Connect with us

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Ζητάει στοιχεία ο Τ.Λάμπρου για την τραγική κατάσταση της Δημοτικής & Αγροτικής οδοποιίας του Δήμου

Published

on

LAMPROU

Στα πλαίσια ψήφισης του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2022, σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου θα ήθελα να μας ενημερώσετε για την χρονική περίοδο 1/1/2018 έως και 31/12/2021, ποιό το συνολικό ποσό των χρηματοδοτήσεων που διατέθηκαν στην δημοτική και αγροτική οδοποιία στο Δήμο Ερμιονίδας, τόσο για την συνολική επισκευή δρόμων – οδών, όσο για την συντήρηση αυτών.

Επιθυμούμε την αναλυτική παρουσίαση των πηγών χρηματοδοτήσεων π.χ. ΣΑΤΑ όλων των ετών, χρηματοδότηση Ζορμπάς, ΑΠΕ κτλ και την ολοκληρωμένη καταγραφή των αγροτικών και δημοτικών δρόμων στους οποίους έγινε επισκευή ή συντήρηση.

Η παρέμβασή μας αυτή σχετίζεται τόσο με τις μεγάλες ανάγκες που έχει ο δήμος μας, ο τόπος μας, για την επισκευή και συντήρηση της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, για την καταγραφή των αναγκών που υπάρχουν, στα πλαίσια των προτάσεων των κοινοτήτων μας, τις προτεραιότητες της διοίκησής του δήμου, στα πλαίσια υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος του 2022.

Φυσικά, αυτό που έχει ακόμα μια μεγάλη σημασία, είναι να δούμε τις παρεμβάσεις των προηγούμενων ετών, την ποιότητα της συντήρησης και το επίπεδο της ποσοτικής και ποιοτικής παρέμβασης στην δημοτική και αγροτική οδοποιία.

Η έννοια της καταγραφής και της αξιολόγησης των παρεμβάσεων του δήμου μας είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο για την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος στους δημότες και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία.

Τα μεγάλα παράπονα των δημοτών μας και οι μεγάλες ανάγκες που έχουν καταγραφεί, διαμορφώνουν την ανάγκη για μια συνολική μεγάλη παρέμβαση του δήμου στην δημοτική και αγροτική οδοποιία, αλλά και για μια νέα προσέγγιση στο επίπεδο της επισκευής και συντήρησης, ώστε οι αναγκαίες επισκευές και παρεμβάσεις να μην έχουν διάρκεια ενός χρόνου και να επαναλαμβάνονται, δυστυχώς, κάθε χρόνο αλλά να έχουν διάρκεια και αντοχή στο χρόνο. Αξίζει να δούμε την συνολική εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης, να μετρήσουμε αποτελέσματα, και να διορθώσουμε αδυναμίες, παραλείψεις, παραβλέψεις, κακοτεχνίες και φαινόμενα αδιαφορίας για το τελικό αποτέλεσμα.

Με εκτίμηση

Τάσος Λάμπρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Tα έβαψε όλα μπλε – ο Γιάννης Τσαμαδός

Published

on

By

ScreenHunter 2764

Οριοθετήθηκαν για μια ακόμα φορά οι δύο θέσεις για παρκάρισμα των ΑΜΕΑ στην κεντρική πλατεία του Κρανιδίου από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Ελπίζουμε οι Δημότες μας να τις σεβαστούν και να μην παρκάρουν στο σημείο αυτό ώστε να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Γιάννης Τσαμαδός. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Τι συμβαίνει με τους εμπρησμούς κάδων απορριμμάτων στην Ερμιονίδα

Published

on

By

271929267_2967297226913604_3579230539703644004_n

Τις ημέρες των εορτών στο Κρανίδι άγνωστοι δράστες πυρπόλησαν 5 κάδους απορριμμάτων ενώ το φαινόμενο επεκτάθηκε σήμερα και στην Κοιλάδα. 
Κάποιοι ανεγκέφαλοι γύρω στις 4 το πρωί έβαλαν φωτιά σε 3 κάδους ανακύκλωσης στην ιχθυόσκαλα της Κοιλάδας.

“Αν πιστεύουν αυτοί οι θρασύδειλοι ότι με τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες θα πλήξουν την Δημοτική Αρχή και ότι θα την αποπροσανατολίσουν από την υλοποίηση του προγράμματος της είναι βαθιά γελασμένοι.

Η Δημοτική Αρχή Γεωργόπουλου ούτε απειλείται ούτε έχει να φοβηθεί κάτι. Ας θυμηθούν λοιπόν αυτοί την λαϊκή παροιμία: “Αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αγαπάει όμως και τον νοικοκύρη” και ας προσέξουν γιατί σύντομα θα βρεθούν στον δρόμο μας και θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη” ανέφερε ο Γιάννης Τσαμαδός Αντιδήμαρχος Καθαριότητας.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: η Αυτοδιοίκηση κοιμάται… Ο πολεοδόμος είναι ένα επάγγελμα που δεν υπάρχει.?

Published

on

By

1111111111111111

“Μπάχαλο” η Ερμιονίδα Κύριε δήμαρχε και κύριε πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης

Κύριε δήμαρχε και κύριε πρόεδρε της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης μπορείτε να μας ενημερώσετε και εμάς τους απλούς δημότες με τι πολεοδομικές άδειες και τι εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες (έχουμε αναφερθεί) γίνονται αυτά τα έργα;; -> ΦΩΤΟ κι’ όχι μόνο… 

…ή το κλείσαμε το μαγαζί που λέγεται Κράτος και Δήμος και λειτουργούμε στον αυτόματο πιλότο 

και λέτε, αφήστε αυτόν να γράφει… 

… «Το πολύ – πολύ εάν συνεχίσει, θα του στείλουμε για μια ακόμα φορά τα αστυνομικά όργανα  να τον συλλάβουν!!! για να βάλλει μυαλό»

STAM. DAM.D.ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 

ΑΡΓΟΛΙΔΑTV.GR – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 3]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Αναφορά Λάμπρου – Αποστόλου στην Αποκεντρωμένη για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας

Published

on

By

cropped-wp_20160907_15_20_53_pro

Αναφορά κατέθεσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου και Παναγιώτης Αποστόλου σχετικά τόσο με την έγκριση της απόφασης για το τεχνικό πρόγραμμα ,όσο με την έγκριση της απόφασης για τον προυπολογισμού της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ,η παρέμβαση αυτή σχετίζεται με την δυνατότητα της εποπτεύουσας αρχής να εξετάσει διεξοδικά τις παραπάνω αποφάσεις και να ζητήσει τα αυτονόητα ,την ανάκληση ,την διόρθωση και την επανάληψη αυτών σύμφωνα με την κείμενη διαδικασία .

Στις 31/12/2021 παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. ο πιο ελλειμματικός και εξωπραγματικός ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της τελευταίας δεκαετίας και ένα ανύπαρκτο τεχνικό πρόγραμμα τριών (3 )μόνο κωδικών ,εμείς αυτονόητα τον καταψηφίσαμε ,καταθέσαμε τις απόψεις μας , όμως έχουμε και την υποχρέωση να δημοσιοποιήσουμε τις θέσεις μας και να προβούμε σε κάθε ενέργεια που θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα ΔΗΜΟΥ και των Δημοτών μας.

Η ανάκληση και η διόρθωση του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ είναι μονόδρομος από το νέο Διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης που θα προκύψει τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με προβλεπόμενες αποφάσεις του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

Η παρέμβαση μας , και αυτές που προηγήθηκαν αποδεικνύουν ότι κύριο μέλημα μας είναι η τήρηση της νομιμότητας ,η ορθή διαχείριση ,η αποτελεσματική διοίκηση που θα υλοποιεί ένα αναγκαίο τεχνικό πρόγραμμα ,στα πλαίσια ενός πραγματικού και ρεαλιστικού ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ –ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Προς:
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου

Διεύθυνση Διοίκησης
Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ν. Αργολίδας
Ναύπλιο

Θέμα: Καταγγελία – Αναφορά για τη μη ορθή σύνταξη Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2022

Με την επιστολή μας γνωστοποιούμε στην υπηρεσίας σας την πρόθεσή μας στα πλαίσια αναφοράς – καταγγελίας με σκοπό να εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή τις αποφάσεις 271/2021 του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας σχετικά με «Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Ο.Ε. 2022» και 272/2021 του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας σχετικά με «Έγκριση Προϋπολογισμού Ο.Ε. 2022». Στις συγκεκριμένες συνεδριάσεις εμείς ως εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., καταψηφίσαμε τόσο το Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και τον Προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα σας αναφέρουμε τα εξής:

Α) Για την απόφαση 271/2021 που αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι μία απόφαση η οποία δεν έχει καμία σχέση με Τεχνικό Πρόγραμμα. Έχει μόνο τρεις κωδικούς που σχετίζονται με αυτοχρηματοδότηση, με ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, συνολικού ποσού 31.000€ και ένα συνεχιζόμενο έργο που βασίζεται σε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεν νοείται όταν ο προτεινόμενος προϋπολογισμός είναι της τάξης των 6.483.632,19€ να παρουσιάζει τεχνικό πρόγραμμα της τάξεως μόνο των 31.000€ με τρεις νέους κωδικούς.

Επίσης γνωρίζετε ότι οι πόροι από το ειδικό τέλος 80% και του άρθρου 43 του Ν. 2065/1992 χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κατασκευή έργων ή την εξόφληση τοκοχρεωλυσίων δανείων. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον προτεινόμενο προϋπολογισμό, που αφορά τις δύο δημοτικές ενότητες Κρανιδίου και Ερμιόνης, το ποσό του 80% ανέρχεται στο ύψος των 245.310,19€. Άρα δεν είναι δυνατό το τεχνικό πρόγραμμα να είναι της τάξεως μόλις των 31.000€.

Επίσης γνωρίζουμε ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία και κατευθύνσεις της κεντρικής διοίκησης περί αλλαγής τιμολογιακής πολιτικής σχετικά με το ειδικό τέλος 80%, βάση της οποίας ανάλογα με τα έτη εφαρμογής του στις διαφορετικές δημοτικές ενότητες κάθε δήμου, χρειάζεται αναθεώρηση έως και κατάργηση.

Εμείς πιστεύουμε ότι ένα τεχνικό πρόγραμμα πρέπει να είναι εξειδικευμένο και να αναφέρει με σαφήνεια τα έργα που είναι αναγκαία και απαραίτητα και πρέπει να εκτελεστούν κατά το επόμενο έτος στις δύο δημοτικές ενότητες Κρανιδίου και Ερμιόνης. Το τεχνικό πρόγραμμα πρέπει να σχετίζεται με την επενδυτική προοπτική της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και πρέπει να αφορά έργα ύδρευσης, έργα αποχέτευσης και συστήματα αυτοματισμών. Δεν είναι δυνατό κανένα από τα 9 διαφορετικά δίκτυα ύδρευσης και 4 δίκτυα αποχέτευσης των κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας να μην απαιτούν αντικατάσταση, επέκταση ή εκσυγχρονισμό. Δεν νοείται ένα τεχνικό πρόγραμμα να μην συνοδεύεται από ένα πίνακα επενδυτικών δαπανών για το οικονομικό έτος 2022.

Άρα η ανυπαρξία ουσιαστικού και ρεαλιστικού τεχνικού προγράμματος οδηγεί στην πρότασή μας για ανάκληση της απόφασης 271/2021 και την ανάγκη να ξανασυζητηθεί το τεχνικό πρόγραμμα του 2022 σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. και με το δεδομένο ότι θα προκύψει νέο διοικητικό συμβούλιο μέσα στον Ιανουάριο με θητεία τα δύο επόμενα έτη, γιατί το απερχόμενο ολοκλήρωσε τη θητεία του στις 31/12/2021.

Β) Επίσης ζητούμε την παρέμβασή σας για την μη έγκριση της απόφασης 272/2021 του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., γιατί ο προϋπολογισμός στηρίχθηκε σε ένα ανύπαρκτο τεχνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι προβληματικός, ελλειμματικός και πλασματικός.

Συγκεκριμένα:

· Στον κωδικό εσόδων 30 «Χρεούμενα πελατών» το ποσό ανέρχεται στο ποσό των 1.862.729,38€ και έχει αυξηθεί κατά 16% από το 2021 και κατά 35% από το 2020. Άρα αυτό δείχνει την συνεχιζόμενη και αυξανόμενη μη εισπραξιμότητα των οφειλών των καταναλωτών προς τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

· Στον κωδικό εξόδων 53-98-00 «Λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις» που σχετίζεται με οφειλές στη Δ.Ε.Η. και κάλυψη δανείων το ποσό αυτό φτάνει το ιλιγγιώδες των 1.087.780€, ποσό εξωπραγματικό για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

· Συνεχίζεται η λογική της κατάτμησης έργων, εργασιών και προμηθειών απολύτως ιδίου αντικείμενου, τα οποία θα μπορούσαν να ενοποιηθούν και μέσω πρόχειρων διαγωνισμών να είχαν ανατεθεί με κέρδος τις προβλεπόμενες εκπτώσεις τέτοιων διαδικασιών και όχι αν γίνονται σκοπίμως στο όριο των απευθείας αναθέσεων. Παραδείγματος χάριν:

1) Οι κωδικοί 61-00-44 και 61-00-45 αφορούν ηλεκτρολογικές εργασίες με υλικά με σύνολο 30.000€.

2) Οι κωδικοί 62-07-31 «Χωματουργικά ύδρευσης» με 20.000€ και 62-07-32 «Χωματουργικά αποχέτευσης» με 10.000€ αφορούν σαφώς ομοειδείς εργασίες με σύνολο 30.000€.

3) Οι κωδικοί 62-07-38 «Υλικά ύδρευσης» με 30.000€ και 62-07-40 «Υλικά αποχέτευσης» με 10.000€ επίσης αφορούν σαφώς ομοειδείς εργασίες με σύνολο 30.000€.

· Στον κωδικό εξόδων 83-98-00 «Προβλέψεις μη είσπραξης παλαιότερων οφειλών» το ποσό ανέρχεται σε 769.020,17€, 111.000€ παραπάνω από τον περσινό προϋπολογισμό. Άλλη μία ένδειξη της πλασματικότητας του προϋπολογισμού.

· Επίσης η επιχείρηση δεν έχει προσαρμοστεί στην κείμενη νομοθεσία να αναλάβει εξ ολοκλήρου τις υποχρεώσεις της για τη χρήση του ρεύματος στα δημοτικά αντλιοστάσια και έτσι πληρώνει το ΝΠΔΔ – Δήμος Ερμιονίδας ακόμη μία φορά τις υποχρεώσεις της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. μέσω των ανταποδοτικών τελών, τα οποία προορίζονται για άλλους σκοπούς. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι το «Ηλεκτρικό ρεύμα» στον κωδικό 62.00 μειώθηκε κατά 40.000€ σε σχέση με το 2021 (από 240.000€ σε 200.000€). Και πάλι αυτό δείχνει την εικονικότητα του προϋπολογισμού.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε την ανάκληση της απόφασης 272/2021 και την ανάγκη να ξανασυζητηθεί ο προϋπολογισμός του έτους 2022 σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ., όπως και το τεχνικό πρόγραμμα.

Συμπερασματικά η αναφορά μας βασίζεται ότι κατά τη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. για το οικονομικό έτος 2022 δεν τηρήθηκαν οι παρακάτω αρχές για τη σύνταξη ενός ορθού προϋπολογισμού:

· Η αρχή της ειδίκευσης του προϋπολογισμού και της ειδικότητας των πιστώσεων τόσο σε επίπεδο τεχνικού προγράμματος όσο και του προϋπολογισμού.

· Δεν τηρήθηκε η αρχή της ακρίβειας και της ειλικρίνειας του προϋπολογισμού.

· Δεν τηρήθηκε η αρχή της ρεαλιστικής εικόνας και της πραγματικής ισοσκέλισης του προϋπολογισμού.

Κατόπιν των ανωτέρω είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε την παρούσα αναφορά με σκοπό τη διασφάλιση του συμφέροντος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., του Δήμου και των δημοτών μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της μειοψηφίας στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Τάσος Λάμπρου Παναγιώτης Αποστόλου

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Ερμιονίδα: Στην τελική ευθεία η αποπεράτωση της ανάπλασης στη Μπάλτιζα

Published

on

By

IMG_7313

Στο Δημαρχείο Ερμιονίδας σήμερα Τετάρτη 12.01.2022 ανατέθηκε σε ανάδοχο και υπογράφηκε η Σύμβαση Κατασκευής του Έργου «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΜΠΑΛΤΙΖΑΣ», προϋπολογισμού 29.999,00 € με ΦΠΑ.

Το έργο αφορά στην ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ της ανάπλασης με επιπλέον σταμπωτό δάπεδο και άλλες συναφείς εργασίες που περιγράφονται στην τεχνική έκθεση με σκοπό την αισθητική και πρακτική αναβάθμιση του σημείου αυτού, στο Πορτοχέλι.

Μέσα από την κατάθεση προτάσεων και την υλοποίηση έργων ολοκληρωμένων αναπλάσεων και σημαντικών έργων υποδομής σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας, δημιουργείται μια δυναμική ανάπτυξης της περιοχής.

Οι Κοινότητές μας κάθε χρόνο που περνά, αλλάζουν όψη με έργα και παρεμβάσεις !

Στηρίζουμε την ανάπτυξη, συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθεια με επίκεντρο τα έργα, τις συντηρήσεις, τις επισκευές και τις αναπλάσεις που συμβάλλουν στην βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων των Κοινοτήτων της Ερμιονίδας. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση υλοποιώντας σημαντικά έργα. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να αλλάζουμε προς το καλύτερο κάθε γειτονιά, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών μας.

Θα συνεχίσουμε λοιπόν να παρεμβαίνουμε στον βαθμό των δυνατοτήτων μας αναβαθμίζοντας αισθητικά και λειτουργικά κάθε γωνιά της ΟΜΟΡΦΗΣ Ερμιονίδας.

Ο Δήμαρχος
Γιάννης Γεωργόπουλος

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΑΘΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Μεταξία Κοντογιάννη συνεχίζει ακάθεκτη τον δρόμο προς την κορυφή !

Published

on

By

271775097_3006823442872676_3094012387014564003_n
271823731_3006823499539337_8550288243876920065_n

Η Μεταξία Κοντογιάννη συνεχίζει ακάθεκτη τον δρόμο προς την κορυφή !Αυτή τη φορά κατέκτησε την ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ στα 5200m του 8ου EVROTAS RAN.Την συγχαίρουμε και γι’ αυτό της το επίτευγμα και είμαστε δίπλα της σε ότι χρειαστεί. Το παράδειγμά της θα πρέπει να το ακολουθήσουν και άλλοι νέοι του τόπου μας για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να αναδειχθούν μέσα από αυτόν !

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

404 rapid test σε Ναύπλιο και Άργος την Τρίτη 11/1 – Τι έδειξαν;

Published

on

By

rapid-23-768x480

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 142 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 63 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 29.074 rapid test και ανευρέθηκαν 2674 θετικά (9.17%).

Από τις 2674 περιπτώσεις, οι 1331 αφορούν άνδρες και οι 1343 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 35.51 έτη.

Στην Αργολίδα πραγματοποιήθηκαν δυο δράσεις σε Άργος και Ναύπλιο όπου διενεργήθηκαν συνολικά 404 rapid test και προέκυψαν 52 θετικά αποτελέσματα.
Αναλυτικά:

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΑΡΓΟΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΑΝΑΗ-ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
196 rapid test με 20 θετικά (10.2%) αφορούν σε 11 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΝΑΥΠΛΙΟ, ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ
208 rapid test με 32 θετικά (15.38%) αφορούν σε 16 άνδρες και 16 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 40 έτη

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Δήμος Ερμιονίδας: Προκήρυξη Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού

για την “Ανάπλαση & Ανάδειξη της οδού Πορτοχελίου – Όρμου Βερβερόντας”

Published

on

By

ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ερμιονίδας, σε συνέχεια του από 31.12.2020 Δελτίου Τύπου, σχετικά με την έγκριση της πρότασης που υπέβαλε στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ για χρηματοδότηση του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών με τίτλο: «Ανάπλαση & Ανάδειξη της οδού Πορτοχελίου – Όρμου Βερβερόντας του Δ. Ερμιονίδας», σας ενημερώνει ότι πλέον από προχθές 10.01.2022 βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου η προκήρυξη του Διαγωνισμού, ο οποίος θα ολοκληρωθεί την 10.05.2022 κι έχει προϋπολογισμό 100.800,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Φορέας χρηματοδότησης του Διαγωνισμού είναι το Πράσινο Ταμείο του Υ.Π.ΕΝ. με την υπ’ αριθ. 201.5/2020 (ΑΔΑ: Ω7ΕΠ46Ψ844-ΥΘΡ) απόφαση ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» Α.Π.1: Αστική αναζωογόνηση – Χωρικός σχεδιασμός – Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί για το έτος 2020.

Η αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν, θα γίνει από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, τα μέλη της οποίας με τους αναπληρωτές τους είναι ειδικοί επιστήμονες και θα έχουν ανακοινωθεί έως την 01.05.2022. Η απόφασή της είναι οριστική και δεσμευτική για την Διοργανώτρια Αρχή εφόσον δεν είναι αντίθετη με τους όρους της Προκήρυξης.

Θα απονεμηθούν τρία (3) βραβεία που κατανέμονται ως εξής:

Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ
39.060€
Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ
28.644€
Γ’ ΒΡΑΒΕΙΟ
19.096€

Πλέον των ανωτέρω βραβείων, δύναται να δοθούν έως τρεις (3) έπαινοι αντί του συνολικού ποσού των 9.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Αντικείμενο του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού είναι η εκπόνηση αρχιτεκτονικών ιδεών για την ανάπλαση μιας ολοκληρωμένης κυκλικής διαδρομής με μήκος μιας κατεύθυνσης ~5,50 χλμ., που περιλαμβάνει την οδό Πορτοχελίου – Όρμου Βερβερόντας του Δήμου Ερμιονίδας, που απαλλοτριώθηκε υπέρ του δημοσίου, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. ΑΒ1145/1172/72 (ΦΕΚ46/Δ/28.2.1972) απόφαση Νομάρχη Αργολίδας και τις συνδετήριες δημοτικές οδούς που οδηγούν στον όρμο της Μπάλτιζας εντός του οικισμού Πορτοχελίου. Το ήπιο ανάγλυφο της ευρύτερης περιοχής διευκολύνει την κατασκευή ενός ενιαίου ποδηλατοδρόμου / πεζόδρομου κυκλικής διαδρομής με συνδυαστικές χρήσεις αναψυχής, ο οποίος θα ενώνει τον Παραθεριστικό Οικοδομικό Συνεταιρισμό Εκπροσώπων Εργατικών και Επαγγελματικών Οργανώσεων στη θέση «Βερβερόντα» με τον οικισμό του Πορτοχελίου (όρμος Μπάλτιζας).

Τα τεύχη του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας https://ermionida.gr/architektonikos-diagonismos-ideon-anaplasi-anadeixi-tis-odou-portocheliou-ormou-ververontas-sto-d-ermionidas/

Γραφείο Δημάρχου

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Ποιους ανέδειξαν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Ερμιονίδας

Published

on

By

14-01-40-Î_Î_Î_Î_Î_Î_-768x351

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του Δ.Σ., καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Έπειτα από την εισήγηση του Δημάρχου, νέα Πρόεδρος του Δ.Σ. εκλέχτηκε η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας κα Ελένη Γκαμίλη – Σιάνα. Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., προτεινόμενος από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, εκλέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Ρούσσης και Γραμματέας του Δ.Σ. επανεκλέχτηκε από την ελάσσονα αντιπολίτευση, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Δαγρές.

Στη συνέχεια κα έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προεδρείου, ακολούθησε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Από τον συνδυασμό του Δημάρχου εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Γκαμίλη – Σιάνα και Γεώργιος Τσεγκής και ως αναπληρωματικά μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι Αριστείδης Μπίμπας και Γεώργιος Πιτσάς, από τη ΔΥ.ΣΥ.ΕΡ. ως τακτικό μέλος ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Αντωνόπουλος και ως αναπληρωματικό μέλος ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Ρούσσης και από την ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. ως τακτικό μέλος ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτριος Μίζης και ως αναπληρωματικό μέλος ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. Αναστάσιος Λάμπρου.

Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, εκλέχτηκαν από την πλειοψηφία ως τακτικά μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι Εμμανουήλ Μαχαίρας και Γεώργιος Πιτσάς και ως αναπληρωματικά μέλη οι δημοτικοί σύμβουλοι Αριστείδης Μπίμπας και Ελένη Γκαμίλη – Σιάνα, από τη ΔΥ.ΣΥ.ΕΡ. ως τακτικό μέλος η δημοτική σύμβουλος Άννα Στρίγκου – Φωστίνη και ως αναπληρωματικό μέλος ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Μαυραγάνης και από την ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ. ως τακτικό μέλος ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Κρητσωτάκης και ως αναπληρωματικό μέλος ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Δαγρές.

Γραφείο Δημάρχου

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Εκλογή της Ελένης Γκαμίλη στη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

Published

on

By

IMG_6544

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας, θα ήθελα να ευχαριστήσω κατ’ αρχάς, τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο, για την τιμητική, προς το πρόσωπό μου, πρότασή του.

Ευχαριστώ θερμά, τους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, όλων των παρατάξεων, που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και με ανέδειξαν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας. Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης αυτής. Προσβλέπω στη συνεργασία με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και με τους υπαλλήλους του Δήμου, που στηρίζουν ακούραστα το έργο μας.

Αντιλαμβανόμενη την ευθύνη που απορρέει από την θέση αυτή αλλά και τις αυξημένες ανάγκες που απαιτούνται για τη λύση των πολλών και σύνθετων προβλημάτων που έχει ανάγκη ο τόπος μας, δεσμεύομαι ότι θα εξαντλήσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να λειτουργώ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, δίκαια, αντικειμενικά και αποτελεσματικά προς όφελος του τόπου και τον συμπολιτών μας .

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συνδημότες μας ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και να τους καλέσω να συνεργαστούν με τη Δημοτική Αρχή για όλα τα φλέγοντα θέματα του τόπου μας.

Ευχαριστώ και πάλι όλους σας !!!

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
Continue Reading
ScreenHunter-1276
300x300vac
ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ-2017-12-22-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΔΕΥΑΑΡΜ-μικρή
rapidtest1_7.1.22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ10 ώρες ago

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στην Αργολίδα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα 19/1
0 (0)

maxresdefault-1-1024x576
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ10 ώρες ago

Έφαγε κουτουλιές ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου
0 (0)

entat
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ11 ώρες ago

20.107 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 88 νεκροί και 683 διασωληνωμένοι
0 (0)

ScreenHunter 2767
ΠΟΛΙΤΙΚΗ12 ώρες ago

Ντόρα Μπακογιάννη
4 (1)

74a23db0f6b13c8aa46c652c0d717f84_xl
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ12 ώρες ago

ΑΡΓΟΣ «Έφυγε» από τη ζωή στα 65του ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
0 (0)

ScreenHunter 2764
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ13 ώρες ago

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Tα έβαψε όλα μπλε – ο Γιάννης Τσαμαδός
0 (0)

euroins_xamogelo2
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ14 ώρες ago

Η Euroins Ελλάδος στηρίζει και το 2022 «To Χαμόγελο του Παιδιού»
0 (0)

ScreenHunter 2758
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ14 ώρες ago

Οικία Νίκου Καρούζου. Αγώνας για την διάσωσή της. Ανάπλι εμπρός!
0 (0)

269591302_1178808965984422_7774905401758730035_n
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ14 ώρες ago

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΑΡ-Μ δουλεύουν εντατικά για να αντιμετωπίσουν βλάβες
0 (0)

ScreenHunter 2754
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ15 ώρες ago

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΥΑΝ 2022
4 (1)

55555555555 copy
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ :ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

777 2264
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ1 μήνα ago

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 -2022: Οι νέες τάσεις στα κουρέματα – Τα νέα χτενίσματα

eortologio-poioi-giortazoyn-simera-paraskeyi-17-dekemvrioy-960x504
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

Ανάπλαση-Αιγίου-Ναύπλιο-εργασίες-2-780x470
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπλαση.

iStock-1131738236-1024x683
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας & επιστρεπτέες προκαταβολές

arvanitia-1
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Επιδοτούμενη μετεκπαίδευση σε Ναύπλιο, Ερμιόνη, Λουτράκι, Καλαμάτα – Ποιους αφορά

444 2316
LIFESTYLE1 μήνα ago

«Πολλές φορές θα πω “το σύντροφό μου” και μου απαντάνε “τι σύντροφο;”»

ScreenHunter 2324
LIFESTYLE1 μήνα ago

The Voice – Τελικός: Νικήτρια η 16χρονη Άννα που τραγουδάει σαν άγγελος – “Σε θαυμάζω, είμαι τόσο τυχερός”

5652323
LIFESTYLE1 μήνα ago

Πέθανε ο Ορφέας Ζάχος, ο κινηματογραφικός «Κίμωνας»

maxresdefault_7
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα για τα εσπεριδοειδή..

ScreenHunter 2758
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ14 ώρες ago

Οικία Νίκου Καρούζου. Αγώνας για την διάσωσή της. Ανάπλι εμπρός!
0 (0)

ScreenHunter 2754
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ15 ώρες ago

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΥΑΝ 2022
4 (1)

ScreenHunter 2751
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 ημέρα ago

1η Ψηφιακή Παρακολούθηση και Τεκμηρίωση της Εξέλιξης του Έργου ΒΙΝΤΕΟ
5 (1)

tromaras (1)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ3 ημέρες ago

ΣΟΚ: Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Τρομάρας – Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του
5 (1)

271833806_5293856227309678_2057979047996740191_n
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ6 ημέρες ago

ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη
0 (0)

Screenshot_5-3-696x346
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ7 ημέρες ago

Καιρός: Ο Διομήδης φεύγει, το ψύχος μένει – Οι περιοχές με παγετό την Παρασκευή
0 (0)

Art-Wagons Afisa
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 εβδομάδα ago

Art-Wagons. Δωρεάν διαδικτυακό πολιτιστικό «ταξίδι» για εφήβους
0 (0)

271685620_10159242740889667_5090875058720752764_n
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 εβδομάδα ago

Παίρνουν πίσω τα μέτρα: Οι νέες αλλαγές σε καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και γήπεδα
0 (0)

ScreenHunter 63 (01)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ2 εβδομάδες ago

«Ναι» σε νέα μέτρα: Έρχεται οριστικό μπλόκο στους ανεμβολίαστους ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους
0 (0)

5255012
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ2 εβδομάδες ago

Deltacron: Νέα μετάλλαξη “μείγμα” της Όμικρον και της Δέλτα εντοπίστηκε σε 25 ασθενείς στην Κύπρο
0 (0)

Trending

Copyright © 2021-22 Digital Cities IKE , powered by Dritsas.gr