ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Εχθές το απόγευμα, βρέθηκα στο Εργατικό Κέντρου του Ναυπλίου, στην εκδήλωση που είχαν διοργανώσει οι υπάλληλοι των δύο όμορων ΔΕΥΑ Άργους και Ναυπλίου για το ζήτημα της συγχώνευσης των δύο δημοτικών επιχειρήσεων.

Ακούστηκαν πολλές επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο συνένωσης είτε προβλέποντας “ιδιωτικοποίηση του νερού” είτε από εργαζομένους που ανησυχούν το τι θα μπορούσε να σημάνει η συγχώνευση για την εργασιακή τους κατάσταση.

Βρέθηκα λοιπόν εκεί και αναφέρθηκα στα πολλαπλά οφέλη που είναι πολλά, σημαντικά και αφορούν το σύνολο των πολιτών και των καταναλωτών των ΔΕΥΑ.

– Η διαγραφή σε ποσοστό 70% του τερατώδους χρέους των δύο ΔΕΥΑ προς τη ΔΕΗ. Δηλαδή των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ της ΔΕΥΑΑΡΜ και των 14, 5 εκατομμυρίων της ΔΕΥΑΝ. Δηλαδή δεν ενδιαφέρει να γλιτώσουν οι δημότες του Άργους και του Ναυπλίου τόσα εκατομμύρια; Δηλαδή να γλιτώσουμε 18,2 εκατομμύρια ευρώ περίπου!

– Η διαχείριση της λυματολάσπης.

– Η διεκδίκηση ενός εργοστασίου διύλισης νερού που θα λύσει άπαξ και δια παντός το πρόβλημα της ύδρευσης των Δήμων Άργους και Ναυπλίου. Δηλαδή το καλοκαίρι που στερεύει η Λέρνα τι θα πίνουμε; Αναβάλουμε, όπως φέτος με τόση αγωγιμότητα;

– Θα μπορούμε να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του Βιολογικού σε τριτοβάθμιο με τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε το νερό που θα παράγεται για άρδευση. Στην εποχή της λειψυδρίας που ζούμε αυτό θα ήταν σωτήριο!

– Η προστασία του Αργολικού Κόλπου με πολύ καλύτερη λειτουργία του Βιολογικού.

– Η σύνδεση του βιολογικού καθαρισμού στον πρώην Δήμο Λέρνης.

Είναι σίγουρα λοιπόν περισσότερα αυτά που μας ενώνουν και τίποτα δεν μας χωρίζει με μια ενιαία πολιτική και ορθολογική διαχείριση που θα προκύψει μέσα από διαβούλευση με τους πολίτες σε αγαστή συνεργασία και των δύο δήμων. Οφείλουμε και έχουμε χρέος να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές απτά αποτελέσματα. Ιδεολογικές αγκυλώσεις, προσπάθεια αντιπολίτευσης και δημιουργίας κλίματος εργασιακής ανασφάλειας σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα μόνο πίσω μπορούν να μας κρατήσουν απέναντι σε μια τεράστια ευκαιρία που μας δίνεται.

#ioannismaltezos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΧΑΡΗΣ ΣΕΛΛΗΣ : Οικογένεια , ακόμα και μετά από μια δύσκολη μέρα ,

AGGELOS DRITSAS

Κόρινθος: Νεκρός εντοπίστηκε νεαρός άντρας στο κανάλι του Ισθμού

AGGELOS DRITSAS

Η “Γιορτή της Τουλίπας” τη Δευτέρα του Πάσχα στα Δίδυμα ΒΙΝΤΕΟ LIVE * DRONE

AGGELOS DRITSAS

Τράπεζες: Τέλος οι κάρτες – Πώς θα κάνουμε τις συναλλαγές

AGGELOS DRITSAS

Η Κρύα Βρύση είναι στην καρδιά μας

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης: Το Αδάμι είναι ένα χωριό του Δήμου μας όπου κυριαρχεί το κτηνοτροφικο και αγροτικό κομμάτι!

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Άργους

AGGELOS DRITSAS

Η Κινητή Ομάδα Υγείας Αργολίδας ενημερώνει: Τα σημεία διενέργειας rapid tests από 20 έως 26/1

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

AGGELOS DRITSAS

Τα Γαλλικά στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Απ’ το μπαλκόνι τ’ Αναπλιού (μέρος 4ο): Το πανηγύρι της Ευαγγελίστριας (Πρόνοιας) Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS