ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο θάνατοι παγκοσμίως κάθε χρόνο οφείλονται στην βραχυπρόθεσμη έκθεση σε ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύεται στο περιοδικό «The Lancet Planetary Health». Η ανατολική Ασία αναφέρει περισσότερους από τους μισούς θανάτους παγκοσμίως, ενώ η Ευρώπη καταγράφει το 12% των θανάτων.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου Monash στην Αυστραλία εξέτασε τα επίπεδα ρύπανσης των μικροσκοπικών αιωρούμενων σωματιδίων PM 2.5 και τη θνησιμότητα σε περισσότερες από 13.000 πόλεις και κωμοπόλεις σε όλο τον κόσμο κατά τις δύο δεκαετίες ως το 2019.

Όπως διαπιστώθηκε, ακόμα και η έκθεση για λίγες ώρες έως και λίγες ημέρες στη ρύπανση έχει ως αποτέλεσμα περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο παγκοσμίως. Περισσότερο από το ένα πέμπτο των θανάτων συμβαίνει σε αστικές περιοχές.

Στην Ασία αντιστοιχεί περίπου το 65,2% της παγκόσμιας θνησιμότητας, στην Αφρική το 17%, στην Ευρώπη το 12,1%, στην Αμερική το 5,6% και στην Ωκεανία το 0,1%.

Η επιβάρυνση ήταν υψηλότερη στις πολυπληθείς, ιδιαίτερα μολυσμένες περιοχές της ανατολικής Ασίας, της νότιας Ασίας και της δυτικής Αφρικής. Στις περισσότερες περιοχές της Αυστραλίας σημειώθηκε μικρή μείωση του αριθμού των αποδιδόμενων θανάτων, αλλά το ποσοστό αυξήθηκε από 0,54% το 2000 σε 0,76% το 2019, που ήταν η μεγαλύτερη αύξηση από οποιαδήποτε άλλη υποπεριοχή. Ένας πιθανός λόγος, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα μπορούσε να είναι η αυξανόμενη συχνότητα και κλίμακα ακραίων καιρικών φαινομένων που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως οι πυρκαγιές του 2019.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εκτροπή αυτοκινήτου με τραυματισμό στο Αδάμι (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

AGGELOS DRITSAS

Δήμαρχος Ερμιονίδας ο Γιάννης Γεωργόπουλος και με τη βούλα του Πρωτοδικείου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα: Το Κρανίδι γιορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Ο Σύλλογος Άνθεμα διοργανώνει πιστοποιημένο σεμινάριο πρώτων βοηθειών

AGGELOS DRITSAS

Εξαήμερη εργασία: Πότε αρχίζει η εφαρμογή της – Ποιους κλάδους αφορά

AGGELOS DRITSAS

Γυναίκα σκότωσε 43χρονο μέσα στη μέση του δρόμου

AGGELOS DRITSAS

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας γνωμοδότησε αρνητικά για την επέκταση των ιχθυοτροφείων στην Βουρλιά, στην Κορακιά και στο Θυννί

AGGELOS DRITSAS

Οι κατασκευαστές υπολογιστών σπεύδουν να υιοθετήσουν το ARM-based Snapdragon X Elite

AGGELOS DRITSAS

Πορτοκάλια Αργολίδα: Πάνω από 40 λεπτά ξεκίνησαν οι ναβαλίνες – Στα 20 λεπτά η χυμοποίηση

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : Σύγκρουση αυτοκινήτων με δυο τραυματίες στην οδό Άργους – Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Swing and sing βραδιά στο Atton στη Δαλαμανάρα Άργους

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Ανδριανός Νέα σύσκεψη με τον Χρήστο Σταϊκούρα και υπηρεσιακούς παράγοντες για την πορεία των έργων του Αναβάλου

AGGELOS DRITSAS