ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εβδομάδα ενημέρωσης & ειδικών μαθημάτων των σπουδαστών του ΙΕΚ Τουρισμού Άργους

Εβδομάδα ενημέρωσης για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ όπου και παρακολούθησαν οι σπουδαστές-στριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Τουριστικής Σχολής Άργους ΙΕΚ Τουρισμού με πρωτοβουλία του Υπ.Τουρισμού και συγκεκριμένα με θέμα : Ο Τουρισμός ως Πηγή Σεβασμού και Ισότητας για την Κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. 

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν σε τηλεκπαίδευση την παρουσίαση και την κατανόηση του όρου Inclusive Tourism (ταξίδια χωρίς αποκλεισμούς) και των εννοιών της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης. Βασικό στοιχείο του «τουρισμού για όλους» και του βιώσιμου τουρισμού.

 Συμπεριλαμβάνεται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), έρευνες έχουν δείξει ότι η υποστήριξη ενός διαφορετικού και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος έχει οφέλη όπως μεγαλύτερη κερδοφορία, αυξημένη δημιουργικότητα & καινοτομία και πιο ευτυχισμένο εργατικό δυναμικό. 

Την 1 η εβδομάδα ειδικών μαθήματων παρακολούθησαν επίσης όλοι οι σπουδαστές των Μαγειρικών και Εστιατοριακών Τμημάτων του ΙΕΚ Τουρισμού Άργους και συγκεκριμένα το εξειδικευμένο μάθημα Τεμαχισμού μεγάλων κομματιών κρέατος & Φλαμπάζ ειδικών μενού από τους Κλειδαρά Γεώργιο καθηγητή Μαγειρικής και Σούκουλη Δημήτριο-Καρακίτσου Γεωργία καθηγητές Εστιατοριακής Τεχνικής. 

Συγκεκριμένα οι σπουδαστές παρακολούθησαν και συμμετείχαν με ασφάλεια και με την καθοδήγηση του καθηγητή Μαγειρικής στον εξειδικευμένο τεμαχισμό και κοπή του κόντρα κρέατος Μοσχαρίσιου με όλες τα κομμάτια που απορρέουν από τις πρώτες και δεύτερες κοπές. 

Επίσης οι σπουδαστές του τμήματος Στελέχη Μονάδων Φιλοξενίας παρακολούθησαν και συμμετείχαν με την καθοδήγηση των καθηγητών τους το ειδικό μενού flabaze – άναμα παρασκευών με ειδικό εξοπλισμό εντός της αίθουσας εστιατορίου. 

Η φοίτηση στην Τουριστική σχολή/ ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου ( Αργος) , που υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού είναι διετής και περιλαμβάνει 4 εξάμηνα κατάρτισης και 1 εξάμηνο αμειβόμενη πρακτική άσκηση (εξασφαλίζεται αναβολή στράτευσης). 

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση υλοποιείται από έμπειρους καθηγητές-επαγγελματίες του χώρου, και ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας, μέσω του οργανωμένου δικτύου συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο αλλά και σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, απορροφούν τους καταρτιζόμενους, οι οποίοι εργάζονται στη συνέχεια ως επαγγελματίες. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες και στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα στο www.mintour.edu.gr 

Άργος 12/01/2024 

Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η Μαρία Καρυστιανού, για ακόμη μία φορά συγκλόνισε! ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

”Νέα Πελοπόννησος”: Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στην Κόρινθο την Παρασκευή 29/9

AGGELOS DRITSAS

Συνέντευξη Προέδρου ΔΕΥΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Την Τετάρτη 24/4 στο Ναύπλιο η κηδεία του Αναστάσιου Ν. Μπουραζάνη

AGGELOS DRITSAS

Ολοκλήρωση της ανάπλασης της Πλατείας Ευαγγελιστρίας Πορτοχελίου.

AGGELOS DRITSAS

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Τα πεύκα στο λόφο του Προφήτη Ηλία Ξεράθηκαν ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Ο Ησαΐας Ματιάμπα στο Atton για μια βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη

AGGELOS DRITSAS

 Ιερός Ναός Αγίου Λουκά Του Ιατρού.

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Μπαίνει εργολάβος σε αρδευτικό έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Εγκαίνια «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2024» 

AGGELOS DRITSAS

Θεσσαλονίκη: Δεκαεννιά κεριά στη μνήμη του Άλκη – Δύο χρόνια από την δολοφονία του

AGGELOS DRITSAS