www.AggelosDritsas.gr

Με θρησκευτική λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας

Ο Άγιος Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Ύδρα και ο πατέρας του ονομαζόταν Μιχαήλ, η δε μητέρα του Μαρίνα.

Δεκαοκτώ χρονών έφυγε από την Ύδρα και πήγε στη Ρόδο, κοντά στον Τούρκο ηγεμόνα Χασάν Καπετάν. Εκεί ο Κωνσταντίνος παρασύρθηκε και έξισλαμίστηκε, με το όνομα Χασάν και για τρία χρόνια απολάμβανε μεγάλες τιμές. Αργότερα όμως, συναισθάνθηκε το ολίσθημα του και άρχισε να μετανοεί.

Έκανε ελεημοσύνες και έκλαψε πικρά. Τελικά, για να εξιλεωθεί αποφάσισε να μαρτυρήσει. Βρήκε λοιπόν κάποιο πνευματικό, εξομολογήθηκε και ζήτησε την ευχή του να μαρτυρήσει. Ο πνευματικός του όμως τον απέτρεψε, διότι φοβήθηκε το νεαρό της ηλικίας του.

Ο Κωνσταντίνος έκανε υπακοή, εγκατέλειψε τη Ρόδο και πήγε στην πόλη Κρίμι, κατόπιν στην Κωνσταντινούπολη και από ‘κει στο Άγιον Όρος.

Στην Μονή Ιβήρων, προετοιμάστηκε για το μαρτύριο και αφού πήρε την ευχή των πατέρων ήλθε στη Ρόδο. Εκεί, παρουσιάστηκε στον ηγεμόνα και με θάρρος ομολόγησε τον Χριστό. Τα βασανιστήρια που ακολούθησαν ήταν φρικτά. Τελικά τον απαγχόνισαν στις 14 Νοεμβρίου 1800 μ.Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Περίπατος στο Ποντίνο ποταμό και την Αλκυονία λίμνη

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Επιμένουν σήμερα η αφρικανική σκόνη και οι υψηλές θερμοκρασίες

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια παρευρεθήκαμε σήμερα, 18 Μαΐου 2025, στις εορταστικές εκδηλώσεις

AGGELOS DRITSAS

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου για τον “Παλαμήδειο Άθλο”

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ:Αρχιερατικός εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Μία ακόμη όμορφη βραδιά, σε ένα εκπληκτικό σκηνικό, μας χάρισαν τα μέλη του Πολιτιστικός Σύλλογος Ασίνης

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΣ: Tροχαίο με θανάσιμο τραυματισμό

AGGELOS DRITSAS

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ : Ειδικά Χρώματα Διαγραμμίσεων από τον πρόεδρο της Θερμησίας

AGGELOS DRITSAS

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον ο ανελκυστήρας στο Λύκειο Λυγουριού

AGGELOS DRITSAS

1ο Επαγγελματικό Λύκειο Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS