ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

ΣΤΟ ΑΡΑΧΝΑΙΟ – 4-2-2024 ΒΙΝΤΕΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ-DRONE 

Για εμάς, ο Πολιτισμός στον Δήμο Ναυπλιέων δεν περιορίζεται στην πόλη του Ναυπλίου,

ούτε βέβαια στο Ιστορικό Κέντρο και μόνον.

Αφορά όλες τις Κοινότητες ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες και βεβαίως και το σπουδαίο

ορεινό χωριό του Αραχναίου.

04-02-2024 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΑΛΑΝΤΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΑΧΝΑΙΟ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ”. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το χωριό μας, η διοργάνωση τέτοιων σημαντικών εκδηλώσεων, καθώς αναδεικνύουν κάθε φορά, ένα κομμάτι από την μεγάλη ιστορική κληρονομιά του τόπου μας. Η ταυτόχρονη παρουσία θεσμικών παραγόντων του τόπου σε συνδυασμό με την μεγάλη προσέλευση κατοίκων και επισκεπτών, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και στο εγγύς μέλλον. Επειδή πραγματοποιήθηκε αναφορά αρκετών ιστορικών στοιχείων, όσον αφορά την Νέα Μονή Ταλαντίου, εγώ θα σταθώ κυρίως στον ανθρώπινο παράγοντα, γιατί πάντα πίσω από κάθε σημαντική κίνηση ή πρωτοβουλία κρύβεται και ένας αξιόλογος άνθρωπος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο συγγραφέας του βιβλίου που υποδεχθήκαμε και φιλοξενήσαμε σήμερα στο χωριό μας. Η κίνηση του κ. Χρίστου Κώνστα, ενός ανθρώπου -που όπως θα πρέπει να τονιστεί- δεν κατάγεται από το χωριό μας, όμως αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο για τη συλλογή ιστορικών στοιχείων μέχρι την ολοκλήρωση του βιβλίου, επιβαρυνόμενος εν συνεχεία ενδεχομένως και ο ίδιος το κόστος τύπωσης-έκδοσης, είναι αξιέπαινη και φανερώνει ότι, ότι κάνει το κάνει με πολύ μεράκι και αγάπη.

Το γεγονός αυτό ίσως θα πρέπει να μας βγάλει σε σκέψη, να μας αφυπνίσει και γιατί όχι να δόσει τα ανάλογα ερεθίσματα και σε εμάς που καταγόμαστε από το χωριό αυτό, τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους για παρόμοιες κινήσεις και από μέρους μας. Το βιβλίο του, το οποίο θα φιλοξενείται από δω και στο εξής στις τοπικές βιβλιοθήκες του Ναυπλίου και του Άργους, αντίστοιχα, είμαι σίγουρος ότι θα αποτελεί κόσμημα και θα δείχνει στους αναγνώστες ή μελετητές, ότι και το Αραχναίο, το γραφικό ορεινό χωριό μας αν και απομακρυσμένο από τα μεγάλα αστικά κέντρα έχει και αυτό τη δική του ξεχωριστή και σπουδαία θα έλεγα ιστορία. Άνθρωποι σαν τον κ. Χρίστο, απλοί, ακούραστοι με αστείρευτη θέληση και διάθεση για προσφορά πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.

Είναι ένας από τους ανθρώπους που θα μας υπενθυμίζουν ότι κοινός μας σκοπός είναι να λειτουργούμε, τόσο μεμονωμένα, όσο και σε πνεύμα συνεργασίας, προς όφελος του τόπου μας, ο καθένας από τη θέση του και με τον τρόπο του κάθε φορά. -Κύριε Χρίστο θα θέλαμε ως χωριό, ως Αραχναίο, να σας εκφράσουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη μας και να σας ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως! Συγχαρητήρια, επίσης, στους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης! Ως συμβολική κίνηση, παρατίθεται ένα πρόχειρο δισέλιδο φυλλάδιο με ενδεικτικές πληροφορίες για την Παλαιά και Νέα Μονή Ταλαντίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σας ενημερώνουμε ότι η υλοποίηση της δράσης που είχε προγραμματιστεί για αύριο

AGGELOS DRITSAS

Tο Ναύπλιο γιορτάζει τα 201 χρόνια από την απελευθέρωση του ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Η Επίδραση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Αυτοεκτίμηση των Εφήβων

AGGELOS DRITSAS

Αποκριάτικη πατινάδα με ζωντανή μουσική στα Φίχτια Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Πολιτιστικός σύλλογος Τολού

AGGELOS DRITSAS

Αντώνης Λυμπέρης: Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε κόμματα ούτε φίλους – Ψηφίζουμε περιφερειάρχη τον Πέτρο Τατούλη

AGGELOS DRITSAS

Κάλεσμα σε όλους να διασκεδάσουν με το Λυγουριάτικο BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Μικροσεισμός καταγράφηκε στην ορεινή Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησε η Σχολή Προπονητών UEFA -C στην Αργολίδα.

AGGELOS DRITSAS

Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους και Θαυματουργού !!! LIVE

AGGELOS DRITSAS

Με τι καιρό θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού – Πρόγνωση μέχρι την Τετάρτη 10/1

AGGELOS DRITSAS

Διευκρινιστική δήλωση κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Κωνσταντίνου

AGGELOS DRITSAS