Πε. Οκτ 28th, 2021

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση “Ναύπλιο: τόπος μνήμης του Αγώνα της Ελευθερίας”

DSC 5011
E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Αθλητισμού-Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) εγκαινίασαν την επετειακή έκθεση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με τίτλο “Ναύπλιο: τόπος μνήμης του Αγώνα της Ελευθερίας”, το απόγευμα του Σαββάτου 17 Ιουλίου 2021 που θα διαρκέσει έως 31 Αυγούστου 2021

DSC 4929
DSC 4932
DSC 5002

Η έκθεση «Τόπος Μνήμης του αγώνα της ελευθερίας» ιχνηλατεί το νοηματικό πλαίσιο της μνήμης, μέσω της εικαστικής παραγωγής και δημιουργεί έναν ανεξάρτητο και συμβολικό χώρο, όπου οι μνήμες και η ιστορία συναντώνται στο πλαίσιο μιας συναισθηματικής εμπειρίας.

DSC 4975
DSC 4989
DSC 4950

Ο πολυσύνθετος και πολυεπίπεδος χαρακτήρας της επετειακής έκθεσης καθίσταται ένα εργαλείο μνήμης, δομημένο στα συναισθήματα και στους προσανατολισμούς του παρόντος.

DSC 4982
DSC 4940
DSC 5005

Είκοσι πέντε σύγχρονοι καλλιτέχνες γεφυρώνοντας τόπο και ιστορία, δημιουργούν έργα, τα οποία προκαλούν ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

DSC 4979
DSC 4934

Η έκθεση παρουσιάζεται στο κτίριο του Βουλευτικού, όπου στεγάστηκε η Βουλή της επαναστατημένης Ελλάδας, συμβάλλοντας στην απόκτηση συναίσθησης της σημαντικής ιστορικής πορείας που έχει διανύσει το ελληνικό έθνος.

DSC 4996
DSC 4952
DSC 5017

Στα εγκαίνια και την ξενάγηση από την επιμελήτρια της έκθεσης Λαμπρινή Καρακούρτη παρευβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας Ι. Ανδριανός και Ι. Γκιόλας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο ε.τ., Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Πινακοθήκης Α. Μπότσος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μουσικού Φεστιβάλ Ναυπλίου Γ. Βακαρέλης κα.

DSC 5012

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες στην έκθεση: Τάσσος Αλεξιάδης, Σωτήριος Αντωνιάδης, Μαρία Βλασερού, Ειρήνη Γκόνου, Αφροδίτη Γκρίζη, Ελένη Δελή, Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Ιωάννα Λιανού, Μιχάλης Μαδένης, Θανάσης Μακρής, Μάγδα Μάρα, Χρήστος Μποκόρος, Χρήστος Παλλαντζάς, Μίλτος Παντελιάς, Δημήτρης Παπαχρήστος, Νατάσσα Πουλαντζά, Βασιλική Σαγκιώτη, Μάριος Σπηλιόπουλος, Ιωάννης Σταθογιάννης, Στέργιος Στάμος, Μυρτώ Τζάκη, Βαγγέλης Τζερμιάς, Κερασία Τουλιάτου, Βίκυ Τσαλαματά, Κώστας Τσώλης.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ