ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Σε περισσότερες δόσεις θα μπορούν να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ φέτος, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των δώσεων σε 11 από 10, ξεκινώντας μάλιστα τη διαδικασία ένα μήνα νωρίτερα. 

Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν εφέτος να εξοφλήσουν τον Φόρο σε 11 αντί για 10 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται στο τέλος Απριλίου, αντί για το τέλος Μαΐου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα κερδίσουν έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τις κατοικίες που έχουν ασφαλίσει για φυσικές καταστροφές και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία η ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ με στόχο τα νέα εκκαθαριστικά να φτάσουν στους φορολογούμενους τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν φοροαπαλλαγές για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα βάλουν ενοικιοστάσιο σε κλειστά ακίνητα, όπως προτείνει η ΠΟΜΙΔΑ, επισημαίνοντας ότι «είναι κάτι που έχουμε συζητήσει στο υπουργείο. Είναι μία πρόταση που δεν μπορεί εύκολα να απορριφθεί. Έχω δώσει οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να κάνουν τις σχετικές μελέτες, ώστε να δούμε και με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τον πραγματικό αριθμό των ακινήτων και να κάνουμε με βάση τα στοιχεία αυτά μία ανάλυση κόστους-οφέλους. Προκειμένου να είμαστε σίγουροι από τον έλεγχο και τις διασταυρώσεις που θα κάνουμε, τόσο τον πραγματικό αριθμό των κενών διαμερισμάτων αλλά και για όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους. Έτσι ώστε η απόφαση που θα πάρουμε να βασίζεται σε περισσότερα δεδομένα».

Παράταση στον ΦΠΑ

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε και την αναστολή ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα, έως το τέλος του 2025.

Πρόκειται για μια παρέμβαση που στόχο έχει να αυξήσει την προσφορά κατοικίας την αγορά, που σήμερα αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός «πάνω απ’ όλα θεωρούμε ότι η έλλειψη στέγης αντιμετωπίζεται πρωτίστως με παραγωγή στέγης».

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Κλειστός δρόμος στην Ασίνη για 10 μέρες

diktio

Αύξηση σοκ στις κλήσεις για παιδιά σε κίνδυνο το 2023!

admin

Σπείρα Γεωργιανών δρούσε και στο Ναύπλιο – Διαρρήξεις, εκβιασμοί, αρπαγές και τοκογλυφία

admin

Μεγάλη νίκη του Παναργειακού επί της Α.Ε. Ερμιονίδας

diktio

Αφιέρωμα:Ποιός ήταν ο «γιούκος- σε κάθε παλιό σπίτι ..

admin

Δημοτικό Σχολείο έβαλε αυτοσχέδια σπιτάκια με κουβερτούλες για τα αδέσποτα

admin

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του μικρού Νικόλα: «Μάνα να το προσέχεις…»

admin

Η Γυμναστική Ένωση Αργολίδας ξεκινάει τις προπονήσεις

diktio

Γ. Γαβρήλος από την Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης: Ο αγροτικός κόσμος είναι σε αδιέξοδο

diktio

Άργος: Έφυγε από τη ζωή ο αστυνομικός Αλέκος Τασσόπουλος

admin

Ο κόσμος υποδέχεται με ελπίδα το 2024!

admin

Διήμερο με διακοπές ρεύματος σε χωριά του Ναυπλίου και του Άργους

diktio