ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους-Μυκηνών, η 2η ημερίδα που αφορούσε την παρουσίαση αποτελεσμάτων του έργου «Έξυπνο σύστημα ενσωμάτωσης πληροφοριών δικτύου ύδρευσης για ανίχνευση Διαρροών στην πόλη του Άργους».

Το συγκεκριμένο έργο επωφελείται με χρηματοδότηση ποσού 603.729,00 € από Χρηματοδοτικός Μηχανισμός 2014–2021 του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ-ΕΟΧ | EEA Grants) εκπροσωπεί τη συνεισφορά της Ισλανδίας, Λιχτενστάιν και Νορβηγίας αποσκοπώντας στην στήριξη ευρωπαϊκών χωρών, για μια πράσινη, ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.

Η εκπόνηση της συγκεκριμένης πράξης γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος, του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος που ανήκει στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή Κλιματολογίας Παναγιώτη Νάστο.

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση παίζει η Δρ. Ελισσάβετ Φελώνη, Επιστημονική Συνεργάτιδα ΕΚΠΑ, η οποία έχει επωμιστεί την ανάπτυξη της υδραυλικής μοντελοποίησης της υπό διερεύνησης ζώνης της πόλης του Άργους.

Την ημερίδα συντόνισε ο πρεσβευτής για την Ευρωπαϊκή Συμφωνία για το Κλίμα (ΕU Climate Pact Ambassador), Άγγελος Χασιώτης, μηχανολόγος μηχανικός και υποψήφιος διδάκτορας στο ΕΚΠΑ, ο οποίος είναι και μέλος της ερευνητικής ομάδας έργου.

Συνολικά το πρόγραμμα της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε, ήταν το ακόλουθο:

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι επιστημονικών και τοπικών φορέων.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των εταίρων και των παρευρισκόμενων εκπροσώπων των φορέων για την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών στον εντοπισμό και την παρακολούθηση διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αυτοκίνητα εποχής τράβηξαν τα βλέμματα στο Ναύπλιο ΒΝΤΕΟ

admin

Άργος: Στον Παναργειακό ο πολύπειρος επιθετικός Κώστας Ηλιόπουλος

diktio

«Υδατοκαλλιέργειες στις ελληνικές ακτές: Κατάληψη χωρίς όρια;»

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιά σε αποθήκη κοντά στην εμποροπανήγυρη της Τεγέας

diktio

Τάσος Χρόνης: Ο Άγιος Δημήτριος (Μετόχι) είναι μια τοπική κοινότητα με ενεργό πληθυσμό!!

diktio

POS: Έρχεται παράταση για διασύνδεση με ταμειακές

admin

Η πρώτη Ελληνίδα στην οποία συνταγογραφήθηκε ιατρική κάνναβη

admin

Τάσος Χρόνης – Δήμος Επιδαύρου: Στη θητεία μας περίπου 600.000€ δόθηκαν στις σχολικές μας μονάδες για να καλύψουν λειτουργικά ή τεχνικά ζητήματα!

diktio

Η ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΤΕΧΝΗ :  ΤΟΛΟ – ΕΡΜΙΟΝΗ – ΚΟΙΛΑΔΑ ( Ντοκιμαντέρ του Άγγελου Δρίτσα ) ΒΙΝΤΕΟ

admin

Άργος: Κλοπή ελιών από χωράφι – Χειροπέδες σε 69χρονο

diktio

Χειρουργήθηκε το 2 ετών αγοράκι που τραυματίστηκε σε τροχαίο

admin

Αργολίδα: Πρόβλημα σε εκλογικά τμήματα του Δήμου Ναυπλιέων…

diktio