ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου, ενημερώνει ότι συλλέγει αιτήσεις για τη πραγματοποίηση των σεμιναρίων επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικών Ασφαλείας.

Τα προγράμματα υλοποιούνται για τις παρακάτω κατηγορίες:

-Β’ κατηγορία – μεσαίας επικινδυνότητας ( συνεργεία, επιχειρήσεις επεξεργασίας ξύλου, μετάλλου, υφάσματος και δέρματος, οικοδομικά και παρόμοια επαγγέλματα, κατασκευή υαλοπινάκων, αναγόμωση πυροσβεστήρων, ανυψωτικές εργασίες, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.α. )

• Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι 35 ώρες. • Η επιμόρφωση του εργοδότη καλύπτει έως και 6 εργαζόμενους.

-Γ΄ κατηγορία – χαμηλής επικινδυνότητας ( γεωργία, κτηνοτροφία, εμπόριο, εστιατόρια, ξενοδοχεία, επικοινωνίες, μεταφορές, αποθηκεύσεις, τράπεζες, ασφάλειες, ενοικιάσεις κινητών και ακινήτων, διοικητικές – οικονομικές υπηρεσίες κ.α. ).

• Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι 10 ώρες. • Η επιμόρφωση του εργοδότη καλύπτει έως και 50 εργαζόμενους.

Στο τέλος κάθε προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ.

Το πιστοποιητικό αυτό αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να σφραγίσει καταστάσεις προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Όσοι επαγγελματίες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους έως 2/10/2024 προκειμένου να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη έγκριση των προγραμμάτων από το Συμβούλιο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.

2. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΦΕΤ – ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ενημερώνουμε επίσης ότι ο Ε.Ε.Σ.Ν. δυνάμει της 14708/2007 Υπουργικής απόφασης υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης στην Υγιεινή Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για χειριστές τροφίμων επιπέδου 1.

Χειριστής Τροφίμων (κανονισμός ΕΕ852/2004) είναι οποιοδήποτε πρόσωπο χειρίζεται άμεσα συσκευασμένα ή μη συσκευασμένα τρόφιμα, εξοπλισμό και εργαλεία για τρόφιμα ή επιφάνειες επαφής με τρόφιμα.

Δηλαδή, το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 10 ώρες (2 πεντάωρα).

Στους καταρτισθέντες θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Επιμόρφωσης βάσει της εγκυκλίου 14708/17-8-07 του ΕΦΕΤ, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν προσωρινά από την επιχείρηση, σε έλεγχο του ΕΦΕΤ. Στη συνέχεια σε ημερομηνία που θα ορίσει ο ΕΦΕΤ, οι καταρτιζόμενοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις αξιολόγησης για την οριστική πιστοποίησή τους.

Οι αιτήσεις και για τις δύο ως άνω επιμορφώσεις υποβάλλονται στο γραφεία του Συλλόγου ( Μικράς Ασίας και Αργοναυτών 10 – Ναύπλιο) .

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2752021998, 6973939006 και στο e-mail: e.sillogosnafpliou@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ? : Σουρωτήρι η οδός Αγία Ελεούσα – Λευκάκια στο Ναύπλιο … ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ποια θέματα θα απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Με σεβασμό και κατάνυξη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος το Άγιο Φως.

AGGELOS DRITSAS

Διαμαρτυρία αλιέων στο Ναύπλιο .… BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Στις 29 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Πουλάνε δημόσιο αναδασωτέο δάσος στην Ερμιονίδα – Πως κατάφεραν να το αποχαρακτηρίσουν

AGGELOS DRITSAS

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου για την «Δραστηριοποίηση ναυτικού πράκτορα»

AGGELOS DRITSAS

ΜΠΡΑΒΟ στο ΑΡΓΟΣ !! Στέφανος Μπάρλας – «Ακυβέρνητο Καράβι» | The Voice of Greece

AGGELOS DRITSAS

Ερχονται πρόστιμα σε 600.000 κατόχους οχημάτων

AGGELOS DRITSAS

Για βοριάδες 8 Μποφόρ προειδοποιεί το Λιμεναρχείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Ορφανό, επισκέφθηκαν

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ο Παλαμήδειος Άθλος – Δηλώστε συμμετοχή

AGGELOS DRITSAS