ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Έως €10.000 τα πρόστιμα

Με ειδικό λογισμικό στα ειδικά Tablet οι εφοριακοί θα μπορούν να «σκανάρουν» τις πινακίδες των Ι.Χ για να διαπιστώσουν αν οι οδηγοί είναι ασφαλισμένοι, αν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας και αν κάποιο όχημα θα έπρεπε, κανονικά, να βρίσκεται σε ακινησία.

Το λογισμικό θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, θα είναι φορτωμένο στα scanner των εφοριακών και οι πρώτες «κρούσεις» θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο. Όταν εντοπίζονται οχήματα δηλωμένα σε ακινησία θα «πέφτουν» πρόστιμα της τάξης των 10.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής θα φτάνουν μέχρι και την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης.

Τα ηλεκτρονικά «μπλόκα» θα στηθούν σε σημεία-κλειδιά όπου καταγράφεται η διέλευση χιλιάδων οχημάτων σε καθημερινή βάση.

Ο έλεγχος θα διενεργείται κατόπιν έκδοσης εντολής ελέγχου ή κατόπιν ηλεκτρονικών διασταυρώσεων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με άντληση στοιχείων από τους παραχωρησιούχους αυτοκινητοδρόμων, δηλαδή από Αττική Οδό και εθνικό δίκτυο. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα μπορούν έτσι να εντοπίζουν μέσω ειδικής εφαρμογής κινητών συσκευών για τη σάρωση πινακίδων, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που, ενώ έχουν δηλωθεί σε ακινησία, βρίσκονται να κυκλοφορούν ή να έχουν κυκλοφορήσει. Τα πρόστιμα θα κόβονται και θα στέλνονται ψηφιακά με email και μέσω Taxis.

Οπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση «όχημα, για το οποίο έχει δηλωθεί ακινησία, εάν εντοπισθεί στο πλαίσιο ελέγχων, είτε διερχόμενο, είτε σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική δήλωση ακινησίας, αίρεται αυτοδικαίως η ακινησία και επιβάλλεται, πέραν των Τελών Κυκλοφορίας και πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, όμως, αφενός το πρόστιμο τριπλασιάζεται, αφετέρου αφαιρείται για 3 χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος».

Τα οχήματα σε ακινησία- περίπου 100.000 κάθε χρόνο- είναι μόνο η αρχή, καθώς το ψηφιακό σκανάρισμα θα αποκαλύπτει και άλλες παραβάσεις, όπως η κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων και η κυκλοφορία αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών που δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ. Εφόσον εντοπιστούν παραβάσεις θα ειδοποιείται ο κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

Σε περίπτωση ανασφάλιστου οχήματος:

  • 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης,
  • 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης,
  • 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται οφειλή τελών κυκλοφορίας ενός τουλάχιστον έτους θα βεβαιώνονται στο σύνολό τους τα οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας μετά του προστίμου που αναλογεί. Πρακτικά δηλαδή θα καταβάλλονται τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας… διπλά!

Πέραν από την εφαρμογή στα κινητά, στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ εντάσσεται επίσης σύστημα παρακολούθησης της κίνησης επαγγελματικών οχημάτων και εμπορευματοκιβωτίων κατά την είσοδο και την κυκλοφορία τους στη χώρα. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει τεχνολογικό εξοπλισμό (κάμερες, μπάρες, υποδομές κ.λπ.) και αυτόματη αναγνώριση και καταγραφή στοιχείων οχημάτων παντός τύπου (Ι.Χ., φορτηγών, λεωφορείων, βυτιοφόρων, μοτοσυκλετών κ.λπ.) κατά τη διέλευσή τους από συγκεκριμένο σημείο ελέγχου. Αυτά θα εγκατασταθούν σε περίπου 30 συνοριακά σημεία και λιμένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ για την 192η εθελοντική αιμοδοσία στοΆργος

AGGELOS DRITSAS

ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΕΞΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!!!! Επαναλαμβάνω. 260.000 ευρώ όλα με απευθείας αναθέσεις.

AGGELOS DRITSAS

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος :Eίχα την τεράστια τιμή να βραβευτώ ,στα πλαίσια επιστημονικής ημερίδας της Ένωσης ποινικολόγων και μαχόμενων δικηγόρων

AGGELOS DRITSAS

Καλή επιτυχία στην όμορφη Μις Κόσμος

AGGELOS DRITSAS

Ύδρα: Σύλληψη 13 αλλοδαπών τουριστών που έβαλαν φωτιά με… πυροτεχνήματα

AGGELOS DRITSAS

Φωτίστηκε «μπλε» το παλαιό Δημαρχείου του Άργους για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής!

AGGELOS DRITSAS

Ο Αχιλλέας Φιχτίου ανακηρύχθηκε πρωταθλητής για τη σεζόν 2024-25

AGGELOS DRITSAS

Κύπελλο Ελλάδας: Κλήρωση 1ης, 2ης & 3ης Φάσης BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αργολίδας στην Δράση «INNOVATION OFFICE»

AGGELOS DRITSAS

Δίδυμα: Επιμνημόσυνη Δέηση εις μνήμην των Εκτελεσθέντων Διδυμιωτών

AGGELOS DRITSAS

Αλλαγές στη νομοθεσία για τα ελαιόλαδα και πυρηνέλαια

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Νέου Σχολείου

AGGELOS DRITSAS