ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

 Δραπετεύουν για το τριήμερο οι Αθηναίοι – Πάνω από 43.000 ΙΧ έφυγαν από την πρωτεύουσα

Ο… δεύτερος γύρος της εξόδου των Αθηναίων είναι σε εξέλιξη, αφού πολλοί είναι οι εκδρομείς που επιλέγουν να εγκαταλείψουν ξανά το “κλεινόν άστυ” για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Με αυτοκίνητα αλλά και με πλοία οι κάτοικοι της Αθήνας αναχωρούν από την πρωτεύουσα για περάσουν την Πρωτομαγιά μακριά από την πόλη. Με τη βαλίτσα στο χέρι και… οπλισμένοι με καλή διάθεση οι επιβάτες επιβιβάζονται στα πλοία. Μαζί τους κάποιοι έχουν και το κατοικίδιό τους, καθώς θα λείψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ουρές από τα αυτοκίνητα μεγάλες, καθώς σήμερα λύνουν κάβους από τον Πειραιά 16 πλοία για Κρήτη Κυκλάδες Δωδεκάνησα και νησιά Βορείου Αιγαίου και 27 για Αργοσαρωνικό.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση επιβατών και οχημάτων ενώ καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους.

Σύμφωνα με στελέχη του ΛΣ, δημοφιλέστεροι προορισμοί για φέτος κατά τη διάρκεια της εξόδου του Πάσχα αλλά και της Πρωτομαγιάς είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και η Ρόδος.

Μία ακόμη αφορμή για έξοδο και παραμονή στο εξοχικό βρίσκουν και όσοι μπορούν να πάνε σε αυτά οδικώς.

Αν και άρχισε να αυξάνει η κίνηση των οχημάτων μετά το μεσημέρι, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα και μέχρι και τώρα υπάρχει σταθερή ροή, τόσο την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όσο και στην Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα συνολικά 43.104 αυτοκίνητα (21.980 από την Αθηνών-Κορίνθου και 21.124 από την Αθηνών -Λαμίας).

Η έξοδος των Αθηναίων αναμένεται να κορυφωθεί αργά το βράδυ, αλλά και αύριο Σάββατο.

Related Posts

1 of 905