ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΣΕΙΣΜΟΣ

Εικόνες αποκάλυψης από τον τρομακτικό σεισμό στην Ιαπωνία – Σχίστηκαν στα δύο οι δρόμοι

Στον ρυθμό των Ρίχτερ σείεται τις τελευταίες ώρες η Ιαπωνία, με τις καταστροφές να είναι τεράστιες στην Ισικάουα και τις περιφέρειες αυτής, όπου χτύπησε ο εγκέλαδος με τα 7,6 Ρίχτερ. Οι εικόνες που δείχνουν την ένταση του σεισμού είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Δρόμοι σχίστηκαν στα δύο, η γη φαίνεται να τρεμει και οι πολίτες ουρλιάζουν πανικόβλητοι καθώς βλέπουν κτήρια να καταρρέουν.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας (1/1/24) επιβεβαιώθηκε ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην περιφέρεια Ισικάουα μετά τον σεισμό.

Η αστυνομία και οι τοπικές αρχές αναφέρουν νέα περιστατικά θυμάτων που ανασύρονται από τα ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση κτηρίων, την καταστροφή οδικών αρτηριών, την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά και την φυγή των κατοίκων των παράκτιων κοινοτήτων προς περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο λόγω των φόβων για καταστροφικό τσουνάμι.

Μονάδες του ιαπωνικού στρατού συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης στις πληγείσες περιοχές.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονται να φθάσουν στις χειρότερα πληγείσες περιοχές αφού ορισμένοι δρόμοι έχουν γίνει απροσπέλαστοι.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν τραυματιστεί αρκετοί που οδηγούνται στο νοσοκομείο Αουρόρα μεταξύ των δύο γυναικών.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Ιτοιγκάουα φέρεται να έπεσε και να υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.

Την ίδια στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία διάδοσης για απεγκλωβισμό αρκετών πολιτών που βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα.

Από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,6 Ρίχτερ και τους τουλάχιστον 20 μετασεισμούς που κάνουν τη γη της Ιαπωνίας περισσότερα από 30 κτίρια κατέρρευσαν, τουλάχιστον 33 χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ έχουν διακοπεί αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες από και προς την πόλη Ισκάου. επλήγη από τον θηριώδη σεισμό.

Χιλιάδες άνθρωποι – τουλάχιστον 51 χιλιάδες – χρειάστηκε να εκτοπιστεί από τα σπίτια τους από τον φόβο ενός σαρωτικού τσουνάμι.

Ωστόσο, παρά την προειδοποίηση των αρχών για τσουνάμι που οδήγησε χιλιάδες Ιάπωνες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, τελικά ο κίνδυνος απομακρύνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τάσος Χρόνης-Δήμος Επιδαύρου: ”Εδώ μιλάμε με πράγματα χειροπιαστά”

AGGELOS DRITSAS

ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός

AGGELOS DRITSAS

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στην ΕΡΤ αύριο στις 08:30

AGGELOS DRITSAS

Τα αποτελέσματα των ποδοσφαιρικών αγώνων των ομάδων της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου σε ηλικία 80 ετών

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

AGGELOS DRITSAS

Καταδικάστηκε ο 33χρονος που βούτηξε το κεφάλι γάτας σε ποτήρι με μπύρα

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος: Κατάθεση Ερώτησης για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας – Βρίσκεται σε κατάσταση υποβάθμισης και απαξίωσης

AGGELOS DRITSAS

Τραγωδία στο Κιάτο: Νεκρή μια γυναίκα και δύο τραυματίες – ΙΧ «καρφώθηκε» σε δέντρο

AGGELOS DRITSAS

ΣΠΑΝΕΙΚΑ ΑΡΓΟΥΣ :  ΙΧ συγκρούστηκε με αγριογούρουνο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ψηφίστηκε ο οικονομικός προϋπολογισμός του Δήμου Άργους – Μυκηνών BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες – Αναμένονται νέες αποφάσεις

AGGELOS DRITSAS