ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων: Σημαντικό έργο που θα επιτρέψει την επανασύσταση και επαναλειτουργία της δημοτικής πινακοθήκης

Οι τελευταίοι μήνες ήταν γεμάτοι προκλήσεις. Με απίστευτη δύναμη, υπομονή και επιμονή, με ομαδική προσπάθεια καταφέραμε να φροντίσουμε και να νοικοκυρέψουμε το χώρο όπου φυλάσσονται οι πίνακες ζωγραφικής της δημοτικής πινακοθήκης. 

Ο Δήμος μας προχώρησε σε μια διαδικασία φροντίδας, συντήρησης και αποκατάστασης των πινάκων ζωγραφικής. Έγινε η αναγνώριση και η επισκόπηση των ζημιών, η αποκατάσταση των χρωμάτων και η προστασία των πινάκων με κατάλληλα υλικά.

Επίσης, έγινε η απαραίτητη συντήρηση των πλαισίων και η εκτέλεση ειδικών διαδικασιών για την διατήρηση της αρχιτεκτονικής τους. Με αυτήν την φροντίδα συντήρησης και αποκατάστασης, διασφαλίσαμε ότι οι πίνακες θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση για τις επόμενες γενιές. 

Ο Δήμος έχει εμπιστευτεί την αποκατάσταση των πινάκων ζωγραφικής της δημοτικής πινακοθήκης σε διακεκριμένους ειδικούς. Οι ειδικοί αυτοί έχουν μακρά και επιτυχημένη πορεία στον χώρο της τέχνης και της αποκατάστασης έργων. Έχουν εκτελέσει παρόμοιες αποκαταστάσεις σε κορυφαία μουσεία και πινακοθήκες, ενώ έχουν αποκτήσει ευρεία αναγνώριση για την επαγγελματική τους αρτιότητα και εμπειρία.

Αυτό το σημαντικό έργο θα επιτρέψει την επανασύσταση και επαναλειτουργία της πινακοθήκης, προσφέροντας έναν ακόμη αξιόλογο πολιτιστικό πόρο για τον Δήμο μας.

Ηταν μια πολύ απαιτητική αποστολή. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία, την επαγγελματικότητα, την επιστήμη και την αγάπη για την τέχνη, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον που θα διατηρήσει άθικτη την ομορφιά και την αξία αυτών των έργων. Με μεγάλη προσοχή και μεράκι, πραγματοποιήσαμε την οργάνωση και την ανακαίνιση των χώρων όπου φυλάσσονται και αποθηκεύονται, την αποκατάσταση και την συντήρηση των πινάκων, έτσι ώστε να μπορούν να ξαναπαρουσιαστούν μπροστά στα μάτια σας.

Οι πίνακες ζωγραφικής αποτελούν πολύτιμα κομμάτια της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και η σωστή τους φύλαξη και προβολή είναι ζωτικής σημασίας.

Είμαστε περήφανοι που σύντομα θα μπορούμε να σας παρουσιάσουμε αυτά τα έργα ξανά, γεμάτα ζωντάνια και ομορφιά.

Σας ενημερώνουμε ενδεικτικά ότι το πορτραίτο του Βασιλείου Κόκκινου κοσμεί το κλιμακοστάσιο μεταξύ 2ου και 3ου ορόφου του Δημαρχείου Ναυπλιέων.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Πολυχρονιάδου Ελίζα, Σύμβουλο συντήρησης και ανάδειξης πολιτιστικών μνημείων – Μουσειολόγο (Ειδικό συνεργάτη Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη) καθώς και τους συνεργάτες της.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Λαμπρινή Καρακούρτη – Ορφανοπούλου Διευθύντρια του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο.

ΔΟΠΠΑΤ

Δήμου Ναυπλιέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εργαζόμενοι σε φαρμακαποθήκη στην Καλαμάτα εισέπνευσαν καυστική ουσία – 5 άτομα στο νοσοκομείο

AGGELOS DRITSAS

Η ιστορική ομάδα του Παναργειακού μετά από δυόμιση δεκαετίες επιστρέφει στη Β Εθνική, σημερινή Super League2..

AGGELOS DRITSAS

Ο Γιάννης Γεωργόπουλος μίλησε ανοιχτά και ο λόγος του ήταν ξεκάθαρος… ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Είναι ένα ακόμη περιστατικό κλοπής από την στιγμή που η τιμή του λαδιού έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

AGGELOS DRITSAS

Τελέστηκε με ευλάβεια ο διήμερος εορτασμός του Αγίου Λεωνίδη της Νέας Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

13ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΚ 2025-2026 με τελικό σκορ 81-84 απέναντι στον Αθλητικός Όμιλος Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Εμπορικός και επιχειρηματικός σύλλογος Άργους

AGGELOS DRITSAS

Στο Άργος η θεατρική παράσταση «Αυτός, ο Άλλος και το Παντελόνι του»

AGGELOS DRITSAS

Καταπληκτικές στιγμές ζήσαμε ..

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πλήθος κόσμου στην πλατεία Τριών Ναυάρχων για την ημέρα αγάπης αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας BINTEO REPORTAZ

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Θετικά ξεκίνησε το λεμόνι – Καλές οι προβλέψεις για το πορτοκάλι – Μειωμένη παραγωγή στα μανταρίνια

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ναυπλιέων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

AGGELOS DRITSAS