Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει! Μπήκε το 2022, τι γίνεται τώρα;

Published

on

1-1884-681x406

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο, τρομάζουν. Η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει! Μπήκε το 2022, τι γίνεται τώρα; Μέχρι πού θα φθάσει η πανδημία; Και με τα εμβόλια; Τι θα γίνει με τα εμβόλια; Κάθε πότε θα λαμβάνουμε δόσεις. Διαβάζουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο σε αμερικανικό σάιτ:

Ο Γουόλτερ Μπέικερ έχει λάβει από το φθινόπωρο του 2020 πέντε δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 και ήδη έχει αρχίσει να σκέφτεται πότε μπορεί να χρειαστεί ένα έκτο!

Ο Μπέικερ, ένας 38χρονος υπάλληλος Γραφείου στη Νέα Υόρκη, έλαβε τις δύο πρώτες δόσεις εμβολίου AstraZeneca πριν από ένα χρόνο. Αγχωμένος με το γεγονός ότι έπρεπε να κάνει ράπιντ τεστ κάθε φορά που πήγαινε σε ένα παιχνίδι της ομάδας του, ο Μπέικερ υποχρεώθηκε να κάνει δυο δόσεις Moderna την άνοιξη!

Στη συνέχεια, όταν η κυβέρνηση προέτρεψε για αναμνηστική δόση, σκέφτηκε ότι προτιμάει να είναι ασφαλής παρά να «τρέχει», ειδικά λόγω του διαβήτη τύπου 2, σοβαρό παράγοντα κινδύνου για τον κορονοϊό. Κι αυτό ήταν το εμβόλιο Νο5! Επιπλέον κόλλησε και τον ιό μεταξύ των εμβόλων της AstraZeneca και της Moderna…

Σκέψεις για νέες δόσεις

Τώρα ο Μπέικερ είναι έτοιμος για την πιθανότητα «μιας ή δύο ακόμα αναμνηστικών δόσεων κάθε χρόνο». Οι ενδείξεις για μια τέτοια πολιτική έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Ισραήλ ήδη συζητάει αν θα προχωρήσει σε τέταρτη δόση εμβολίου για ομάδες υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων άνω των 60 ετών, αλλά και των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας.

Πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι κάποιοι Αμερικανοί θα πρέπει επίσης να επαναλάβουν τη δόση. Και οι κατασκευαστές των εμβολίων επιμένουν εδώ και καιρό ότι πιθανότατα θα χρειαστούμε ετήσιες δόσεις, τουλάχιστον. Άρα η σχέση μας με τα εμβόλια μόλις άρχισε. Θα γίνει κάτι σαν το ετήσιο εμβόλιο της γρίπης, λένε πολλοί.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε το εμβόλιο», δήλωσε η Κάτι Γκόστικ, ειδική επί των μολυσματικών ασθενειών, στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Οι επιστήμονες αναθεωρούν τις απόψεις τους

Σε παρόν σημείο της πανδημίας, ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι επίσημο και από τον χώρο της ιατρικής σχετικά με τον αριθμό των εμβολίων, που θα χρειαστούμε μακροπρόθεσμα. Πολλοί από τους κορυφαίους λοιμωξιολόγους στον κόσμο έχουν αλλάξει στάση τις τελευταίες μόλις εβδομάδες για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Αλί Ελέμπεντι, ένας ανοσολόγος στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, είχε δηλώσει: «Δεν υπάρχει περίπτωση να χρειαστούμε ετήσιους εμβολιασμούς». Τώρα το ξανασκέπτεται. Η προοπτική για εμβολιασμό κάθε χρόνο ίσως να ήταν μια ανακούφιση.

Τον περασμένο χρόνο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνέστησε σχεδόν σε όλους τους κατοίκους να εμβολιαστούν τρεις φορές και τώρα η πιθανότητα εμβολιασμού με γνώμονα την μετάλλαξη Όμικρον είναι κοντά. Αλλά το ακριβές σημείο για τον προσδιορισμό της συχνότητας εμβολιασμών δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθεί – τόσο ο υποεμβολιασμός όσο και ο υπερεμβολιασμός έχουν μειονεκτήματα – και η υπόθεση σίγουρα δεν είναι τόσο απλή. Ίσως – όπως τονίζουν οι ειδικοί – βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της εκστρατείας επαναληπτικού εμβολιασμού στον κόσμο.

copyright Ap Photos
copyright Ap Photos

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για να εμβολιάζουμε ξανά τους ήδη εμβολιασμένους: Η σημαντική πτώση της άμυνας του οργανισμού μας και η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του ιού.

Εξακολουθούν, για παράδειγμα, οι επιστήμονες να προσπαθούν να καταλάβουν πόσο καλά το ανοσοποιητικό μας σύστημα ανταποκρίνεται στην «πληροφορία» που του προσφέρουν οι εμβολιασμοί. Για μήνες, οι επιστήμονες παρακολουθούν την αύξηση και την πτώση της προστασίας από ασυμπτωματικές λοιμώξεις και ηπιότερες μορφές COVID-19, δυναμική που φαίνεται στενά συνδεμένη με τα αντισώματα, τα μόρια που μπορούν να μεταφέρουν τους ιούς έξω από τα κύτταρα. Τα αντισώματα πάντα μειώνονται τους μήνες μετά τη μόλυνση ή τον εμβολιασμό, για οποιονδήποτε ιό.

Γνώμονας, τα επίπεδα αντισωμάτων

Μετά τις δύο πρώτες δόσεις με mRNA εμβόλια, τα επίπεδα των αντισωμάτων έπεσαν, περίπου πέντε έως δέκα φορές από το υψηλότερο επίπεδό τους σε σχεδόν έξι μήνες. Τώρα οι ανοσολόγοι παρακολουθούν τι συμβαίνει μετά την τρίτη δόση: Πού θα σταθεροποιηθούν τα επίπεδα αντισωμάτων και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Όσο πιο χαμηλά πέσουν ή όσο πιο απότομη είναι η πτώση τους, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να μας ζητηθεί να επαναλάβουμε τον εμβολιασμό.

Μετά την αναμνηστική δόση, αποκτά ο οργανισμός περισσότερα αντισώματα από ό,τι μετά τις πρώτες δόσεις. Εάν αυτή η διαδικασία συνεχίσει να λειτουργεί και μετά την τρίτη δόση, ή και την τέταρτη, ίσως μπορέσουμε να αποφύγουμε τον συχνό εμβολιασμό. Ο τελικός ρυθμός του εμβολιασμού θα εξαρτηθεί επίσης από το τι θέλουμε να επιτύχουμε τα εμβόλιά μας. Ο αποκλεισμός μιας σοβαρής ασθένειας απαιτεί λιγότερες δόσεις. Η προσπάθεια καταστολής των περισσότερων λοιμώξεων και της μεταδοτικότητας σημαίνει περισσότερες. Και θα πρέπει να θέσουμε εύλογα τις προσδοκίες μας.

«Η επ’ αόριστον πρόληψη των λοιμώξεων είναι ένας πήχης που η εμβολιολογία, ιστορικά, δεν μπόρεσε να περάσει», είπε πρόσφατα η Κιτζμέκια Κόρμπετ, ανοσολόγος και προγραμματίστρια εμβολίων για την COVID-19 στο Χάρβαρντ.

Όλα αυτά γίνονται πιο περίπλοκα, ωστόσο, αν ο ίδιος ο κορονοϊός συνεχίσει να μεταλλάσσεται. Η προστασία έναντι μιας παραλλαγής μπορεί να μην είναι τελικά αρκετή για να εμποδίσει μια άλλη. Ήδη, η Όμικρον είναι τόσο έντονη μετάλλαξη που πολλά από τα «εκπαιδευμένα» με εμβόλια αντισώματά μας, δεν την αναγνωρίζουν. Αυτό κάνει τους ανθρώπους που απέχουν πολύ από τις πρώτες τους δόσεις εμβολίων να είναι πιο ευάλωτοι: Τα αμυντικά τους τείχη είναι χαμηλά και η παραλλαγή είναι γενετικά προετοιμασμένη να ανέβει ψηλά.

Οι κορονοϊοί δεν μεταλλάσσονται τόσο γρήγορα, αλλά ειδικοί όπως ο Ντέιβιντ Μαρτίνες, εμβολιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill, πιστεύουν ότι «η πολιτική μας για την ενίσχυση του οργανισμού θα καθοδηγηθεί από τις μεταλλάξεις του ιού». «Όσο περισσότερες οι παραλλαγές που μας προβληματίζουν και όσο πιο συχνά βρεθούμε αντιμέτωποι μαζί τους, τόσο περισσότερες δόσεις θα χρειαστούμε».

Πόσο μπορεί να αντέξει το ανοσοπoιητικό

Εξίσου σημαντικό με το να υποστηρίξουμε την ανάγκη νέες δόσεις είναι και το να καθορίσουμε πόσο μπορεί να αντέξει το ανοσοποιητικό μας σύστημα (και το σώμα μας). Θα φθάσουμε σε κάποιο σημείο που μια ακόμη δόση από ακριβώς το ίδιο εμβόλιο δεν θα έχει ανταπόκριση από την άμυνα του οργανισμού. Τα τρέχοντα σχήματα εμβολιασμού δεν ενέχουν αυτόν τον κίνδυνο ακόμη. Αλλά η επαναλαμβανόμενες δόσεις κάθε λίγους μήνες μπορεί να προκαλέσουν (τουλάχιστον) περιττό κόστος.

Κάποια προβλήματα που προκύπτουν είναι υλικοτεχνικά. Όσο περισσότερα εμβόλια χρειαζόμαστε, τόσο περισσότερα θα πρέπει να κατασκευάσουμε και τόσο πιο συχνά οι υπάλληλοι της δημόσιας Υγείας θα πρέπει να πείσουν τις κοινότητες να τα αποδεχτούν.
Οι παρενέργειες μπορεί να κρατήσουν τους ανθρώπους εκτός εργασίας ή τα παιδιά μακριά από το σχολείο και οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμη σε ποιο βαθμό οι συνεχείς δόσεις μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο σπάνιων, σοβαρών συμβάντων όπως η καρδιακή ανεπάρκεια ή φλεγμονή.

copyright Ap Photos
copyright Ap Photos

Το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ μείωσαν πρόσφατα στο μισό το μεσοδιάστημα δοσολογίας μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης, από πέντε ή έξι μήνες σε τρεις, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να ενισχύσουν την άμυνά τους νωρίτερα. Η βιολογία του SARS-CoV-2 είναι πολύ διαφορετική από αυτή των ιών της γρίπης.

Στόχος ένα παγκόσμιο εμβόλιο

Η ομάδα του στο University of North Carolina System είναι μία από τις πολλές ομάδες που αγωνίζονται για ένα παγκόσμιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που θα μπορούσε να αποκρούσει μια πληθώρα παραλλαγών (και ίσως, σε ορισμένες περιπτώσεις, μερικά από τα πιο μακρινά ξαδέρφια τους – SARS-1, MERS και παρόμοια). Άλλοι ερευνητές αισθάνονται αισιόδοξοι για τα εμβόλια με ρινικό σπρέι που θα μπορούσαν να εξαλείψουν τις ειδικές ανοσοαποκρίσεις των αεραγωγών.

Ακόμα κι αν αυτά τα νέα σκευάσματα είναι καλύτερα στο να χτυπήσουν τον ιό, δεν θα είναι και πανάκεια. Θα πρέπει ακόμα να βρούμε έναν τρόπο να πείσουμε το σώμα να «θυμάται» τις δόσεις μακροπρόθεσμα.

Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή όσον αφορά τα εμβόλια και τις απαιτούμενες δόσεις κι όσο ο χρόνος περνάει τόσο οι επιστήμονες δυναμώνουν τα όπλα τους ενάντια στον κορονοϊό… Περιμένουμε οπλισμένοι με υπομονή.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Το Νοσοκομείο Άργους διαψεύδει οτι ηλικιωμένη δεν χειρουργήθηκε λόγω έλλειψης υλικών

Published

on

By

Σχετικά με τοπικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ηλικιωμένη δεν χειρουργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, λόγω έλλειψης υλικών, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι συνέβη κάτι τέτοιο.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρουμε τα εξής: 

Η ηλικιωμένη ασθενής μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Άργους και κατά την εξέταση της, διαγνώσθηκε με κάταγμα του δεξιού ισχίου. 
Κατόπιν εισήχθη στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ προγραμματίστηκε το χειρουργείο για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Ουδέποτε ετέθη από το Νοσοκομείο ζήτημα προμήθειας υλικών για την επέμβαση.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΡΓΟΥΣ
Γραφείο Διοικήτριας

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ DRONE+VIDEO

Published

on

By

ScreenHunter 2846

χωρίς ρεύμα έμειναν τα αντιπαγετικά 

Αγανακτισμένοι οι αγρότες στο νομό Αργολίδος για τις νέες ζημιές.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ανδρέας Πουλάς: Την ανεπάρκεια της Πολιτείας και της ΔΕΗ την πληρώνουν και πάλι οι αγρότες της Αργολίδας

Published

on

By

poylas_andreas_voyli_

Η χθεσινή νύχτα ήταν καταστροφική για τους αγρότες της Αργολίδας. Ο παγετός έριξε την θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα της τάξης των -7ο C για μεγάλο χρονικό διάστημα πλήττοντας καίρια τις καλλιέργειες των εσπεριδοειδών και των κηπευτικών. Τα καταστροφικά αποτελέσματα θα φανούν πλήρως τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Οι αγρότες μας αν και προετοιμασμένοι για την παγωνιά με τα συστήματα αντιπαγετικής προστασίας σε ετοιμότητα, προδόθηκαν από το δίκτυο της ΔΕΗ που κατέρρευσε και δημιούργησε διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές του νομού μας. Αποτέλεσμα αυτού να βρεθούν οι καλλιέργειες απροστάτευτες και να πληγούν ανεπανόρθωτα από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Πρόκειται για έγκλημα εις βάρος των αγροτών μας που είδαν σε μία νύχτα την σοδειά τους να καταστρέφεται από αμέλειες της ΔΕΗ και του κράτους γενικότερα. Η ακολουθούμενη πολιτική της ιδιωτικοποίησης του τομέα της ενέργειας και της απαξίωσης της ΔΕΗ έφερε τα καταστροφικά αυτά αποτελέσματα όπως αντίστοιχα συνέβη και με την πρόσφατη χιονόπτωση στην Αθήνα.

Οι ελλείψεις σε προσωπικό, το ασυντήρητο δίκτυο και η παντελής έλλειψη συντονισμού και προγραμματισμού άφησαν τους αγρότες απροστάτευτους στην πιο δύσκολη νύχτα της χρονιάς και τους έφεραν αντιμέτωπους για άλλη μία φορά με την οικονομική καταστροφή και την εξαθλίωση.

Η ΔΕΗ έχει καταντήσει ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός που χρεώνει υπέρογκα ποσά για το αγροτικό ρεύμα ενώ δεν μπορεί να εξασφαλίσει έστω και την στοιχειώδη επάρκεια ρεύματος στο δίκτυο της.

Ζητούμε την παρέμβαση των αρμοδίων ώστε :

– Ο ΕΛΓΑ να ξεκινήσει άμεσα την καταγραφή των ζημιών σε όλες τις καλλιέργειες που επλήγησαν και τις διαδικασίες για την άμεση αποζημίωση τους.

– Να αποζημιωθούν άμεσα από τη ΔΕΗ όσοι αγρότες δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν την αντιπαγετική τους προστασία λόγω των διακοπών ρεύματος.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Επικοινωνία Καμπόσου με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τον παγετό στην Αργολίδα (βίντεο)

Published

on

By

-4-Facebook

Την άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού για την αποζημίωση των αγροτών της Αργολίδας από τον ισχυρό παγετό, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Δημαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.
Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του κ. Καμπόσου:

Άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού για την αποζημίωση των αγροτών από τον ισχυρό παγετό, ζήτησα από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού για την αποζημίωση των αγροτών από τον ισχυρό παγετό, ζήτησα από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Τροχαίο με σύγκρουση οχημάτων και έναν τραυματία

Published

on

By

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ-ΑΠΕ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες συγκρουστηκαν πλαγιομετωπικά δυο οχήματα στο χωριό Ήρα στην διασταύρωση με τον Ίναχο.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ένα άτομο, το οποίο παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Αργολίδας για το Νοσοκομείο.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του τροχαίου διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άργους Μυκηνών.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του Τουριστικού κλάδου

ζητά το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Published

on

By

periferiako-epimelhtiriako-symboylio-1280x720

Οι ευχές όλων για τερματισμό της πανδημίας δυστυχώς έως σήμερα δεν έπιασαν ” τόπο “, με την πανδημία να καλπάζει και να μας ταλαιπωρεί δύο χρόνια τώρα και η πολυπόθητη κανονικότητα να αργεί να έρθει .

Οι επιχειρήσεις που κινούνται στον τουριστικό κλάδο όπως ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα, τουριστικά γραφεία, τουριστικά λεωφορεία την τελευταία διετία διανύουν έναν δύσκολο αγώνα δρόμου επιβίωσης, με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Δυστυχώς τα στοιχεία μέχρι σήμερα δείχνουν μια σημαντική μείωση των κρατήσεων και πάρα πολλές ακυρώσεις εκθέσεων, συνεδρίων, ταξιδίων και εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου να βρίσκονται σε δεινή θέση, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Τα μέτρα που έχουν παρθεί έως σήμερα, σαφέστατα και είναι στη σωστή κατεύθυνση, δεν αρκούν όμως για να λύσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προβεί σε λήψη δραστικών μέτρων στήριξης ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να παραμείνουν ζωντανές και ενεργές την επομένη μέρα μετά την πανδημία.

Για το λόγο αυτό προτείνουμε μία σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν και θα ανακουφίσουν τις επιχειρήσεις αυτές όπως:

· Άμεση αποπληρωμή των οφειλόμενων στις επιχειρήσεις του προγράμματος “Τουρισμός για όλους” και του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ.

· Άμεση αποσύνδεση των προγραμμάτων αυτών από οποιαδήποτε ασφαλιστική και φορολογική υποχρέωση.

· Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων για 31.12.2022.

· Παράταση των ρυθμίσεων οφειλών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία έως την 30.06.2022.

· Άμεση εφαρμογή του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας .

· Εφαρμογή του μέτρου της επιδότησης ενοικίου

· Μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής

· Προγράμματα επιδότησης δαπανών των παραπάνω επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ.

· Επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης ειδικά για τα τουριστικά καταλύματα.

Κύριε Υπουργέ

Η υγειονομική κρίση δεν έχει τελειώσει και όπως δείχνουν τα στοιχεία η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί πριν το τέλος Μαρτίου.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση και ουσιαστική παρέμβαση από πλευράς σας, στήριξης και διασφάλισης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την θετική σας ανταπόκριση.

Για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ο Πρόεδρος
Φώτιος Δαμούλος

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Στις 10:00π.μ. η ώρα έναρξης των μαθημάτων την Πέμπτη 27/1 στα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων

Published

on

By

sxoleio-nafplio

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς συνθήκες λόγω του ισχυρού παγετού, με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 ορίζεται στις 10.00 π.μ.

Η παράταση της έναρξης των μαθημάτων κρίνεται αναγκαία, αφού τις πρώτες πρωινές ώρες οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι πολύ χαμηλές, ακόμα και κάτω του μηδενός.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χωρίς υλικά το Νοσοκομείο Άργους Ούτε Οινόπνευμα ??«δηλαδή»

https://www.anagnostis.org/

Published

on

By

nosokomeio-diadromos-anamoni-grafeia_3_3

Άργος: 70χρονος ασθενής με σπασμένο πόδι δεν χειρουργείται γιατί το νοσοκομείο δεν έχει λεφτά για υλικά

Νέα απίστευτη καταγγελία: Τους λένε να περιμένουν τον Φεβρουάριο τη νέα χρηματοδότηση για να αγοράσουν υλικά για την ορθοπεδική κλινική

Νέα καταγγελία μέσα σε λίγες ώρες για το νοσοκομείο Άργους, όπου περιμένουν ασθενείς με κατάγματα και άλλα ορθοπεδικά προβλήματα στους θαλάμους για να χειρουργηθούν τον Φεβρουάριο, επειδή έχει τελειώσει η χρηματοδότηση του μήνα και δεν υπάρχουν υλικά!

Μετά την απίστευτη καταγγελία σε βάρος του νοσηλευτικού ιδρύματος από τον ιερέα της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου π. Ελευθέριο Μίχο, η μητέρα του οποίου με κάταγμα στο ισχίο δεν χειρουργείται λόγω έλλειψης χρημάτων για αγορά υλικών χειρουργείου, μια νέα καταγγελία έρχεται στο φως από τη σύζυγο και άλλου ασθενή, ο οποίος με σπασμένο πόδι παραμένει στην κλινική από την Κυριακή.

Ο 70χρονος άντρας από το Ναύπλιο, με πολλά προβλήματα υγείας (έχει κάνει στο παρελθόν δύο επεμβάσεις στο κεφάλι) λόγω αστάθειας στο περπάτημά του, έσπασε το πόδι του και με αφόρητους πόνους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άργους για να νοσηλευτεί.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα σύζυγό του (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του anagnostis) την ημέρα προσέλευσης του συζύγου της στο νοσοκομείο οι γιατροί τους ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να χειρουργηθεί άμεσα, και με προτεραιότητα, λόγω ακριβώς της επιβαρυμένης υγείας του.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: 165 Τα κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα 25/1

Published

on

By

Coronavirus disease (COVID-19) pandemic in Greece

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2022 (ώρα 15:00). 
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 17.409, εκ των οποίων 55 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.830.263 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. 
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 401 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.750 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 98, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.852 θάνατοι. 3 Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 653 (59.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 
Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 525 (80.4%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 128 (19.6%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.986 ασθενείς. 
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 432 (ημερήσια μεταβολή -7.1%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 484 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Από το σύνολο των 17.409 κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 59 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 55 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 
Στην Αργολίδα σημερα 25 Ιανουαρίου καταγράφηκαν 165 νέα κρούσματα κορωνοϊού
Η κατανομή των 17.350 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Το πανέμορφο Ναύπλιο 25 -1 -2022 ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ (ΕΛΠΙΣ) ΒΙΝΤΕΟ

Published

on

By

ScreenHunter-2828

Με θερμοκρασία υπό το μηδέν, το χιόνι άρχισε να πέφτει από τις πρώτες νυχτερινές ώρες.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading
ScreenHunter-1276
300x300vac
ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ-2017-12-22-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΔΕΥΑΑΡΜ-μικρή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ3 ώρες ago

Το Νοσοκομείο Άργους διαψεύδει οτι ηλικιωμένη δεν χειρουργήθηκε λόγω έλλειψης υλικών
0 (0)

ScreenHunter 2846
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ5 ώρες ago

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ DRONE+VIDEO
0 (0)

poylas_andreas_voyli_
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ7 ώρες ago

Ανδρέας Πουλάς: Την ανεπάρκεια της Πολιτείας και της ΔΕΗ την πληρώνουν και πάλι οι αγρότες της Αργολίδας
0 (0)

-4-Facebook
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ7 ώρες ago

Επικοινωνία Καμπόσου με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τον παγετό στην Αργολίδα (βίντεο)
0 (0)

ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ-ΑΠΕ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ9 ώρες ago

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Τροχαίο με σύγκρουση οχημάτων και έναν τραυματία
0 (0)

periferiako-epimelhtiriako-symboylio-1280x720
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ11 ώρες ago

Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του Τουριστικού κλάδου
0 (0)

sxoleio-nafplio
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ11 ώρες ago

Στις 10:00π.μ. η ώρα έναρξης των μαθημάτων την Πέμπτη 27/1 στα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων
0 (0)

48_82
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ11 ώρες ago

Ο Δήμος Ναυπλιέων δίπλα στους αγρότες
0 (0)

nosokomeio-diadromos-anamoni-grafeia_3_3
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ23 ώρες ago

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χωρίς υλικά το Νοσοκομείο Άργους Ούτε Οινόπνευμα ??«δηλαδή»
0 (0)

Coronavirus disease (COVID-19) pandemic in Greece
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 ημέρα ago

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: 165 Τα κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα 25/1
0 (0)

55555555555 copy
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ :ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

777 2264
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ1 μήνα ago

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 -2022: Οι νέες τάσεις στα κουρέματα – Τα νέα χτενίσματα

eortologio-poioi-giortazoyn-simera-paraskeyi-17-dekemvrioy-960x504
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

Ανάπλαση-Αιγίου-Ναύπλιο-εργασίες-2-780x470
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπλαση.

iStock-1131738236-1024x683
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας & επιστρεπτέες προκαταβολές

arvanitia-1
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Επιδοτούμενη μετεκπαίδευση σε Ναύπλιο, Ερμιόνη, Λουτράκι, Καλαμάτα – Ποιους αφορά

444 2316
LIFESTYLE1 μήνα ago

«Πολλές φορές θα πω “το σύντροφό μου” και μου απαντάνε “τι σύντροφο;”»

ScreenHunter 2324
LIFESTYLE1 μήνα ago

The Voice – Τελικός: Νικήτρια η 16χρονη Άννα που τραγουδάει σαν άγγελος – “Σε θαυμάζω, είμαι τόσο τυχερός”

5652323
LIFESTYLE1 μήνα ago

Πέθανε ο Ορφέας Ζάχος, ο κινηματογραφικός «Κίμωνας»

6567 2350
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Λυκουρέντζος: ΕΛ.Γ.Α.: 71 Εκατ. ευρώ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ScreenHunter 2846
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ5 ώρες ago

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΠΟ ΠΑΓΕΤΟ DRONE+VIDEO
0 (0)

48_82
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ11 ώρες ago

Ο Δήμος Ναυπλιέων δίπλα στους αγρότες
0 (0)

ScreenHunter-2828
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 ημέρα ago

Το πανέμορφο Ναύπλιο 25 -1 -2022 ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ (ΕΛΠΙΣ) ΒΙΝΤΕΟ
0 (0)

ScreenHunter 115
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ1 ημέρα ago

ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Ένα μεγάλο μπράβο στο προσωπικό του δήμου για την καλή δουλειά
0 (0)

xionikor-16012020-11
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ2 ημέρες ago

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες στην Αργολίδα για την σφοδρή ένταση των φαινομένων τις επόμενες ώρες
0 (0)

Χιόνια στην Συρία και την Σαουδική Αραβία _ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων 22_01_2022 _ OPEN TV 0-7 screenshot
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ3 ημέρες ago

Πρωτοφανής χιονόπτωση σε Συρία και Σαουδική Αραβία (βίντεο)
0 (0)

EuUsf4NWQAEAsrt
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ3 ημέρες ago

Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία και στο Δήμο Άργους Μυκηνών 24 και 25/1 λόγω κακοκαιρίας
0 (0)

xionia-ethniki-odos-
ΚΑΙΡΟΣ4 ημέρες ago

Οδηγίες προς τους οδηγούς από την ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. για την επερχόμενη κακοκαιρία
0 (0)

ScreenHunter 2758
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 εβδομάδα ago

Οικία Νίκου Καρούζου. Αγώνας για την διάσωσή της. Ανάπλι εμπρός!
0 (0)

ScreenHunter 2754
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 εβδομάδα ago

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΥΑΝ 2022
4 (1)

Trending

Copyright © 2021-22 Digital Cities IKE , powered by Dritsas.gr