ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού από την Κινητή Ομάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ. στην πόλη του Άργους .

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 η Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας ΕΕΣ, συνεχίζοντας την εκστρατεία για την Πρόληψη κατά του καρκίνου, ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τη δράση και στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, το Άργος.

Στόχος της δράσης η ενημέρωση, η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των γυναικών, όλων των ηλικιών, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Άργους υποδέχθηκε την Κινητή Ομάδα Υγείας με πλήθος γυναικών, τόσο από την πόλη του Άργους, όσο και από χωριά του διευρυμένου δήμου.

· Η Ομάδα Υγείας με τους πολύτιμους εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος, πληροφόρησε πάνω από 320 άτομα, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό και τονίζοντας την αξία της πρόληψης μέσω του προσυπτωματικού ελέγχου, κατά του καρκίνου του μαστού.

Ο ιατρός της Ομάδας Υγείας παρείχε σε:

· 50 γυναίκες κλινική εξέταση και ψηλάφηση μαστού (5 γυναίκες παραπέμφθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση)

· 65 γυναίκες έλαβαν συνταγογράφηση για απεικονιστικό προσυμπτωματικό έλεγχο.

· 180 γυναίκες παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την μηνιαία αυτοεξέταση μαστών ( με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων) από τους νοσηλευτές.

Υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας την δράση υποστήριξε ο κος. Γεώργιος Δωροβίνης, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας.

Θερμές ευχαριστίες στον δήμο Άργους- Μυκηνών για την τεχνική υποστήριξη και συνεργασία.

Την δράση στήριξαν με την παρουσία τους ο Προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας

κος. Κωνσταντίνος Κατσαρός, η Αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλωσης και κλιματικής προστασίας, κ. Αργυροπούλου Αναστασία, ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, αστικού σχεδιασμού, πρασίνου & βιώσιμης κινητικότητας Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Αλεξανδρόπουλος Γιώργος , ο Αντιδήμαρχος σύγχρονου πολιτισμού & κοινωνικής πρόνοιας Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Μπουλούκος Παναγιώτης.

Η Κινητή Ομάδα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα να μεταφέρει το μήνυμα της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης της νόσου, μέσα από την έγκαιρη διάγνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στα πλαίσια του Μαθητικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης της Texan

AGGELOS DRITSAS

Η γυναίκα που συνελήφθη είναι η μητέρα του νεκρού κοριτσιού – Ομολόγησε ότι εγκατέλειψε το παιδί, πώς εντοπίστηκε

AGGELOS DRITSAS

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Π. Τατούλης: Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με τους πολιτικούς μας αντιπάλους

AGGELOS DRITSAS

40ήμερο μνημόσυνο Χρήστου Καραμπινίδη στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Πατριαρχικό κειμήλιο εκτίθεται στο εκκλησιαστικό Μουσείο του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Άργους-Μυκηνών “ΚΙΑΝΑ”

AGGELOS DRITSAS

Εμπορικός Σύλλογος Άργους: Το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα 2024

AGGELOS DRITSAS

Βαγγέλης Ρωχάμης: Πέθανε η εμβληματική μορφή της παρανομίας

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Πολιτισμού Αργολίδας Μέθεξις

AGGELOS DRITSAS

Θεοδόσης Αντωνιάδης

AGGELOS DRITSAS

Μια καταπληκτική παράσταση από τον Θεατρικό όμιλο Ερμιονίδας .

AGGELOS DRITSAS