ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

ΣΤΟ ΑΡΑΧΝΑΙΟ – 4-2-2024 ΒΙΝΤΕΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ-DRONE 

Για εμάς, ο Πολιτισμός στον Δήμο Ναυπλιέων δεν περιορίζεται στην πόλη του Ναυπλίου,

ούτε βέβαια στο Ιστορικό Κέντρο και μόνον.

Αφορά όλες τις Κοινότητες ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες και βεβαίως και το σπουδαίο

ορεινό χωριό του Αραχναίου.

04-02-2024 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΑΛΑΝΤΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΑΧΝΑΙΟ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ”. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το χωριό μας, η διοργάνωση τέτοιων σημαντικών εκδηλώσεων, καθώς αναδεικνύουν κάθε φορά, ένα κομμάτι από την μεγάλη ιστορική κληρονομιά του τόπου μας. Η ταυτόχρονη παρουσία θεσμικών παραγόντων του τόπου σε συνδυασμό με την μεγάλη προσέλευση κατοίκων και επισκεπτών, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και στο εγγύς μέλλον. Επειδή πραγματοποιήθηκε αναφορά αρκετών ιστορικών στοιχείων, όσον αφορά την Νέα Μονή Ταλαντίου, εγώ θα σταθώ κυρίως στον ανθρώπινο παράγοντα, γιατί πάντα πίσω από κάθε σημαντική κίνηση ή πρωτοβουλία κρύβεται και ένας αξιόλογος άνθρωπος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο συγγραφέας του βιβλίου που υποδεχθήκαμε και φιλοξενήσαμε σήμερα στο χωριό μας. Η κίνηση του κ. Χρίστου Κώνστα, ενός ανθρώπου -που όπως θα πρέπει να τονιστεί- δεν κατάγεται από το χωριό μας, όμως αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο για τη συλλογή ιστορικών στοιχείων μέχρι την ολοκλήρωση του βιβλίου, επιβαρυνόμενος εν συνεχεία ενδεχομένως και ο ίδιος το κόστος τύπωσης-έκδοσης, είναι αξιέπαινη και φανερώνει ότι, ότι κάνει το κάνει με πολύ μεράκι και αγάπη.

Το γεγονός αυτό ίσως θα πρέπει να μας βγάλει σε σκέψη, να μας αφυπνίσει και γιατί όχι να δόσει τα ανάλογα ερεθίσματα και σε εμάς που καταγόμαστε από το χωριό αυτό, τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους για παρόμοιες κινήσεις και από μέρους μας. Το βιβλίο του, το οποίο θα φιλοξενείται από δω και στο εξής στις τοπικές βιβλιοθήκες του Ναυπλίου και του Άργους, αντίστοιχα, είμαι σίγουρος ότι θα αποτελεί κόσμημα και θα δείχνει στους αναγνώστες ή μελετητές, ότι και το Αραχναίο, το γραφικό ορεινό χωριό μας αν και απομακρυσμένο από τα μεγάλα αστικά κέντρα έχει και αυτό τη δική του ξεχωριστή και σπουδαία θα έλεγα ιστορία. Άνθρωποι σαν τον κ. Χρίστο, απλοί, ακούραστοι με αστείρευτη θέληση και διάθεση για προσφορά πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.

Είναι ένας από τους ανθρώπους που θα μας υπενθυμίζουν ότι κοινός μας σκοπός είναι να λειτουργούμε, τόσο μεμονωμένα, όσο και σε πνεύμα συνεργασίας, προς όφελος του τόπου μας, ο καθένας από τη θέση του και με τον τρόπο του κάθε φορά. -Κύριε Χρίστο θα θέλαμε ως χωριό, ως Αραχναίο, να σας εκφράσουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη μας και να σας ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως! Συγχαρητήρια, επίσης, στους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης! Ως συμβολική κίνηση, παρατίθεται ένα πρόχειρο δισέλιδο φυλλάδιο με ενδεικτικές πληροφορίες για την Παλαιά και Νέα Μονή Ταλαντίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Κώστα Μανδρώνη, για την πρόοδο των εργασιών στο δρόμο Καρύταινα -Ατσίχολος – Βλαχόραπτη – Παλαιόκαστρο

Tv

Θερμησία Τοπική Κοινότητα

AGGELOS DRITSAS

Δύο εξαιρετικές εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Tv

Η θέση Μάκαρη για τα χρέη του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης: Η 14η Σχολή Ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης «ανοίγει πανιά»

AGGELOS DRITSAS

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Ζήτησε χρήματα για να μην καταγγείλει τον… δήθεν τραυματισμό του από δάγκωμα σκύλου

AGGELOS DRITSAS

Ομιλία του Χαρ. Τζιαμπάση στο ΔΑΝΑΟ: “Αργείοι: Οι άγνωστοι πρωτοπόροι της Μεσογείου”

AGGELOS DRITSAS

Λυγουριάτικο Καρναβάλι

AGGELOS DRITSAS

Συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού

AGGELOS DRITSAS

Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Πελοποννήσου και εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο,

AGGELOS DRITSAS

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2024»

AGGELOS DRITSAS