηγητής «η πανδημία και η παρατεταμένη οικονομική κρίση που έρχεται από το παρελθόν έχει αποτυπώσει στα λήμματα μια αλλαγή συμπεριφοράς. Η αύξηση χρήσης ψυχοφαρμάκων αλλά και διεγερτικών είναι αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης πίεσης στον κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιερά Μητροπόλη Ύδρας Σπετσών & Αιγίνης 

AGGELOS DRITSAS

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος – Σε ετοιμότητα Μονάδες Υγείας και ΕΚΑΒ

AGGELOS DRITSAS

Το “deal της χρονιάς” στο Πόρτο Χέλι: Ιρλανδός μεγιστάνας έχει πλάνο για ξενοδοχείο 250 εκατ. ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Κιβέρι, Μύλοι, Τημένιο, Νέα Κίος, παραλία Αγίου Παντελεήμονα …

AGGELOS DRITSAS

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στις Λίμνες Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Επιστημονική Ημερίδα του 1ου Λυκείου Άργους: «Αγχώδης διαταραχή της Εφηβικής Ηλικίας»

AGGELOS DRITSAS

Eκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, στεκόμαστε με σεβασμό στο πλευρό των οικείων του

AGGELOS DRITSAS

Ε.Π.Σ. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Συντάξεις μηνός Αυγούστου 2024: Σε δύο δόσεις οι καταβολές – Όλες οι λεπτομέρειες

AGGELOS DRITSAS

Εγκρίθηκε επένδυση Φωτοβολταϊκών Σταθμών σε Κορινθία και Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025 αναβίωσε στο Κρανίδι το έθιμο της Λύριζας. ΒΙΝΤΕΟ LIVE

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε σήμερα από τη ζωή.. : Ένας ακόμη αγαπητός Ναυπλιώτης

AGGELOS DRITSAS