Η αναρρίχηση κερδίζει φίλους στο Ναύπλιο στο εκκλησάκι της Παναγιάς της κατακρυμμένης BINTEO-DRONE

6 days ago
142 Views

Το Ναύπλιο,  είναι ένας από τους πιο ωραίους αναρριχητικούς προορισμούς στην Ελλάδα όταν θέλει κανείς να συνδυάσει αναρρίχηση, θάλασσα, αξιοθέατα και βόλτα και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά οι άνθρωποι που ασχολούνται με το άθλημα.

ΚΑΡΑΘΩΝΑ
Ο τομέας της Καραθώνας βρίσκεται μόλις λίγο έξω από το Ναύπλιο. Πρόκειται για τον ίδιο δρόμο που ακολουθούμε για να φτάσουμε στην αμμώδη παραλία της Καραθώνας. Με το αυτοκίνητο ακολουθούμε, από Ναύπλιο, τις πινακίδες για Καραθώνα ή Παλαμήδι. Όταν τελειώσει η ανηφόρα συνεχίζουμε ευθεία για την παραλία (όχι δεξιά για Παλαμήδι). Αφού τελειώσει η κατηφόρα φτάνουμε στο σημείο για να κάνουμε δεξιά στην παραλία. Δεν κάνουμε δεξιά, συνεχίζουμε ευθεία και στα 200μ περίπου στο αριστερό μας χέρι έχει έναν ανηφορικό λοξό τσιμεντένιο δρόμο που οδηγεί μερικά μέτρα κάτω από το πεδίο. Το πεδίο είναι χαρακτηριστικό από τους λευκούς σταυρούς που είναι ζωγραφισμένοι πάνω στα βράχια. Οι σταυροί αυτοί ανήκουν στο εκκλησάκι της Παναγιάς της κατακρυμμένης που η εισοδός του βρίσκεται στην βραχοσκεπή, στο σημείο που τελειώνουν τα σκαλοπάτια. Οι διαδρομές είναι καλά ασφαλισμένες και σκαρφαλώνονται όλο τον χρόνο. Ιδανικότερες εποχές είναι το φθινόπωρο και η άνοιξη. Τον χειμώνα το πεδίο αν έχει ηλιοφάνεια είναι καλό ενώ το καλοκαίρι είναι καλό μέχρι το νωρίς το μεσημέρι.

Για τις διαδρομές χρειάζεται ένα σχοινί 60μ και 12 με 13 σετάκια. Κλασσικές ωραίες διαδρομές είναι «ο Τάσος» και «ο Αγαμέμνωνας» τις οποίες αξίζει να τις δοκιμάσει κανείς. Στο πεδίο έχουν ανοίξει διάφοροι αναρριχητές με πρώτους τους: Τάσο Πετρόχειλο – Ηρακλής, Τάσος-, Αντώνη Αντωνόπουλο – Σχισμή-, Άρη Θεοδωρόπουλο & Δανάη Αργυροπούλου –Ιοκάστη, Ισμήνη, Ramon, Ελπήνωρ, Κίχλη, Αντιγόνη, Οκτάνα, Αγαμέμνων, Τίρυνθα-, Jim Titt & Inge Zaczek – Halcyon Days, Easy Corner-, Hans Weninger – Ready, Steady, Go, Classic, Adm -, Θωμάς Μιχαηλίδης, Μαρούλα Παρασκευά & Παναγιώτης Βλασσόπουλος – Καλή Λευτεριά, Νυχτυερίδα -, Κώστας Τσουκλίδης & Agnes Wilkon – Cracken -, Κώστας Τσουκλίδης -Hou Hou και Mission Impossible-, Agnes Wilkon & Κώστας Τσουκλίδης -Wind of change-, Peter Mayer -Silvowiza-. Επίσης υπάρχει και η «Γαλλίδα» που έχει ανοιχτεί από Γάλλους αναρριχητές χωρίς να έχει ελευθερωθεί από κάποιον!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *