Τρ. Σεπ 22nd, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DIGITALCITIES I.K.E

Η κυβέρνηση του 2023 θα ψηφιστεί το 2021

Του Γιώργου Κράλογλου

Τις κάλπες για τις επόμενες εκλογές θα τις στήσει η οικονομία. Το 2021 τέτοιο καιρό, που θα φανεί αν η χώρα μπορεί να βαδίσει με τα δικά της ποδάρια. 

Οι “αρπαχτές” από τα λεφτά των ιθαγενών φορολογούμενων, τα ΕΣΠΑ και τα άλλα…,  των “κουτόφραγκων” καθώς και τα δανεικά, (από εδώ και από εκεί, για να πάμε παρακάτω…), έχουν ημερομηνία λήξης το τέλος του 2020. 

Το 2021, που άλλα λεφτά δεν θα υπάρχουν, τα “παιχνίδια” στην οικονομία θα έχουν κανόνες. Κανόνες που θα χρειαστούν ικανοί παίκτες και όχι της πρέφας του καφενείου…

Παίκτες, της πολιτικής, ικανούς να καταγράψουν τους σωστούς “παίκτες” στην οικονομία όχι για να “παραλάβουν” νέα “έτοιμα”. Αλλά για να την χτίσουν ξανά. Γιατί αν χάσουμε τα “έτοιμα” της Ε.Ε. τελειώνουμε οικονομικά. Εκτός αν μας αρκεί το ουζάδικο και το συρτάκι ντανς…

Αυτά όμως που μας έρχονται, από 2021 ως το 2024, (αν δεν κολλήσουν στον δρόμο από Βορρά προς το Νότο) είναι αφενός τα τελευταία και αφετέρου φέρνουν και την εισαγωγή μας, σε ένα σκληρό “μάθημα” εκπαίδευσης, με τίτλο “Ευρωπαϊκό Εξάμηνο”. 

Τον Απρίλιο κάθε χρόνου (2021-2024 και για το 2020 τον Οκτώβριο) θα δίνουμε προφορικές και γραπτές… εξετάσεις για το πού θα πάνε τα λεφτά της Ε.Ε. 

Οι εξεταστές θα είναι σκληροί τεχνοκράτες (τύπου Τρόικα) από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα. 

Τεχνοκράτες που θα ανάβουν δύσκολα το “πράσινο φως” εκταμίευσης, όσο και αν δεν πρόκειται για λεφτά από κάποιο μνημόνιο. Αλλά τι θα μας θυμίζει…, τι θα μας θυμίζει…

Ας σημειωθεί δε πως ούτε τα ΕΣΠΑ του 2021-27 θα μοιραστούν, κατά πώς βολεύει μικροπολιτικές των Δήμων και των βουλευτών σε βάρος της εθνικής παραγωγής και των νέων επιχειρηματιών. 

Θα δώσουμε και για τα ΕΣΠΑ εξετάσεις. Τι νομίζετε ; Τυχαία καθυστερούν στις Βρυξέλλες τις τρέχουσες πληρωμές μας; Καθόλου τυχαία…

Έτσι θα παραλάβουμε (με προφορικά και γραπτά…) και τα 32 δισ. που θα μας δώσουν, (από του χρόνου), με μισή καρδιά και από την Ευρώπη του Βορρά (Αυστρία, Ολλανδία, Σουηδία και Δανία) αν τους πείσουμε ότι τελειώσαμε με τα καραγκιοζιλίκια μας,  στη διαχείριση και των ΕΣΠΑ. 

Αυτό όμως και κατά τη γνώμη μου, είναι το σημείο ανατροπής της πολιτικής γελοιότητάς μας στην οικονομία, τα 45 χρόνια, πειραματισμών με τους ψευτοσοβιετικούς χειρισμούς, της κακιάς ώρας. 

Θα τους πείσουμε ή όχι πως τα κάπου 51 δισ. που θα παραλάβουμε, μέχρι και το 2024, θα ενισχύσουν επενδύσεις για να βουλώσουμε τις τεράστιες τρύπες μας στην παραγωγή,  από την αποβιομηχάνιση, από την αδυναμία εκσυγχρονισμού των μικρομεσαίων και άλλων ιδιωτών,  λόγω υπερβολικού φορολογικού κόστους, ανυπαρξίας σχεδίου ανάπτυξης και προτεραιοτήτων στην οικονομία όπως στον χώρο της υγείας ως το μοναδικό ζητούμενο, που δεν μπορεί να είναι άλλο από τις εξαγωγές; 

Θα βουλώσουμε τα στόματα όλων εκείνων της Ε.Ε., (ειδικά του Βορρά και ολίγον των Γερμανών και Γάλλων), ότι εμείς ως κρατικοδίαιτη οικονομία, με κράτος-επιχειρηματία επιπέδου μάντρας και σαβούρας, θα σταματήσουμε να εγκληματούμε σε βάρος των ιθαγενών φορολογούμενων διοχετεύοντας και λεφτά του ΕΣΠΑ σε (καμουφλαρισμένες) επιδοτήσεις στο κράτος (ναυπηγεία, νικέλιο, ενέργεια, μεταφορές και αλλού) τις οποίες ασφαλώς και πληρώνουμε, στη συνέχεια, με τηνγνωστή στέρηση κοινοτικών πόρων προς την αγροτική μας παραγωγή. Τα στοιχεία υπάρχουν και ας έχουν βρυκολακιάσει… στο υπουργείο Οικονομικών. 

Θα απαντήσουμε στους Γερμανούς,  στους Γάλλους,  στους Ολλανδούς και στους Ισπανούς αν είμαστε, ως χώρα, έτοιμοι να δώσουμε ευκαιρία στην ιδιωτική οικονομία να “σύρει πρώτη τον χορό…” των επενδύσεων, με πραγματικά κίνητρα από τις δημόσιες επενδύσεις και όχι με διαπλεκόμενες αναθέσεις μέχρι και εισαγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος και από “επιχειρηματίες” της στιγμής και της ευκαιρίας;  

Η οικονομία της χώρας έχει δυνάμεις. Έχει και επιχειρήσεις με τσαγανό…, με ικανότητες, με ευελιξία και με διάθεση. Ιδιωτικές επιχειρήσεις που φρενάρονται, δεκαετίες τώρα, από την πολιτική ανικανότητα “οραματιστών” μιας Ελλάδας που απομονώνεται ακόμη στην πρώην κομμουνιστική Ανατολική Ευρώπη,  χάνοντας χώρο (επενδυτικό αλλά δυστυχώς και ενεργειακό) στα Βαλκάνια. Το 2021 θα μιλήσει η οικονομία. Και οι κάλπες που θα στήσει θα κρίνουν το πολιτικό αύριο της χώρας, με αρχή το 2023. Η οικονομία θα δώσει τέλος και στα όποια εκλογικά τερτίπια. Δεν πρόκειται να τα σηκώσει. 

george.kraloglou@capital.gr

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook