ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου διοργανώνουν έκθεση με τίτλο Θάλασσα, ζείδωρος πνοή, εν μέσω της οποίας παραδίδεται στην πόλη του Ναυπλίου ο ανακαινισμένος χώρος του παλιού τελωνείου.
5 Ιουλίου – 20 Σεπτεμβρίου 2025 Εγκαίνια: Σάββατο 5 Ιουλίου, 20:00 Παλιό Τελωνείο Ναυπλίου

Η παρούσα επιμελητική προσέγγιση, που βασίζεται στην προηγούμενη έκθεση που φιλοξενήθηκε στα κτίρια του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, εμπλουτίζεται με νέα έργα. Στο εγχείρημα αυτό συνεργάζονται η επιμελήτρια του παραρτήματος Ναυπλίου, Λαμπρινή Καρακούρτη – Ορφανοπούλου, και η διευθύντρια Συλλογών, Καλλιτεχνικού και Μουσειολογικού Προγραμματισμού, Έφη Αγαθονίκου.

Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τα έργα Ελλήνων ζωγράφων τη θαλασσογραφία, μια χαρακτηριστική εκφραστική γλώσσα της νεότερης ελληνικής τέχνης. Η θάλασσα, άμεσα συνδεδεμένη με τη ζωή του ελληνικού λαού, αποτελεί πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Η έκθεση λειτουργεί ως καλειδοσκόπιο εικόνων, παρουσιάζοντας τα στάδια εξέλιξης της ελληνικής ζωγραφικής. Περιλαμβάνονται έργα επιφανών θαλασσογράφων του 19ου αιώνα όπως οι Ιωάννης Αλταμούρας και Κωνσταντίνος Βολανάκης, καθώς και καλλιτεχνών του πρώιμου μοντερνισμού όπως ο Νικόλαος Λύτρας και ο Κωνσταντίνος Μαλέας. Σημαντική είναι επίσης η παρουσία έργων της Γενιάς του ’30 και άλλων σύγχρονων καλλιτεχνών, που επισημαίνουν τη μεταμοντέρνα εκφραστική ελευθερία.

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός επιβλέπεται από τη Συραγώ Τσιάρα, γενική διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, ενώ ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ανήκει στην Ειρήνη-Δάφνη Σάπκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κατέληξε και το μωράκι- Διπλή τραγωδία για την οικογένεια μετά το τροχαίο στη Λυγαριά

AGGELOS DRITSAS

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αιγίου

AGGELOS DRITSAS

Πένθος στην Άρια Ναυπλίου για τον ιερέα Κωνσταντίνο Ζαφείρη

AGGELOS DRITSAS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Γηροκομείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Για πρώτη φορά στην Αργολίδα ομαδική διαπραγμάτευση των εσπεριδοειδών – Ποιες είναι οι τιμές βάσης

AGGELOS DRITSAS

Βρέθηκα στο κλειστό γυμναστήριο Λουτρακίου

AGGELOS DRITSAS

Διαλύθηκε η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ερμιονίδας λόγω παραιτήσεων

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται νέο καύσιμο στα βενζινάδικα – Ποιοι θα το βάζουν

AGGELOS DRITSAS

Του Αγίου Νεκταρίου, Πολιούχου και Προστάτη της Αίγινας, Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024.

AGGELOS DRITSAS

” ΤΙΜΠΟΥΛΙΣ ” το στοιχειωμένο χωριό που ζουν μόνο κούκλες ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη νίκη των Δαναών

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος για το εργασιακό νομοσχέδιο: Φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων

AGGELOS DRITSAS