ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εβδομάδα ενημέρωσης & ειδικών μαθημάτων των σπουδαστών του ΙΕΚ Τουρισμού Άργους

Εβδομάδα ενημέρωσης για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ όπου και παρακολούθησαν οι σπουδαστές-στριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Τουριστικής Σχολής Άργους ΙΕΚ Τουρισμού με πρωτοβουλία του Υπ.Τουρισμού και συγκεκριμένα με θέμα : Ο Τουρισμός ως Πηγή Σεβασμού και Ισότητας για την Κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+. 

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν σε τηλεκπαίδευση την παρουσίαση και την κατανόηση του όρου Inclusive Tourism (ταξίδια χωρίς αποκλεισμούς) και των εννοιών της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης. Βασικό στοιχείο του «τουρισμού για όλους» και του βιώσιμου τουρισμού.

 Συμπεριλαμβάνεται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), έρευνες έχουν δείξει ότι η υποστήριξη ενός διαφορετικού και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος έχει οφέλη όπως μεγαλύτερη κερδοφορία, αυξημένη δημιουργικότητα & καινοτομία και πιο ευτυχισμένο εργατικό δυναμικό. 

Την 1 η εβδομάδα ειδικών μαθήματων παρακολούθησαν επίσης όλοι οι σπουδαστές των Μαγειρικών και Εστιατοριακών Τμημάτων του ΙΕΚ Τουρισμού Άργους και συγκεκριμένα το εξειδικευμένο μάθημα Τεμαχισμού μεγάλων κομματιών κρέατος & Φλαμπάζ ειδικών μενού από τους Κλειδαρά Γεώργιο καθηγητή Μαγειρικής και Σούκουλη Δημήτριο-Καρακίτσου Γεωργία καθηγητές Εστιατοριακής Τεχνικής. 

Συγκεκριμένα οι σπουδαστές παρακολούθησαν και συμμετείχαν με ασφάλεια και με την καθοδήγηση του καθηγητή Μαγειρικής στον εξειδικευμένο τεμαχισμό και κοπή του κόντρα κρέατος Μοσχαρίσιου με όλες τα κομμάτια που απορρέουν από τις πρώτες και δεύτερες κοπές. 

Επίσης οι σπουδαστές του τμήματος Στελέχη Μονάδων Φιλοξενίας παρακολούθησαν και συμμετείχαν με την καθοδήγηση των καθηγητών τους το ειδικό μενού flabaze – άναμα παρασκευών με ειδικό εξοπλισμό εντός της αίθουσας εστιατορίου. 

Η φοίτηση στην Τουριστική σχολή/ ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου ( Αργος) , που υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού είναι διετής και περιλαμβάνει 4 εξάμηνα κατάρτισης και 1 εξάμηνο αμειβόμενη πρακτική άσκηση (εξασφαλίζεται αναβολή στράτευσης). 

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση υλοποιείται από έμπειρους καθηγητές-επαγγελματίες του χώρου, και ολοκληρώνεται με την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας, μέσω του οργανωμένου δικτύου συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο αλλά και σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, απορροφούν τους καταρτιζόμενους, οι οποίοι εργάζονται στη συνέχεια ως επαγγελματίες. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες και στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα στο www.mintour.edu.gr 

Άργος 12/01/2024 

Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Πωλείται επιχείρηση εστίασης στην παραλία του Τολού

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Κακοκαιρία με χιόνια και στα ορεινά της Πελοποννήσου από την Παρασκευή 

AGGELOS DRITSAS

Αυτή η προσβλητική φωτογραφία μου στάλθηκε από ένα Ενεργό Πολίτη

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια ημέρα ποίησης σήμερα

AGGELOS DRITSAS

Επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου η υποβολή συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας

AGGELOS DRITSAS

Συμμετοχή του Ερυθρού Σταυρού Άργους στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας

AGGELOS DRITSAS

Μια βραδιά γεμάτη λάμψη και θέαμα έζησαν οι παρευρισκόμενοι του Τελικού

AGGELOS DRITSAS

Προσκυνηματική εκδρομή του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στην Άρτα και ένας διαφορετικός Δήμαρχος

AGGELOS DRITSAS

Πελοπόννησος: Δρομολογούνται τρείς νέες επενδύσεις ΑΠΕ

AGGELOS DRITSAS