ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων: Σημαντικό έργο που θα επιτρέψει την επανασύσταση και επαναλειτουργία της δημοτικής πινακοθήκης

Οι τελευταίοι μήνες ήταν γεμάτοι προκλήσεις. Με απίστευτη δύναμη, υπομονή και επιμονή, με ομαδική προσπάθεια καταφέραμε να φροντίσουμε και να νοικοκυρέψουμε το χώρο όπου φυλάσσονται οι πίνακες ζωγραφικής της δημοτικής πινακοθήκης. 

Ο Δήμος μας προχώρησε σε μια διαδικασία φροντίδας, συντήρησης και αποκατάστασης των πινάκων ζωγραφικής. Έγινε η αναγνώριση και η επισκόπηση των ζημιών, η αποκατάσταση των χρωμάτων και η προστασία των πινάκων με κατάλληλα υλικά.

Επίσης, έγινε η απαραίτητη συντήρηση των πλαισίων και η εκτέλεση ειδικών διαδικασιών για την διατήρηση της αρχιτεκτονικής τους. Με αυτήν την φροντίδα συντήρησης και αποκατάστασης, διασφαλίσαμε ότι οι πίνακες θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση για τις επόμενες γενιές. 

Ο Δήμος έχει εμπιστευτεί την αποκατάσταση των πινάκων ζωγραφικής της δημοτικής πινακοθήκης σε διακεκριμένους ειδικούς. Οι ειδικοί αυτοί έχουν μακρά και επιτυχημένη πορεία στον χώρο της τέχνης και της αποκατάστασης έργων. Έχουν εκτελέσει παρόμοιες αποκαταστάσεις σε κορυφαία μουσεία και πινακοθήκες, ενώ έχουν αποκτήσει ευρεία αναγνώριση για την επαγγελματική τους αρτιότητα και εμπειρία.

Αυτό το σημαντικό έργο θα επιτρέψει την επανασύσταση και επαναλειτουργία της πινακοθήκης, προσφέροντας έναν ακόμη αξιόλογο πολιτιστικό πόρο για τον Δήμο μας.

Ηταν μια πολύ απαιτητική αποστολή. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία, την επαγγελματικότητα, την επιστήμη και την αγάπη για την τέχνη, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον που θα διατηρήσει άθικτη την ομορφιά και την αξία αυτών των έργων. Με μεγάλη προσοχή και μεράκι, πραγματοποιήσαμε την οργάνωση και την ανακαίνιση των χώρων όπου φυλάσσονται και αποθηκεύονται, την αποκατάσταση και την συντήρηση των πινάκων, έτσι ώστε να μπορούν να ξαναπαρουσιαστούν μπροστά στα μάτια σας.

Οι πίνακες ζωγραφικής αποτελούν πολύτιμα κομμάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και η σωστή τους φύλαξη και προβολή είναι ζωτικής σημασίας.

Είμαστε περήφανοι που σύντομα θα μπορούμε να σας παρουσιάσουμε αυτά τα έργα ξανά, γεμάτα ζωντάνια και ομορφιά.

Σας ενημερώνουμε ενδεικτικά ότι το πορτραίτο του Βασιλείου Κόκκινου κοσμεί το κλιμακοστάσιο μεταξύ 2ου και 3ου ορόφου του Δημαρχείου Ναυπλιέων.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Πολυχρονιάδου Ελίζα, Σύμβουλο συντήρησης και ανάδειξης πολιτιστικών μνημείων – Μουσειολόγο (Ειδικό συνεργάτη Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη) καθώς και τους συνεργάτες της.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Λαμπρινή Καρακούρτη – Ορφανοπούλου Διευθύντρια του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο.

ΔΟΠΠΑΤ

Δήμου Ναυπλιέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ευλογιά των προβάτων: Νέα μέτρα από 1η Νοεμβρίου

AGGELOS DRITSAS

Χρόνια ευτυχισμένα για κάθε Γυναίκα!

AGGELOS DRITSAS

LIVE ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Ο μοναδικός Κέδρος της Αργολίδας πεθαίνει

AGGELOS DRITSAS

Ο Χρήστος Μπολώσης αποφάσισε να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές με την “Αλλαγη Πορείας”

AGGELOS DRITSAS

Ομιλητής στο “Forum Πελοποννήσου για την Αυτοδιοίκηση”,

AGGELOS DRITSAS

Δυόμιση ακόμη τόνοι ζωοτροφές για τα αδέσποτα Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι έως τις 19 Ιανουαρίου

AGGELOS DRITSAS

2ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας, 18-31 Αυγούστου 2025 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Αφιέρωμα : Εκδήλωση Τιμής & Μνήμης για τον Διδυμιώτη Ήρωα Κωνσταντίνο Μπροδήμα BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Νεκρός από τραύμα στον λαιμό 28χρονος

AGGELOS DRITSAS

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας – «Η εθνική ομοψυχία απαράβατος όρος» (Live)

AGGELOS DRITSAS