ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΣΤΟ ΑΡΑΧΝΑΙΟ – 4-2-2024 ΒΙΝΤΕΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ-DRONE 

Για εμάς, ο Πολιτισμός στον Δήμο Ναυπλιέων δεν περιορίζεται στην πόλη του Ναυπλίου,

ούτε βέβαια στο Ιστορικό Κέντρο και μόνον.

Αφορά όλες τις Κοινότητες ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες και βεβαίως και το σπουδαίο

ορεινό χωριό του Αραχναίου.

04-02-2024 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΑΛΑΝΤΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΑΧΝΑΙΟ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ”. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το χωριό μας, η διοργάνωση τέτοιων σημαντικών εκδηλώσεων, καθώς αναδεικνύουν κάθε φορά, ένα κομμάτι από την μεγάλη ιστορική κληρονομιά του τόπου μας. Η ταυτόχρονη παρουσία θεσμικών παραγόντων του τόπου σε συνδυασμό με την μεγάλη προσέλευση κατοίκων και επισκεπτών, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για την διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και στο εγγύς μέλλον. Επειδή πραγματοποιήθηκε αναφορά αρκετών ιστορικών στοιχείων, όσον αφορά την Νέα Μονή Ταλαντίου, εγώ θα σταθώ κυρίως στον ανθρώπινο παράγοντα, γιατί πάντα πίσω από κάθε σημαντική κίνηση ή πρωτοβουλία κρύβεται και ένας αξιόλογος άνθρωπος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο συγγραφέας του βιβλίου που υποδεχθήκαμε και φιλοξενήσαμε σήμερα στο χωριό μας. Η κίνηση του κ. Χρίστου Κώνστα, ενός ανθρώπου -που όπως θα πρέπει να τονιστεί- δεν κατάγεται από το χωριό μας, όμως αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο για τη συλλογή ιστορικών στοιχείων μέχρι την ολοκλήρωση του βιβλίου, επιβαρυνόμενος εν συνεχεία ενδεχομένως και ο ίδιος το κόστος τύπωσης-έκδοσης, είναι αξιέπαινη και φανερώνει ότι, ότι κάνει το κάνει με πολύ μεράκι και αγάπη.

Το γεγονός αυτό ίσως θα πρέπει να μας βγάλει σε σκέψη, να μας αφυπνίσει και γιατί όχι να δόσει τα ανάλογα ερεθίσματα και σε εμάς που καταγόμαστε από το χωριό αυτό, τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους για παρόμοιες κινήσεις και από μέρους μας. Το βιβλίο του, το οποίο θα φιλοξενείται από δω και στο εξής στις τοπικές βιβλιοθήκες του Ναυπλίου και του Άργους, αντίστοιχα, είμαι σίγουρος ότι θα αποτελεί κόσμημα και θα δείχνει στους αναγνώστες ή μελετητές, ότι και το Αραχναίο, το γραφικό ορεινό χωριό μας αν και απομακρυσμένο από τα μεγάλα αστικά κέντρα έχει και αυτό τη δική του ξεχωριστή και σπουδαία θα έλεγα ιστορία. Άνθρωποι σαν τον κ. Χρίστο, απλοί, ακούραστοι με αστείρευτη θέληση και διάθεση για προσφορά πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.

Είναι ένας από τους ανθρώπους που θα μας υπενθυμίζουν ότι κοινός μας σκοπός είναι να λειτουργούμε, τόσο μεμονωμένα, όσο και σε πνεύμα συνεργασίας, προς όφελος του τόπου μας, ο καθένας από τη θέση του και με τον τρόπο του κάθε φορά. -Κύριε Χρίστο θα θέλαμε ως χωριό, ως Αραχναίο, να σας εκφράσουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη μας και να σας ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως! Συγχαρητήρια, επίσης, στους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης! Ως συμβολική κίνηση, παρατίθεται ένα πρόχειρο δισέλιδο φυλλάδιο με ενδεικτικές πληροφορίες για την Παλαιά και Νέα Μονή Ταλαντίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γνωρίζει ο ΣΕΓΑΣ την κατάσταση των γραφείων στο Ναύπλιο;

admin

8ο Rally Regularity Σικυωνίων

admin

Ένας τόνος ζωοτροφές για τα αδέσποτα Ναυπλίου

admin

1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΡΓΟΥΣ – ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ !

admin

Καιρός: Έρχεται ισχυρό κρύο το Σαββατοκύριακο

diktio

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλο τον Δήμο Ναυπλιέων

diktio

Πόρτο Χέλι: Φωτιά σε ιστιοφόρο σκάφος – Καλά στην υγεία τους οι επιβαίνοντες

Εστιατόριο στο Ναύπλιο ζητάει βοηθό κουζίνας

diktio

Από το κατάστημα EXPERT στο Άργος ζητείται βοηθός λογιστηρίου

diktio

Η ασφάλεια των πολιτών στον Δήμο Ναυπλιέων

admin

Με τεράστια επιτυχία η 12η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη

diktio

Γ΄Εθνική: Ήττα για τον Παναργειακό στη Ρόδο

diktio