ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου, ενημερώνει ότι συλλέγει αιτήσεις για τη πραγματοποίηση των σεμιναρίων επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικών Ασφαλείας.

Τα προγράμματα υλοποιούνται για τις παρακάτω κατηγορίες:

-Β’ κατηγορία – μεσαίας επικινδυνότητας ( συνεργεία, επιχειρήσεις επεξεργασίας ξύλου, μετάλλου, υφάσματος και δέρματος, οικοδομικά και παρόμοια επαγγέλματα, κατασκευή υαλοπινάκων, αναγόμωση πυροσβεστήρων, ανυψωτικές εργασίες, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.α. )

• Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι 35 ώρες. • Η επιμόρφωση του εργοδότη καλύπτει έως και 6 εργαζόμενους.

-Γ΄ κατηγορία – χαμηλής επικινδυνότητας ( γεωργία, κτηνοτροφία, εμπόριο, εστιατόρια, ξενοδοχεία, επικοινωνίες, μεταφορές, αποθηκεύσεις, τράπεζες, ασφάλειες, ενοικιάσεις κινητών και ακινήτων, διοικητικές – οικονομικές υπηρεσίες κ.α. ).

• Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι 10 ώρες. • Η επιμόρφωση του εργοδότη καλύπτει έως και 50 εργαζόμενους.

Στο τέλος κάθε προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ.

Το πιστοποιητικό αυτό αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να σφραγίσει καταστάσεις προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Όσοι επαγγελματίες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους έως 2/10/2024 προκειμένου να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη έγκριση των προγραμμάτων από το Συμβούλιο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.

2. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΦΕΤ – ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ενημερώνουμε επίσης ότι ο Ε.Ε.Σ.Ν. δυνάμει της 14708/2007 Υπουργικής απόφασης υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης στην Υγιεινή Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για χειριστές τροφίμων επιπέδου 1.

Χειριστής Τροφίμων (κανονισμός ΕΕ852/2004) είναι οποιοδήποτε πρόσωπο χειρίζεται άμεσα συσκευασμένα ή μη συσκευασμένα τρόφιμα, εξοπλισμό και εργαλεία για τρόφιμα ή επιφάνειες επαφής με τρόφιμα.

Δηλαδή, το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 10 ώρες (2 πεντάωρα).

Στους καταρτισθέντες θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Επιμόρφωσης βάσει της εγκυκλίου 14708/17-8-07 του ΕΦΕΤ, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν προσωρινά από την επιχείρηση, σε έλεγχο του ΕΦΕΤ. Στη συνέχεια σε ημερομηνία που θα ορίσει ο ΕΦΕΤ, οι καταρτιζόμενοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις αξιολόγησης για την οριστική πιστοποίησή τους.

Οι αιτήσεις και για τις δύο ως άνω επιμορφώσεις υποβάλλονται στο γραφεία του Συλλόγου ( Μικράς Ασίας και Αργοναυτών 10 – Ναύπλιο) .

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2752021998, 6973939006 και στο e-mail: e.sillogosnafpliou@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο θερμότερος χειμώνας στα χρονικά της χώρας

AGGELOS DRITSAS

Το 1ο τουρνουά Padel στην Αργολίδα είναι γεγονός

AGGELOS DRITSAS

Athens Pride 2024: Γεμίζει χρώματα η Αθήνα στην παρέλαση υπερηφάνειας…

AGGELOS DRITSAS

24h Swim For Good: Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία αγάπης στο Άργος για τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη

AGGELOS DRITSAS

 Ναύπλιο: Φορτηγό πλοίο συγκρούστηκε με αγκυροβολημένα σκάφη στο λιμάνι

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Θέλουν να μετατρέψουν το νεκροταφείο του Ναυπλίου σε Airbnb ? ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Γέμισε με παιδικές φωνές και χαμόγελα το γραφείο του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

«Απ’ το μπαλκόνι τ’ Αναπλιού».

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : Βυθισμένη στη θλίψη η κοινωνία του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ’ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ 7-4-2024  2 ΩΡΕΣ ( ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ )

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου:Η Σχολική Στέγη, η αναγκαιότητα της κατασκευής ενός νέου σχολείου για την μετεγκατάσταση του Επαγγελματικού Λυκείου Κρανιδίου και η πρόταση μας.

AGGELOS DRITSAS

Οι εγγραφές για την σεζόν 2024/25 ξεκίνησαν .

AGGELOS DRITSAS