ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εβδομάδα ενημέρωσης & ειδικών μαθημάτων των σπουδαστών του ΙΕΚ Τουρισμού Άργους

Εβδομάδα ενημέρωσης για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ όπου και παρακολούθησαν οι σπουδαστές-στριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Τουριστικής Σχολής Άργους ΙΕΚ Τουρισμού με πρωτοβουλία του Υπ.Τουρισμού και συγκεκριμένα με θέμα : Ο Τουρισμός ως Πηγή Σεβασμού και Ισότητας για την Κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. 

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν σε τηλεκπαίδευση την παρουσίαση και την κατανόηση του όρου Inclusive Tourism (ταξίδια χωρίς αποκλεισμούς) και των εννοιών της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης. Βασικό στοιχείο του «τουρισμού για όλους» και του βιώσιμου τουρισμού.

 Συμπεριλαμβάνεται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), έρευνες έχουν δείξει ότι η υποστήριξη ενός διαφορετικού και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος έχει οφέλη όπως μεγαλύτερη κερδοφορία, αυξημένη δημιουργικότητα & καινοτομία και πιο ευτυχισμένο εργατικό δυναμικό. 

Την 1 η εβδομάδα ειδικών μαθήματων παρακολούθησαν επίσης όλοι οι σπουδαστές των Μαγειρικών και Εστιατοριακών Τμημάτων του ΙΕΚ Τουρισμού Άργους και συγκεκριμένα το εξειδικευμένο μάθημα Τεμαχισμού μεγάλων κομματιών κρέατος & Φλαμπάζ ειδικών μενού από τους Κλειδαρά Γεώργιο καθηγητή Μαγειρικής και Σούκουλη Δημήτριο-Καρακίτσου Γεωργία καθηγητές Εστιατοριακής Τεχνικής. 

Συγκεκριμένα οι σπουδαστές παρακολούθησαν και συμμετείχαν με ασφάλεια και με την καθοδήγηση του καθηγητή Μαγειρικής στον εξειδικευμένο τεμαχισμό και κοπή του κόντρα κρέατος Μοσχαρίσιου με όλες τα κομμάτια που απορρέουν από τις πρώτες και δεύτερες κοπές. 

Επίσης οι σπουδαστές του τμήματος Στελέχη Μονάδων Φιλοξενίας παρακολούθησαν και συμμετείχαν με την καθοδήγηση των καθηγητών τους το ειδικό μενού flabaze – άναμα παρασκευών με ειδικό εξοπλισμό εντός της αίθουσας εστιατορίου. 

Η φοίτηση στην Τουριστική σχολή/ ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου ( Αργος) , που υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού είναι διετής και περιλαμβάνει 4 εξάμηνα κατάρτισης και 1 εξάμηνο αμειβόμενη πρακτική άσκηση (εξασφαλίζεται αναβολή στράτευσης). 

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση υλοποιείται από έμπειρους καθηγητές-επαγγελματίες του χώρου, και ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας, μέσω του οργανωμένου δικτύου συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο αλλά και σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, απορροφούν τους καταρτιζόμενους, οι οποίοι εργάζονται στη συνέχεια ως επαγγελματίες. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες και στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα στο www.mintour.edu.gr 

Άργος 12/01/2024 

Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σεμινάριο σε Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Ενδυνάμωση στον επαγγελματικό ρόλο»

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου – Η περιπέτεια της νοσηλείας του

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Απονομές βραβείων από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

AGGELOS DRITSAS

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Δήμου Πρόεδρος του συλλόγου Γεωπόνων Αργολίδας Γεωπόνος

AGGELOS DRITSAS

Σε “οικογενειακό κλίμα” η κοπή της βασιλόπιτας για τα τμήματα του Ερμή Κιιβερίου

AGGELOS DRITSAS

«Καταργούν» άρον – άρον τις χρυσές λίρες οι Έλληνες: Απίστευτο αυτό που έχει συμβεί με τον χρυσό τις τελευταίες μέρες

AGGELOS DRITSAS

Η Γιορτή λήξης των Μαθημάτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι.

AGGELOS DRITSAS

Τίμησαν και φέτος την εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Άρια Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Από το Άργος στην Καστοριά!

AGGELOS DRITSAS

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Σε ποιους κλάδους είναι πλέον υποχρεωτική

AGGELOS DRITSAS

Nαύπλιο τροχαίο το μεσημέρι του Σαββάτου

AGGELOS DRITSAS

Πρόβλημα η προσυλλεκτική κηλίδωση μανταρινιών, αλλαγή Κανονισμού ΕΛΓΑ ζητά η Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS