ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Έως €10.000 τα πρόστιμα

Με ειδικό λογισμικό στα ειδικά Tablet οι εφοριακοί θα μπορούν να «σκανάρουν» τις πινακίδες των Ι.Χ για να διαπιστώσουν αν οι οδηγοί είναι ασφαλισμένοι, αν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας και αν κάποιο όχημα θα έπρεπε, κανονικά, να βρίσκεται σε ακινησία.

Το λογισμικό θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, θα είναι φορτωμένο στα scanner των εφοριακών και οι πρώτες «κρούσεις» θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο. Όταν εντοπίζονται οχήματα δηλωμένα σε ακινησία θα «πέφτουν» πρόστιμα της τάξης των 10.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής θα φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης.

Τα ηλεκτρονικά «μπλόκα» θα στηθούν σε σημεία-κλειδιά όπου καταγράφεται η διέλευση χιλιάδων οχημάτων σε καθημερινή βάση.

Ο έλεγχος θα διενεργείται κατόπιν έκδοσης εντολής ελέγχου ή κατόπιν ηλεκτρονικών διασταυρώσεων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με άντληση στοιχείων από τους παραχωρησιούχους αυτοκινητοδρόμων, δηλαδή από Αττική Οδό και εθνικό δίκτυο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα μπορούν έτσι να εντοπίζουν μέσω ειδικής εφαρμογής κινητών συσκευών για τη σάρωση πινακίδων, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που, ενώ έχουν δηλωθεί σε ακινησία, βρίσκονται να κυκλοφορούν ή να έχουν κυκλοφορήσει. Τα πρόστιμα θα κόβονται και θα στέλνονται ψηφιακά με email και μέσω Taxis.

Οπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση «όχημα, για το οποίο έχει δηλωθεί ακινησία, εάν εντοπισθεί στο πλαίσιο ελέγχων, είτε διερχόμενο, είτε σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική δήλωση ακινησίας, αίρεται αυτοδικαίως η ακινησία και επιβάλλεται, πέραν των Τελών Κυκλοφορίας και πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, όμως, αφενός το πρόστιμο τριπλασιάζεται, αφετέρου αφαιρείται για 3 χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος».

Τα οχήματα σε ακινησία- περίπου 100.000 κάθε χρόνο- είναι μόνο η αρχή, καθώς το ψηφιακό σκανάρισμα θα αποκαλύπτει και άλλες παραβάσεις, όπως η κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων και η κυκλοφορία αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών που δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ. Εφόσον εντοπιστούν παραβάσεις θα ειδοποιείται ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

Σε περίπτωση ανασφάλιστου οχήματος:

  • 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης,
  • 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης,
  • 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται οφειλή τελών κυκλοφορίας ενός τουλάχιστον έτους θα βεβαιώνονται στο σύνολό τους τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας μετά του προστίμου που αναλογεί. Πρακτικά δηλαδή θα καταβάλλονται τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας… διπλά!

Πέραν από την εφαρμογή στα κινητά, στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ εντάσσεται επίσης σύστημα παρακολούθησης της κίνησης επαγγελματικών οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων κατά την είσοδο και την κυκλοφορία τους στη χώρα. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει τεχνολογικό εξοπλισμό (κάμερες, μπάρες, υποδομές κ.λπ.) και αυτόματη αναγνώριση και καταγραφή στοιχείων οχημάτων παντός τύπου (Ι.Χ., φορτηγών, λεωφορείων, βυτιοφόρων, μοτοσυκλετών κ.λπ.) κατά τη διέλευσή τους από συγκεκριμένο σημείο ελέγχου. Αυτά θα εγκατασταθούν σε περίπου 30 συνοριακά σημεία και λιμένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέος ΚΟΚ: Οι 7 ριζικές αλλαγές που φέρνει – Όρια ταχύτητας, πρόστιμα , παραβάσεις

AGGELOS DRITSAS

Μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και ευαισθητοποίησης στο Ναύπλιο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

AGGELOS DRITSAS

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στο Ναύπλιο για την ¨4η Λευκή Νύχτα”

AGGELOS DRITSAS

Αρχιφύλακας “πελάτης” των εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Ανδριανός : Ορίστηκα Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος

AGGELOS DRITSAS

Μαλτέζος για Μητσόπουλο: Ζήτησα και Έλαβα την Παραίτηση του Δ. Μητσόπουλου

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση σε ενημερωτική δράση με θέμα: “Η Εθελοντική Αιμοδοσία και τα Οφέλη της”

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Ζέστη αλλά και καταιγίδες σήμερα

AGGELOS DRITSAS

Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου στις σπηλιές των Διδύμων

AGGELOS DRITSAS

Άλλαξαν από σήμερα οι ώρες κοινής ησυχίας – Αναλυτικά οι αλλαγές και οι απαγορεύσεις

AGGELOS DRITSAS