ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση με θέμα “Το Πανεπιστήμιο μετά τις Καταγγελίες” από τη ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ στο Ναύπλιο

Με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και τις εντάσεις που επικράτησαν στο τέλος της προηγούμενης, διοργανώνουμε μία εκδήλωση για να συζητηθούν τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την κοινότητα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου. 

Η εκδήλωση έχει θέμα “Το Πανεπιστήμιο μετά τις Καταγγελίες” ενώ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 6μ.μ. στην αίθουσα “Λήδα Τασοπούλου” η οποία βρίσκεται στην οδό Ηρακλέους και Βασιλέως Γεωργίου Β στο Ναύπλιο. Θα συζητήσουμε σε αυτήν για το μέλλον του Πανεπιστημίου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, ειδικότερα μετά τον αντίκτυπο που είχαν οι καταγγελίες για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης καθώς και τον αγώνα υπεράσπισης των θυμάτων από τη φοιτητική κοινότητα. Το θέμα παραμένει φλέγον εν όψει της Πειθαρχικής διαδικασίας.

Σε αυτή την εκδήλωση σκοπεύουμε να εξετάσουμε την διαχείριση της πιθανής επιστροφής του καταγγελλόμενου και την ανησυχία που προκύπτει από τη σχετική φημολογία. Η κεντρική διάλεξη θα είναι από τον Ψυχαναλυτή Κώστα Σκαρπίδη και θα έχει τίτλο “Η αντιμετώπιση ενός συλλογικού τραύματος. Από την θεσμική εντροπία στην ψυχική επεξεργασία και στην επανόρθωση. Δυνάμεις και προοπτικές.”. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση φοιτήτριας εκ μέρους της ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ και στη συνέχεια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Αν και έχουν προσκληθεί μέλη της διοίκησης για να χαιρετήσουν την εκδήλωση και να μιλήσουν θεσμικά επί του θέματος, αξίζει να σημειωθεί η άρνηση της προέδρου του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών Απευθύναμε πρόσκληση στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Αθανάσιο Κατσή, ο οποίος δε καταδέχτηκε να μας απαντήσει. Η στάση του δε μας εκπλήσσει για ακόμη μία φορά αν αναλογιστούμε από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε της υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτητριών και καθηγητριών από τον τ. Αντιπρύτανη του.

H ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ είναι μία ένωση που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δραστηριοποιείται σε θέματα ισότητας και το φύλου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η ομάδα μας είναι μία ανεξάρτητη ακτιβιστική οργάνωση και με σκοπό την προαγωγή της έμφυλης ισότητας και την εξάλειψη κάθε είδους βίας και παρενόχλησης στο πανεπιστημιακό περιβάλλον. Με την δράση μας επιδιώκουμε :

-Στήριξη και αναγνώριση της διαφορετικότητας εντός και εκτός Πανεπιστημίου

-Ασφαλείς εσωτερικές διαδικασίες καταγγελιών, όπου τα μέλη της κοινότητας να μπορούν να συμβουλεύονται νομικούς και ψυχολόγους.

-Ενημέρωση της κοινωνίας με εκδηλώσεις (ομιλίες/ συζητήσεις, συνέδρια, καλλιτεχνικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ)

-Ακτιβιστικές δράσεις (πορείες, αφίσες, ακτιβιστικές εκφάνσεις της τέχνης.)

https://www.facebook.com/events/279790754887188

Η Ένωση για την Ισότητα και Φύλο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,

ΛίΛΑ ΠάΟΥΖΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η θέση Μάκαρη για τα χρέη του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Εποικοδομητική συνάντηση του Δημάρχου Ναυπλιέων με τον Διοικητή του Υ.Δ.ΥΠ (πρώην ΚΕΜΧ)

AGGELOS DRITSAS

«ΜΑΝΑ – ΟΜΠΡΕΛΑ, ΜΑΝΑ – ΟΥΡΑΝΕ».

AGGELOS DRITSAS

Με επιτυχία η ενημερωτική δράση της 1ης ΤΟΜΥ Ναυπλίου για τον Μητρικό Θηλασμό

AGGELOS DRITSAS

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024 : Τι συμβαίνει με το πράσινο στο πάρκο Κολοκοτρώνη ? Το έχει παραλάβει η νέα Δημοτική Αρχή ? ΝΑΙ η ΟΧΙ ?

AGGELOS DRITSAS

Ανδρέας Πουλάς – Βουλευτής Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ: ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

AGGELOS DRITSAS

Από τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Πολιτισμού Ερμιονίδας του Κωστή Σκούρτη.

AGGELOS DRITSAS

4 στα 4 για τον ΑΟ Ερμιονίδας – Επικράτησε και επί του Ξυλοκάστρου

AGGELOS DRITSAS

Όταν ο Νικηταράς ζητούσε το τζαμί στο Ναύπλιο να γίνει θέατρο

AGGELOS DRITSAS

Γυναίκα βρήκε μαγκωμένα χρήματα σε ΑΤΜ – Η κίνησή της

AGGELOS DRITSAS

Τι είναι η πατρίδα μας; Είναι ο τόπος; Είναι οι άνθρωποι; Μήπως είναι οι μνήμες και η αγάπη;

AGGELOS DRITSAS