ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ

Εκδήλωση στο Ναύπλιο για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και βράβευση του διαιτητή Ευάγγελου Μανούχου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 7ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου, ο Δήμος Ναυπλιέων διοργάνωσε Εκπαιδευτική Εκδήλωση για την Υγεία με θέμα “Σακχαρώδης Διαβήτης – Ένα σύγχρονο ιατροκοινωνικό πρόβλημα”, την οποία συνδιοργάνωσε μαζί με τον  Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, και τον Ιατρικό Σύλλογος Αργολίδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτριος Κωστούρος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΚΕΣ Harvard, Δρ. Χρήστος Γιαννόπουλος, και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, Δρ. Κωνσταντίνος Κατσαρός, χαιρετίσαν την έναρξη της εκδήλωσης.

Πριν την εκδήλωση πραγματοποιηθηκε η βράβευση του Ευάγγελου Μανούχου, διαιτητή διεθνών αγώνων ποδοσφαίρου, από το Δήμαρχο Ναυπλιέων.

Την έναρξη των εισηγήσεων χαιρέτησε από τη Βοστώνη ο Δρ. Χρήστος Μαντζώρος, Καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Harvard.

Ομιλητές ήταν ο Δρ. Χρήστος Ζούπας, Παθολόγος – Διαβητολόγος Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου & Κλινικής του ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ», με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης – Ένα σύγχρονο ιατροκοινωνικό πρόβλημα», και ο Δρ. Ιωάννης Ανυφαντής, Παθολόγος, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης και διατροφή».

Σύντομα βιογραφικά σημειώματα των ομιλητών:
Ο Δρ. Χρήστος Ζούπας είναι Γιατρός με εξειδίκευση στην Παθολογία, και μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ενδοκρινολογία και το Σακχαρώδη Διαβήτη. Είναι Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου & Κλινικής του ΔΘΚΑ «ΥΓΕΙΑ». Απέκτησε τη Διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1973). Είναι μέλος πολλών Ιατρικών Εταιριών και Επιστημονικών Περιοδικών για το Διαβήτη. Υπήρξε Δήμαρχος Υμηττού. Ήταν πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, μέλος της Εθνικής Ελλάδος με περισσότερες από 60 συμμετοχές στην Εθνική μας ομάδα. Κορυφαίο στέλεχος της θρυλικής ομάδας καλαθοσφαίρισης της ΑΕΚ που κατέκτησε το κύπελλο Ευρώπης το 1968 παρουσία 80.000 θεατών. Κατέχει το Αργυρό μετάλλιο της πόλης των Αθηνών (1969) και το Χρυσό Μεγαλόσταυρο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (1988).

Ο Δρ. Ιωάννης Ανυφαντής είναι ειδικός Παθολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπαιδευθείς στην Α’ Πανεπιστημιακή Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, η οποία αποτελεί και διαβητολογικό κέντρο αναφοράς. Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και συνεχείς μετεκπαιδεύσεις για το σακχαρώδη διαβήτη. Διατηρεί ιατρείο στο Ναύπλιο.

Μετά το πέρας τον εισηγήσεων  ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου, Γενικός Διευθυντής Μαραθωνίου Ναυπλίου.
Δείτε την διαδικτυακή μετάδοση από το κτήριο του Βουλευτικού στο Ναύπλιο:

What's your reaction?

Related Posts

1 of 374