ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Την αντίδρασή της για την επίδειξη μόδας που πραγματοποιήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο, μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, εκφράζει με δήλωσή της η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

O τουρκοβρετανικής καταγωγής σχεδιαστής Erdem Moralioglu πραγματοποίησε την τελευταία του επίδειξη πασαρέλας στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

“Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία” αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός.

“Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως” καταλήγει η κα Μενδώνη.

Η επίδειξη μόδας

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα The Thelegraph ο Τούρκος σχεδιαστής Erdem Moralıoğlu πραγματοποίησε την τελευταία του επίδειξη πασαρέλας στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα. «Τα αρχαία ελληνικά γλυπτά εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο, αφού μεταφέρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές του 1800 από τον Thomas Bruce, 7ο κόμη του Έλγιν» αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει, το σκηνικό ήταν μια δήλωση που υπογράμμιζε την έμπνευση για τη φθινοπωρινή συλλογή μόδας του Erdem: την κομψή γκαρνταρόμπα της Αμερικανοελληνίδας σοπράνο Μαρίας Κάλλας.

«Η Κάλλας είχε ξεριζωθεί», δήλωσε ο Μοραλιόγλου στα παρασκήνια, σημειώνοντας ότι γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς και μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε στην Αθήνα. «Ήθελα να παρουσιάσω σε έναν χώρο που να φέρνει στο μυαλό την ελληνικότητά της. Αυτή η ιδέα του να είναι κάποιος από κάπου και να καταλήγει κάπου αλλού με ενδιαφέρει πολύ. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιοι παραλληλισμοί εκεί» σημειώνει ο Τούρκος σχεδιαστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νότης Σφακιανάκης  «Αδελφέ θα τα ξαναπούμε»

AGGELOS DRITSAS

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να σώσει τον πλανήτη;

AGGELOS DRITSAS

Βασιλόπιτα έκοψε ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Με μεγάλο ενδιαφέρον η ομιλία της Κοσμήτορος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Harvard

AGGELOS DRITSAS

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΠΑΝΑΣΙΝΑΙΚΟΣ 2024 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Καλλιάνος: «Χιονοεκπλήξεις» από την Κυριακή και στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

Εορτάζει η πόλη του Ναυπλίου τον πολιούχο της Άγιο Αναστάσιο τον Νεομάρτυρα.

AGGELOS DRITSAS

Κρανιδιώτικη Αποκριά = Κρανιδιώτικη Λύριζα! >LIVE BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Συναγερμός για 35 σχολεία – Εστάλη απειλητικό email για βόμβα

AGGELOS DRITSAS

Εκφράζουμε τον σεβασμό μας προς τον Σεβασμιότατο

AGGELOS DRITSAS

Φωτίστηκε «μπλε» το παλαιό Δημαρχείου του Άργους για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Ποδηλατάδα Αγάπης στα Πυργιώτικα Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS