ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου, ενημερώνει ότι συλλέγει αιτήσεις για τη πραγματοποίηση των σεμιναρίων επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικών Ασφαλείας.

Τα προγράμματα υλοποιούνται για τις παρακάτω κατηγορίες:

-Β’ κατηγορία – μεσαίας επικινδυνότητας ( συνεργεία, επιχειρήσεις επεξεργασίας ξύλου, μετάλλου, υφάσματος και δέρματος, οικοδομικά και παρόμοια επαγγέλματα, κατασκευή υαλοπινάκων, αναγόμωση πυροσβεστήρων, ανυψωτικές εργασίες, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.α. )

• Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι 35 ώρες. • Η επιμόρφωση του εργοδότη καλύπτει έως και 6 εργαζόμενους.

-Γ΄ κατηγορία – χαμηλής επικινδυνότητας ( γεωργία, κτηνοτροφία, εμπόριο, εστιατόρια, ξενοδοχεία, επικοινωνίες, μεταφορές, αποθηκεύσεις, τράπεζες, ασφάλειες, ενοικιάσεις κινητών και ακινήτων, διοικητικές – οικονομικές υπηρεσίες κ.α. ).

• Η διάρκεια των σεμιναρίων είναι 10 ώρες. • Η επιμόρφωση του εργοδότη καλύπτει έως και 50 εργαζόμενους.

Στο τέλος κάθε προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ.

Το πιστοποιητικό αυτό αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να σφραγίσει καταστάσεις προσωπικού στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Όσοι επαγγελματίες ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους έως 2/10/2024 προκειμένου να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη έγκριση των προγραμμάτων από το Συμβούλιο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.

2. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΦΕΤ – ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ενημερώνουμε επίσης ότι ο Ε.Ε.Σ.Ν. δυνάμει της 14708/2007 Υπουργικής απόφασης υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης στην Υγιεινή Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για χειριστές τροφίμων επιπέδου 1.

Χειριστής Τροφίμων (κανονισμός ΕΕ852/2004) είναι οποιοδήποτε πρόσωπο χειρίζεται άμεσα συσκευασμένα ή μη συσκευασμένα τρόφιμα, εξοπλισμό και εργαλεία για τρόφιμα ή επιφάνειες επαφής με τρόφιμα.

Δηλαδή, το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 10 ώρες (2 πεντάωρα).

Στους καταρτισθέντες θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Επιμόρφωσης βάσει της εγκυκλίου 14708/17-8-07 του ΕΦΕΤ, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν προσωρινά από την επιχείρηση, σε έλεγχο του ΕΦΕΤ. Στη συνέχεια σε ημερομηνία που θα ορίσει ο ΕΦΕΤ, οι καταρτιζόμενοι θα υποβληθούν σε εξετάσεις αξιολόγησης για την οριστική πιστοποίησή τους.

Οι αιτήσεις και για τις δύο ως άνω επιμορφώσεις υποβάλλονται στο γραφεία του Συλλόγου ( Μικράς Ασίας και Αργοναυτών 10 – Ναύπλιο) .

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2752021998, 6973939006 και στο e-mail: e.sillogosnafpliou@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

“Πολιτιστική Ναυπλιάδα 2025” ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “ΝΙΚΗ” πραγματοποιεί ειδική εκδήλωση στο Ναύπλιο,

AGGELOS DRITSAS

«Μακάρι να είχα σκίσει το λαχείο»: Το τραγικό τέλος του «πιο τυχερού ανθρώπου της Καρδίτσας» που κέρδισε 2 εκατ. ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης: Η τοξικότητα αυτών των εκλογών δεν έχει προηγούμενο!

AGGELOS DRITSAS

Η ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων της Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Λαμπερή Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού παιδικού σταθμού Κρανιδίου.

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

AGGELOS DRITSAS

Ευαισθητοποίηση για τα ζώα συντροφιάς

AGGELOS DRITSAS

Scania: Φορτηγά με φωτοβολταϊκά!

AGGELOS DRITSAS

Εξελέγησαν 15 Δήμαρχοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – Σε 5 Δήμους η μάχη μεταφέρεται την 2η Κυριακή

AGGELOS DRITSAS

Με νίκη στην πρεμιέρα της National League 2 ξεκίνησε ο Αργοναύτης Νέας Κίου

AGGELOS DRITSAS