ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας στη συνεδρίαση της 9ης Απριλίου 2024, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου, η οποία προβλέπεται στο νέο σχέδιο νόμου “Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης”, όπως αυτό αναρτήθηκε στις 4 Απριλίου 2024 για δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, το ψήφισμα διαμαρτυρίας τονίζει ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και άδικη πρόταση, η οποία συνιστά σοβαρή υποβάθμιση του Δήμου Ερμιονίδας και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει δεκτή από τους κατοίκους της περιοχής μας, από την στιγμή που αποτελεί σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχικές προτάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι οποίες στηριζόμενες σε ουσιαστικά τεχνοκρατικά και οικονομικά κριτήρια, προέβλεπαν την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Δηλαδή, ότι ο Δήμος Ερμιονίδας αριθμεί 13.567 μόνιμους κατοίκους, πληθυσμός που κατά την καλοκαιρινή περίοδο τετραπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης, ενώ αποτελεί επαγγελματική έδρα 20 δικηγόρων και 5 συμβολαιογράφων.

Επίσης, ότι είναι ένας Δήμος απομονωμένος και απομακρυσμένος από τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αφού απέχει 75 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και 85 χιλιόμετρα από το Άργος, μια χιλιομετρική απόσταση η οποία για να διανυθεί με όχημα απαιτείται πάνω από μία ώρα οδήγησης σε ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο, στο οποίο κατά τους χειμερινούς μήνες διακόπτεται συχνά η κυκλοφορία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ακόμα τονίζεται η ιστορικότητα και η λειτουργικότητα του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και λειτουργεί αδιαλείπτως μέχρι σήμερα, κάνοντας και χρέη Πταισματοδικείου, εκδικάζοντας τις ποινικές υποθέσεις που αφορούσαν τους κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδας. 

Εκδίδει ανά έτος πλήθος αποφάσεων και περαιώνει καθημερινά πολύ μεγάλο όγκο πράξεων και υποθέσεων, όπως προσημειώσεις, προσωρινές διαταγές, κληρονομητήρια, αποποιήσεις, πιστοποιητικά, διαθήκες, διαταγές πληρωμής και απόδοσης μισθίου, εκθέσεις κ.λπ..

Τέλος, ζητείται η αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο και επισημαίνεται η κοινωνική αναγκαιότητα μιας τέτοιας απόφασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Δήμος Ερμιονίδας θα συνεχίσει προς κάθε αρμόδια υπηρεσία και προς κάθε υπεύθυνο για το ζήτημα Κυβερνητικό αξιωματούχο, τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν στόχο την αναβάθμιση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Γραφείο Δημάρχου

Η Επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη:

3043 Κατάργηση Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διακοπές ηλεκτροδότησης σε χωριά της Αργολίδας την Κυριακή 29/10

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Πτωχός: «4,5 Εκατ. Ευρώ για τη Βελτίωση της Προσχολικής Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο»

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΛΜΑ 4Χ4 ΝΑΥΠΛΙΟΥ:18ο Ράλλυ Σπριντ Ναυπλίου 2025…

AGGELOS DRITSAS

Αδιανόητη τραγωδία : Ηλικιωμένη έπεσε και σκοτώθηκε όταν της έκανε «χαρές» ο σκύλος της

AGGELOS DRITSAS

Θερμά συγχαρητήρια στη σχολική ομάδα χάντμπολ αγοριών του 2ου ΓΕΛ Άργους

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Κάτω από 60% η πρόσμιξη νερού του Ανάβαλου με της Λέρνης

AGGELOS DRITSAS

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ # ΜΑΡΤΙΟΣ 2024

AGGELOS DRITSAS

91 συμμετοχές στην «Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2023»

AGGELOS DRITSAS

Σκακιστικό διήμερο από τη Σκακιστική Ακαδημία Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα: «Γυναίκα και Αναπηρία: Δικαιώματα, Ενδυνάμωση, Προοπτικές» ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ – Το Σάββατο, 19 Ιουλίου 25, στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημαρχείου Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Ερωτήματα από τους “Φίλους Υγροβιότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου Αργολίδας” για τον πέτρινο μώλο μέσα στη θάλασσα

AGGELOS DRITSAS