ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Αντίστροφη μέτρηση για το δώρο Πάσχα 2024. Ποιοι θα το πάρουν «πρώτοι».

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πληρωμή του Δώρου Πάσχα 2024, το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να πληρώνεται έως τη Μεγάλη Τετάρτη, όπου φέτος πέφτει 1 Μαΐου.

Παράλληλα, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το δώρο νωρίτερα αν το επιθυμούν, αλλά όχι αργότερα από την Μεγάλη Τετάρτη.

Επιπλέον, το Δώρο Πάσχα δεν μπορεί να καταβληθεί σε είδος αλλά μόνο σε χρήμα.

Η ΔΥΠΑ σχεδιάζει να καταβάλει το Δώρο Πάσχα σε χιλιάδες ανέργους την εβδομάδα πριν την εβδομάδα που μας έρχεται, δηλαδή από τις 22 έως τις 26 Απριλίου.

Επιπλέον, κατά την ίδια περίοδο θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, των επιδομάτων μακροχρόνιας ανεργίας και των βοηθημάτων ανεργίας, ενώ θα καταβληθούν και οι προκαταβολές της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας στις δικαιούχους.

Οι συνταξιούχοι δεν δικαιούνται δώρο Πάσχα, ωστόσο το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο θα κρίνει τις περικοπές στις συντάξεις (ΕΔΩ).

Παρόλα αυτά θα πληρωθούν νωρίτερα οι Συντάξεις Μαΐου.

Αναλυτικά

Κύριες συντάξεις
ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ:

Πέμπτη 25 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Τετάρτης 24/4

ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ:Δευτέρα 29 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 26/4

Επικουρικές συντάξεις
Μισθωτοί (Ιδιωτικού τομέα) & Μη μισθωτοί

Πέμπτη 25 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Τετάρτης 24/4

Μισθωτοί Δημοσίου

Δευτέρα 29 Απριλίου: Ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ – Κατάθεση: Απόγευμα Παρασκευής 26/4

Καταλήγοντας πρώτοι θα δουν το Δώρο Πάσχα οι άνεργοι, ακολουθούν οι συντάξεις Μαΐου και τέλος πληρώνονται το Δώρο Πάσχα 2024 οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Δώρο Πάσχα 2024: Υπολογισμός online

Αρχικά μπορείτε μπείτε στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ (ΕΔΩ) και να υπολογίσετε εύκολα και γρήγορα το Δώρο Πάσχα 2024. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να κάνετε έναν λογαριασμό με το email σας και να ξέρετε τον μικτό σας μισθό.

Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών. Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως υπερεργασία, νόμιμη υπερωρία, επίδομα αδείας, επίδομα ισολογισμού, επιδόματα για τροφή, κατοικία, κτλ) εφ’ όσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ’ επανάληψη περιοδικά σε ορισμένα διαστήματα του χρόνου. Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας.

Συνεπώς ο μισθωτός θα λάβει το Δώρο Πάσχα προσαυξημένο με τον συντελεστή αδείας ο οποίος ανέρχεται σε 0,041666 π.χ εργαζόμενος με δώρο Πάσχα 900 ευρώ, με την προσαύξηση του συντελεστή αδείας θα πρέπει να πάρει 938 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πρότυπο επαλ Άργους

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Ολοκληρώθηκε το Αναπτυξιακό Τουρνουά Προεπιλογής Προεθνικών Ομάδων Κ-14

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη 25χρονου στο Άργος με ποσότητα κάνναβης

AGGELOS DRITSAS

Δείτε το εσωτερικό του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου μετά την ανακαίνιση σε αυτό το βίντεο!

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα: Ξεκινούν οι διαδικασίες υποβολής φακέλου για υδατοδρόμιο στην Κοιλάδα

AGGELOS DRITSAS

ΤΟΛΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ : Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη…!!!

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιά στα Άνω Δολιανά Αρκαδίας – 43 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη στη μάχη της κατάσβεσης

AGGELOS DRITSAS

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές, η πρεμιέρα της παιδικής θεατρικής παράστασης «Ο γύρος του κόσμου

AGGELOS DRITSAS

Και το Άργος στηρίζει Καμπόσο!

AGGELOS DRITSAS

Η ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της ΔΚ Ναυπλίου μεταφέρεται την Παρασκευή 31/01/2025

AGGELOS DRITSAS

Τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών επισκέφθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Αθ. Εξαδάκτυλος

AGGELOS DRITSAS